Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wie wil nu niet gratis cryptocurrency ontvangen? Dit kan middels een airdrop. Wat velen niet weten, is dat je ook gratis e-Guldens kunt krijgen. Dankzij het vriendenprogramma stap je in de community van deze Nederlandse cryptomunt.

Let op: verouderd artikel uit 2019. De website van e-gulden wordt nauwelijks onderhouden en het is onduidelijk of het vriendenprogramma nog werkt.

Gratis de eerste € 1000 verhandelen? Maak een account aan op het Nederlandse platform Bitvavo.

Airdrop versus vriendenprogramma

Wie nog niet zo bekend is met cryptocurrency, raakt soms een beetje de weg kwijt. Wat is een airdrop? Dit is een methode om nieuwe altcoins onder de aandacht te brengen. Binnen een beperkt tijdvak worden er gratis altcoins verspreid. Hiermee komt het muntje onder de aandacht en ontstaat er een community. Je moet er snel bij zijn, want een airdrop duurt echt maar kort.

Wat moet je bij een airdrop doen? De actie op social media of op een website delen. Zo krijg je extra cryptomunten. In andere gevallen hoef je helemaal niks te doen, alleen je walletadres door te geven.

Een vriendenprogramma werkt net wat anders. Hierbij wordt een bestaande munt onder de aandacht gebracht. Je deelt een artikel of link over de cryptomunt, en ontvangt hier een vergoeding voor. Deze vergoeding bestaat uit een aantal coins. Dit is precies wat e-Gulden doet.

E-gulden in het kort

E-Gulden (elektronische gulden) richt zich als betaal- en spaarmiddel op de Nederlandse markt. Deze cryptomunt is in maart 2014 uitgebracht. De originele ontwikkelaars hadden exclusief toegang tot de blockchain. Geen ideale situatie, en het initiatief dreigde te mislukken. E-Gulden werd gered door de Elektronic Gulden Foundation. Deze stichting bestaat sinds juli 2014 (vier maanden na oprichting e-Gulden.

Bij oprichting bestond de stichting uit Henk Compier, Gerrit Oerlemans en Niels Harmsen (Yoshi Livo). Anno 2019 zijn Gerrit en Niels nog net zo enthousiast.

De maximale levering e-guldens bedraagt 21 miljoen stuks. Dat is gelijk aan het aantal maximale Bitcoins.

De community

Achter iedere cryptomunt staat een community. Dit is de virtuele samenwerking tussen ontwikkelaars, investeerders en enthousiastelingen. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: van EFL een succes maken. De stichting draagt hier actief aan bij middels het vriendenprogramma.

Het vriendenprogramma van e-Gulden

Gratis cryptocurrency voor iedereen: tenminste, wanneer jij je voor e-Gulden inzet. Plaats een artikel, tweet iets over e-Gulden of word lid van de facebookgroep. Er zijn genoeg manieren om gratis en-Guldens te ontvangen.

De beloning bedraagt 6,25 EFL. Dit lijkt misschien niet veel, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Bovendien maak je op deze manier kennis met deze Nederlandse cryptomunt.

Wil je via het vriendenprogramma wat extra guldens ontvangen? Wijs een bestaande vriend aan en ontvang 3,25 EFL extra. Gratis en voor niets. Je vriend ontvangt uiteraard ook wat: 2,20371 EFL. Dit getal is overigens ook de wisselkoers van de ouderwetse gulden naar euro, dat je het even weet.

De toekomst van E-Gulden

Op het moment van schrijven staat de koers van de elektronische gulden op ongeveer €0,06. Misschien lach je nu, maar bedenk de Bitcoin ook ooit op deze koers stond. Had je toentertijd maar 6,25 Bitcoin in bezit gehad en deze op een koers van €15000 verkocht.

Nee, EFL gaat (waarschijnlijk) nooit een koers van €15.000 bereiken. Hier is wereldwijde acceptatie voor nodig. EFL is een lokale munt met ook wat liefhebbers uit het buitenland.

Hoe zit het met de toekomst van EFL? Als weermannen het weer al niet kunnen voorspellen, dan kan niemand de toekomst van EFL of andere cryptomunten voorspellen. Pak je kans, meld je aan bij vrienden van de e-Gulden en ontvang gratis cryptocurrency. Goed bewaren en wie weet kom jij hier ooit als GeldKip terug.

Vind je dit artikel leuk? Steun mijn artikelen en doneer e-Gulden naar onderstaand adres:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.