Bijgewerkt: 30 maart 2023

Geld verdienen met gedragen ondergoed verkopen

Je hoort er steeds vaker over: gedragen ondergoed verkopen. Het is een nichemarkt maar het kan aardig wat opleveren. Sommige studenten betalen hier hun studie mee. Voor anderen is het een extra inkomstenbron. Je slipjes verkopen doe je niet zomaar. Allereerst is het belangrijk dat je jezelf beschermt. Je verkoopt slipjes op een veilige en discrete manier.

Slipjes via Marktplaats verkopen

De beste methode is om dit via Marktplaats te doen. Je bepaalt zelf de prijs en hoeft geen commissie af te staan. Ook maak je zelf uit met wie je zakendoet. Het aanbod gedragen ondergoed op Marktplaats is niet zo groot. Dat biedt juist kansen want hiermee weet je jezelf te onderscheiden.

Marktplaats is gratis in gebruik. Voor sommige items die je te koop aanbiedt moet je betalen, maar dit is bij ondergoed niet het geval.

Bij Marktplaats heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de geïntegreerde betaalmethode. Hierdoor ziet de koper jouw bankgegevens niet. Belangrijk om je anonimiteit en veiligheid te waarborgen.

Sofia Gray

Dit is een populaire website waar je allerlei gebruikte artikelen verkoopt. Bijvoorbeeld slipjes, bh’s, sokken en andere soorten ondergoed. Het platform brengt kopers en verkopers samen, en ook nog eens op een discrete manier. Het platform maakt gebruik van een ‘pay-per-message’-systeem. Dit betekent dat kopers moeten betalen om met jou als verkoper te communiceren.

Alle transacties zijn veilig en betrouwbaar. Dit is vooral voor kopers belangrijk. Het platform is internationaal maar er zitten ook veel Nederlandse kopers en verkopers tussen.

Pantydeal

Dit is een Europees platform dat meer dan 50.000 actieve leden heeft. Je verkoopt hier je gedragen slipjes en ander ondergoed. Het platform heeft verschillende betaalmethoden waaronder bankoverschrijvingen en PayPal. Een hartstikke goede manier om op een veilige manier te handelen.

Snifffr

Het gaat hier om een platform dat wereldwijd actief is. Het richt zich op de verkoop van gedragen kleding en accessoires. Wanneer je graag over de grenzen zakendoet dan is dit een goede keuze.

Via social media

Ga je liever voor een persoonlijke benadering? Verkoop je gedragen slipjes via social media. Zorg wel altijd dat je dit op een veilige manier doet. Zorg dat je social media-account niet direct naar jou als persoon te herleiden is. Gebruik een nickname en een profielfoto waarop je niet herkenbaar bent. Je zou bijvoorbeeld een avatar kunnen maken. Tenzij je het geen probleem vindt dat anderen je herkennen.

Communiceer alleen met collega’s die je vertrouwt. Laat ze zeker niet naar je toekomen of opbellen. Geef dus niet je woonadres of telefoonnummer door. Eventueel wel een e-mailadres maar zorg dat je echte naam niet in het e-mailadres staat.

Accepteer betaalmethoden waarvan niet is te achterhalen dat jij het bent. Bijvoorbeeld overschrijving middels PayPal of het bedrag in crypto accepteren. Op sommige social media platformen kun je ook gebruik maken van de interne betaalmethode. Hierbij zijn je bankgegevens voor de koper niet zichtbaar.

Een Nederlandse ‘gedragen ondergoed’ website

In Nederland heb je ook een aantal websites waar je jouw gedragen slipjes aan kunt bieden. Het zijn echter niet de allerbeste websites. Het publiek dat hierop afkomt is betrekkelijk klein. Hierdoor liggen de verdiensten een stuk lager.

Is het legaal om gedragen slipjes aan te bieden?

Ja, het is volkomen legaal om je ondergoed dat gedragen is, online aan te bieden. Houd er wel rekening mee dat dit op sommige platforms niet geaccepteerd wordt. Zo kan het dat je social media-account gesloten wordt. Of dat je advertentie van een website wordt gehaald.

Het is echter niet strafbaar om je ondergoed online te verkopen. De koper is ook niet strafbaar dus het mag gewoon. Niet alleen in Nederland en België maar ook in andere landen.

Enkele tips voordat je aan de slag gaat

Je weet nu waar je gedragen slipjes, bh’s en ander ondergoed kunt verkopen. Hieronder volgen enkele tips om de kans op succes te vergroten.

Maak een duidelijk profiel aan

Kopers willen weten met wie ze zaken doen. Natuurlijk hoef je niet je echte naam of woonplaats te vermelden. Maar in ieder geval wel het land en je leeftijd. Dit laatste kan ook bij benadering. Daarnaast kun je over je leeftijd liegen. Er zijn bijvoorbeeld maar weinig mensen die gedragen ondergoed van een 70-jarige vrouw willen verkopen. Maar misschien wil die zeventigjarige vrouw hier wel geld mee verdienen. Dan zegt ze gewoon dat ze 20 is. Dat zie je toch niet, of je moet oma-onderbroeken verkopen.

In je profiel plaats je dus een (alternatieve) naam, woongebied en leeftijd. Maar ook wat je zoal doet. Bijvoorbeeld dat je een administratief medewerkster of verkoopster bent.

Je profielfoto is ook belangrijk. Houd je van anonimiteit dan laat je een avatar maken. Dan ziet de koper bij benadering wie je bent. Zorg dat je middels een avatar niet in het dagelijks leven herkenbaar bent.

Verder is het belangrijk dat je goede foto’s van het gedragen ondergoed maakt. Laat zien wat je allemaal te koop hebt. Misschien wisselt het aanbod, vermeld dit dan duidelijk. Bijvoorbeeld door te zeggen dat het om voorbeeldfoto’s gaat.

Een goede klantenservice

Wanneer je de slipjes in eigen beheer verkoopt moet je voor een goede klantenservice zorgen. Reageer snel op vragen van kopers. Verzend de producten altijd snel en discreet. Houd er eventueel rekening mee dat de koper een gezin heeft en dat die niet mogen weten wat hij aankoopt. Je kunt het pakketje naar het woonadres van de koper sturen. Maar je kunt het ook naar een DHL-servicepunt versturen, zodat de koper anoniem blijft. Respecteer dit.

Ken en respecteer je eigen grenzen

Je verkoopt je slipjes en iemand vraagt of je er eerst in wil plassen. Wanneer je hier moeite mee hebt moet je dit niet doen. En wanneer je het niet oké vindt dat een 17-jarige je slipjes wil kopen dan moet je dit ook niet doen.

Bedenk van tevoren wat je grenzen zijn en respecteer deze. Ga nooit over je eigen grenzen heen.

Bouw een goede reputatie op

Het is net zo belangrijk dat je aan je reputatie werkt. Als je een goede klantenservice biedt en met reële prijzen werkt dan is de kans groot dat kopers bij je terugkomen. Of dat ze tegen anderen vertellen dat je een goede verkoper bent.

Dit verdien je met de verkoop van je slipjes

Levert het veel geld erop? Dit wisselt heel erg. Gemiddeld kun je 10 tot wel 50 euro per slipje vragen. Dat hangt van je populariteit af. Het is ook een kwestie van vraag en aanbod. Op momenten dat er veel vraag is en weinig aanbod dan merk je dat je veel meer kopers krijgt. Op dit soort momenten kun je de prijs verhogen.

Het is niet dat je hier rijk mee wordt. Maar het kan wel een tweede inkomstenbron zijn. De meeste mensen die dit te doen verdienen maandelijks tussen de 50 en 300 euro. Het komt zelden voor dat je meer dan 600 euro per maand verdient.