Bijgewerkt: 3 april 2023

iDEAL-Friendly Bitcoin Exchanges.

Steeds meer mensen investeren in bitcoin. Deze digitale cryptovaluta is zo populair, je ziet de koers jaar op jaar stijgen. Voor velen is de handel in cryptocurrency een ver van mijn bed show. Te moeilijk of omslachtig. Toch kun je heel eenvoudig aan crypto komen: simpelweg door bitcoin te kopen met iDEAL. Dit doe je bij een aantal Nederlandse aanbieders.

Wat je met bitcoin kan

Wat is dat eigenlijk, bitcoin? Dit is een digitale en versleutelde munt en wordt gezien als mondiaal betaalmiddel. Oftewel: een betaalmiddel dat zich over de hele wereld heeft verspreid. Alles werkt via de blockchain, een onveranderlijk internet grootboek. Dit is zo veilig dat anderen deze munt of transacties niet na kunnen maken.

Eigenlijk is bitcoin en de hiermee behorende blockchain revolutionair. Het heeft nu al een hoop veranderd want veel bedrijven werken met de blockchain technologie.

Met bitcoin kun je op steeds meer plaatsen betalen. Van de aankoop tot een elektrische auto tot het voldoen van je belastingen: steeds meer landen en bedrijven accepteren bitcoin en andere crypto’s.

Waar kan ik bitcoins kopen met iDEAL?

Allereerst de vraag waarom je in bitcoin zou investeren. Je kunt het zien als een digitale waarde opslag. Oftewel het digitale goud. Omdat de vraag naar bitcoin blijft, zal ook de prijs met de tijd stijgen.

Daarnaast zien velen bitcoin als een veiliger betaalmiddel dan bijvoorbeeld de euro of de dollar. Die laatste twee zijn namelijk aan inflatie maar ook de grillen van de economie overgeleverd. Daarnaast kun je er ook winst uit proberen te halen. Er zijn dus verschillende redenen om in bitcoin te investeren.

Benieuwd waar je bitcoin koopt en gewoon met iDEAL betaalt? Dit kan bij de volgende aanbieders. Lees ze goed door, dan weet je waar je het beste uit bent.

Litebit

Wil je alleen bitcoin kopen en met iDEAL betalen, zonder dat je actief handelt? Dan ben je bij het Nederlandse platform Litebit als beste uit. Dit komt omdat dit platform zeer gebruiksvriendelijk is, iedereen kan ermee werken. Daarnaast bieden ze interne wallets waaronder ook voor bitcoin. Je hoeft dus geen aparte digitale portemonnee te nemen, hoewel dit zeker veiliger is.

Het is nodig om je te registreren. Waar je bitcoin ook koopt of verkoopt, je moet je overal registreren. Voordeel van een account is dat je later je bitcoin of andere munten heel makkelijk verkoopt. Ideaal wanneer je flink op winst staat.

Bitcoinmeester

Deze naam heb je vast wel eens op een tv reclame voorbij zien komen. Bitcoinmeester bestaat ook al enige tijd. Je koopt hier bitcoin aan en betaalt met iDEAL, maar je hebt ook keuze uit andere cryptomunten. Het platform werkt een beetje zoals bij Litebit.

Bitcoinmeester ziet er met betrekking tot de lay-out vrij simpel uit. Opvallend is dat er aan al die jaren weinig aan het design is gedaan. Hierdoor kan Bitcoinmeester wat simpel overkomen, maar het platform is wel betrouwbaar.

Bezoek Bitcoinmeester

Zelf handelen op Bitvavo

Wil je actief handelen in bitcoin of andere crypto’s? Dan is het Nederlandse handelsplatform Bitvavo zeker iets voor jou. Je biedt mee in de aankoop- of verkoopprijs. Hiermee heb je ook een hele kleine invloed op de koers.

Het mooie aan Bitvavo is dat het platform heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Aan de andere kant is het ook veilig en betrouwbaar. Crypto staat namelijk in zogenaamde cold wallets opgeslagen. In de praktijk betekent dit dat criminelen er niet zomaar bij kunnen. Er zijn meerdere handelingen en goedkeuringen nodig voordat iemand bij het grootste gedeelte van de crypto kan. Bij een eventuele hack staan de munten redelijk veilig, bovendien is het bedrijf hier goed tegen verzekerd.

Vind je het leuk om de handel uit te proberen? Over de eerste € 1000 betaal je geen handelskosten. Die aanbieding geldt alleen wanneer je een account aanmaakt via de onderstaande link.

Wat kost het om bitcoins te kopen?

Wil je bitcoin kopen met iDEAL, dan betaal je de dan geldende koers. Bij een handelsplatform zoals Bitvavo zijn het gebruikers die de koers bepalen. Een broker zoals Litebit of Bitcoinmeester bepaalt de koers aan de hand van de marktwaarde.

Naast de actuele prijs betaal je ook nog transactiekosten, ook wel fee genoemd. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25%, dit is erg laag. Bij Litebit betaal je een fee van 2% en bij Bitcoinmeester 1,50%. Dat deze twee duurder zijn heeft vooral met het gebruiksgemak te maken. Je hoeft namelijk niks spannends te doen, alleen maar aan te geven hoeveel je wil investeren en de broker regelt het voor jou.

Conclusie bitcoin kopen met iDEAL

In Nederland en België koop je bij twee verschillende brokers of een handelsplatform bitcoin waarbij je gewoon met iDEAL betaalt. Overigens hebben alle drie de aanbieders ook nog andere betalingsmogelijkheden. Alleen is dat iDEAL wel hartstikke handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.