Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je wil ergens in investeren en op deze manier je vermogen laten groeien. Waarin investeren? In 2020 in 2021 zijn er een aantal dingen waar je zeker in moet investeren. Maar niet voordat je ook echt weet waar jij je geld insteekt. Behoed jezelf voor financieel verlies en bekijk de beste tips met betrekking tot een goede investering.

Investeren: betekenis

Het is eerst belangrijk om te kijken wat investeren precies betekent. Met een investering offer je geld op. Het doel is dat de investering zich op lange termijn terugbetaalt. Natuurlijk ga je hierbij voor de hoogste winst.

Investeren is een vorm van kapitaal vastleggen waarbij je een onderneming of een project financieel steunt. Nu je dit weet blijft de vraag over: waarin investeren (2020 en 2021)? Snel over naar de 17 beste projecten.

1. Investeren in vastgoed

Steeds meer mensen doen het: ze investeren in vastgoed. En dan bedoel ik niet de aankoop van je eigen woning maar je geld in een vastgoedfonds, een extra woning of appartement, een vakantiewoning of grond steken. Waarom zou je investeren in vastgoed? Omdat het een mooi rendement oplevert. Veel investeerders behalen een rente die ergens tussen de 4% en 9% ligt.

Een bijzondere manier van investeren in vastgoed is de koop van particuliere woningen. Hierbij blijft de oorspronkelijke bewoner in de woning en huurt het pand van jou. Je haalt een inkomen uit de betaalde huur en kunt later de woning opnieuw verhuren of doorverkopen.

2. Investeren in zonnepanelen

Heb je een koopwoning dan is het zeker interessant om te investeren in zonnepanelen. Vooral nu Nederland van het gas af moet is dit een goed idee. Zonnepanelen wekken stroom op, waardoor de energierekening flink omlaag gaat. Afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen maar ook de ligging verdien je de aanschafprijs binnen 6-8 jaar terug.

Wil je investeren in zonnepanelen dan is het altijd goed om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Dit doe je bij offertevergelijker.nl. Ga voor de meest voordelige aanbieder of de aanbieder met de beste voorwaarden.

Ga naar offertevergelijker.nl

3. Investeren in goud

Ook weer een goed idee: investeren in goud. Want goud is over het algemeen waardevast. Houd er wel rekening mee dat de goudprijs afhankelijk is van economische ontwikkelingen. Zo zie je de prijs stijgen of dalen wanneer er iets belangrijks in de wereld gebeurt. Toch is de goudprijs over het algemeen gestegen, waardoor dit een goede investering is.

Bij investeren in goud is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Investeer je op papier (beleggen) of ga je echt goud aankopen? In het laatste geval moet je het goud wel ergens op kunnen slaan of veilig bewaren. Een beetje thuis is niet goedkoop, vooral woning niet wanneer het om een professionele kluis gaat. Maar goed, investeren in een kluis wanneer je veel goud hebt is het natuurlijk wel waard.

Bekijk hier de beste kluizen

4. Investeren in een garagebox

Een tip waar je zeker iets mee moet doen, investeren in een garagebox. Vooral in grote steden is er veel vraag naar garageboxen. Niet alleen voor stalling van een auto of aanhangwagen maar ook als opslagplaats. Investeren in een garagebox kost je tussen de € 10.000 en € 60.000. In een klein dorp betaal je natuurlijk minder dan in een grote stad.

De verhuur van een garagebox levert je maandelijks tussen de € 50 en € 200 op. Je bent wel verantwoordelijk voor het onderhoud van de garagebox, houd hier rekening mee.

5. Investeren in websites

Waarin investeren in 2020 of 2021? Investeren in websites is erg lucratief. Je koopt lopende websites of goede domeinnamen op. Een beetje aan knutselen en snel doorverkopen. Dit kan je al snel meer dan 100% van de oorspronkelijke verkoopprijs opleveren. Het is wel belangrijk om vooraf de waarde van de website te achterhalen, zodat je niet teveel betaalt.

6. Investeren in leningen

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft ergens een lening lopen. Voor sommigen is het lastig om bij een gewone bank een lening af te sluiten. Investeren in leningen levert je een aardig rendement op. Dit kan bijvoorbeeld bij Lender & Spender. Hier investeer je in consumentenleningen.

Naar Lender & Spender

7. Investeren in cryptocurrency

In 2017 en 2018 was het helemaal hot: cryptocurrency. Daarna nam de aandacht hierin sterk af. Waarom zou je dan nog investeren in cryptogeld? Omdat de populariteit hierin zomaar een nieuwe wending kan nemen. Inmiddels zijn veel cryptomunten doodgebloed en blijven alleen de beste over. Mensen zetten zich steeds meer tegen het huidige financiële systeem af. De kans is dan ook groot dat investeren in cryptomunten weer helemaal terugkomt.

8. Investeren in oud speelgoed

Waarin investeren (2020/ 2021) zonder dat dit financieel verlies oplevert? Investeren in oud speelgoed levert je een rendement tussen 8% en wel 20% op. Maar alleen wanneer je in zeldzaam of zeer oud speelgoed en verstevigt. Denk hierbij aan barbiepoppen, Playmobil en lego in ongeopende verpakkingen. Of antiek speelgoed dat nog in goede staat is.

9. Investeren in postzegels

Niet direct naar het postkantoor rennen en een velletje postzegels kopen: met investeren in postzegels bedoel ik zeldzame postzegels. Het is niet alleen een leuke hobby maar je verdient er ook nog eens iets aan. Op veilingsites gaan postzegels onder de hamer voor honderden tot duizenden euro’s. Verzamel alleen zeldzame postzegels waar veel vraag naar is en niet de algemeen verkrijgbare exemplaren.

10. Investeren in munten

Investeren in postzegels of investeren in munten, het levert beiden een mooi rendement op. Ten eerste zijn gouden munten en verzamelmunten zeer geliefd. Deze mensen vind je bij (online) veilingen of speciale webshops. Denk ook eens aan herdenkingsmunten, zilveren tientjes of zeer oude munten. Hierin investeren is niet alleen lucratief maar ook nog eens ontzettend leuk.

11. Investeren in het milieu

We houden ons allemaal bezig met het milieu. Investeren in het milieu levert je veel aandacht en een goed rendement op. Denk maar eens aan het isoleren van de woning, beschermen van natuurgebieden of het opruimen van plastic afval. Met een goed idee kun je hier zelfs rijk van worden. Investeren dus!

12. Investeren in kunst

Ben je een kunstliefhebber of iemand die naar ‘tussen kunst en kitsch’ kijkt? Vooral die laatste is erg leuk want je komt je af en toe pareltjes tegen die gemakkelijk een miljoen euro op kunnen leveren. Investeren in kunst doe je via een kunsthandelaar of een online veiling. Richt je hierbij op kunstwerken van overleden kunstenaars of kunstenaars die niet zo bekend zijn. Hierbij is het vooral belangrijk dat het kunstwerk minimaal 30 jaar oud is.

13. Investeren in aandelen

Misschien wel de meest gebruikte methode om geld te verdienen: investeren in aandelen. Hierbij koop je een klein stukje bedrijf (aandeel). Wanneer het bedrijf winst maakt dan krijg je een gedeelte van de winst uitgekeerd. De echte winst zit hem in het handelen in aandelen. Laag kopen en hoog verkopen. Dat is het idee van investeren in aandelen.

14. Investeren in olie

Met investeren in olie kun je flink wat verdienen, vooral wanneer jij je bezig houdt met aandelen in olie. Dit soort aandelen zijn namelijk ontzettend populair, vooral vanwege de hoge volatiliteit. Bij een grote vraag naar olie stijgt de prijs sterk, maar de koers kan net zo hard dalen. Voor investeren in olie moet je dus stalen zenuwen hebben.

15. Investeren in bouwprojecten

Bij investeren in bouwprojecten ben je bezig met vastgoed, maar de woning of het gebouw staat er nog niet. Er zijn veel bouwbedrijven die wel een financiële ondersteuning kunnen gebruiken. Die financiering vinden ze middels investeerders. Wanneer het bouwproject gereed is en wordt opgeleverd/verkocht ontvang je de investering terug plus een gedeelte van de winst.

16. Investeren in startups

In Amerika mag je niet zomaar investeren in startups, in Nederland mag dit gelukkig wel. Investeren in startups kan via speciale platformen. Dit is zeker aan te raden omdat je hiermee een beetje financieel beschermd bent. Toch vormt investeren in startups zeker een risico, je weet immers nooit of het idee of het bedrijf wel goed van de grond komt.

17. Investeren in de liefde

Waarin investeren in 2020 en 2021 zonder geld? Investeren in de liefde natuurlijk! Want ook dit levert je heel veel op. Wees eens lief voor je partner, kinderen, familie, vrienden en collega’s. Maar zeker ook voor de buren en die toevallige voorbijganger. Een glimlach kan de dag van een mens goedmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.