,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Er zijn veel verschillende methoden van beleggen. Het meest toegankelijke is cryptocurrency (cryptomunten). Waarom zou je cryptomunten kopen? Is het niet te laat om hierin te investeren? Nederlandse banken komen met advies, dus zo slecht is dit idee niet. Ontdek hoe je geld verdient met de aankoop en verkoop van Bitcoin of andere munten.

Dit zijn cryptomunten

Cryptomunten oftewel cryptocurrency is digitaal geld. Je koopt dus geen tastbaar geld maar een stukje code. De allereerste cryptomunt was een Bitcoin, later volgenden al snel andere cryptomunten (altcoins). Wat kun je nu precies met cryptomunten en hoe werkt dit? Hieronder een beknopte omschrijving.

Cryptocurrency kun je verhandelen op een cryptocurrency beurs, naar elkaar versturen of ermee betalen. In dit laatste geval moet de winkel of het bedrijf crypto als betaalmiddel accepteren. Grootste voordeel van cryptomunten is dat ze decentraal zijn. Dit betekent dat er geen overheden of banken aan te pas komen. Alle transacties worden door verschillende computers wereldwijd gecontroleerd. Transacties staan in een digitaal grootboek (blockchain). Het is niet mogelijk om transacties achteraf te wijzigen.

Crypto verwachting 2021

Moet je cryptomunten kopen of ervan afblijven? Een moeilijke vraag. Wie had in 2009, ten tijde van de oprichting van Bitcoin, ooit verwacht dat deze van minder dan 1 cent naar meer dan €17.000 (2017) zou stijgen? Te bizar voor woorden! In mei 2019 staat Bitcoin op een koers van ruim €7000. Gaat de grootste cryptomunt opnieuw stijgen?

De crypto verwachting 2021 is moeilijk te voorspellen. Verschillende analisten spreken elkaar tegen. De één is positief, terwijl de ander er niets in ziet. Zelfs de beste analisten zitten er soms flink naast. De crypto verwachting hangt voornamelijk van je eigen gevoel af.

Waarom cryptomunten kopen?

De redenen om cryptomunten te kopen liggen erg ui een:

Als belegging – door te beleggen hoop je de munten op een later moment voor een hogere prijs te verkopen. Dit levert je uiteraard een mooi rendement op.

Betaalmiddel: vooral met grote munten als Bitcoin kun je op een aantal plaatsen betalen. Ook is het handig om naar elkaar over te maken (onderlinge betalingen). Met de Nederlandse cryptomunt Gulden kun je zelfs bij meer dan 100 Nederlandse bedrijven betalen.

Omzeilen van transactiekosten: maak je geld over naar het buitenland, dan komen hier tot 20% transactiekosten bij. Ook duurt het enige dagen voordat de ontvanger het op zijn rekening heeft staan. Met cryptocurrency is dit in een kwartiertje geregeld en betaal je bijna niks aan transactiekosten.

Verlies in vertrouwen of interesse van de euro – de euro is een door de Europese Centrale Bank (ECB) gereguleerde valuta. Cryptomunten zijn onafhankelijk.

Digitaal goud/ spaarmiddel– vooral Bitcoin wordt als het digitaal goud gezien, maar dit kan natuurlijk ook met andere cryptomunten.

De waarde van cryptocurrency

Wat is een reële prijs voor cryptocurrency? Hier is geen eenduidig antwoord op. De waarde van cryptomunten is namelijk niet vergelijkbaar met die van de euro of andere valuta. Dit heeft allemaal te maken met de decentraliteit van cryptocurrency. Geen overheid of bank komt hieraan te pas. Het zijn de beleggers, investeerders of gebruikers die de waarde bepalen.

Simpel gezegd: de prijs stijgt wanneer er veel vraag naar of interesse in de munt is. De prijs daalt wanneer er meer mensen verkopen of de interesse afneemt. Interesse of desinteresse hangt samen met het vertrouwen in een cryptomunt.

Is het te laat om cryptocurrency te kopen?

Cryptomunten bestaan al sinds 2009. Vooral 2017 was een topjaar, waarbij de koersen naar grote hoogten stegen. In 2018 zijn de prijzen flink gedaald. Is het te laat om cryptomunten te kopen? Het is nooit te laat om in te stappen. Zoals je hierboven hebt gezien, is de prijs voornamelijk afhankelijk van interesse en het vertrouwen.

Vanaf mei 2019 lijkt er weer een bullish trend gaande. De koersen stijgen en de verwachting is dat dit over langere periode aan blijft houden. Er wordt zelfs gezegd dat de koersen uiteindelijk boven het niveau van 2017 uit gaan stijgen.

Waarom cryptomunten kopen? Dit doe je vooral omdat je dit zelf wil, niet omdat iemand een koersstijging voorspelt. Kijk eens verder dan de mogelijkheid van snel geld verdienen: investeer voor de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.