Bijgewerkt: 3 april 2023

Cryptocurrency en de toekomst van geld.

Crypto of cryptocurrency, steeds meer mensen investeren hierin. In 2021 heeft ongeveer 700.000 Nederlanders bitcoin of andere cryptomunten in bezit. Waarom heeft crypto de toekomst? Dit heeft vooral met algemene acceptatie te maken. Aan de andere kant is het opletten dat overheden zich hier niet meer gaan bemoeien.

Waarom cryptocurrency is ontstaan

Bitcoin was de allereerste cryptomunt. De maker verzette zich tegen het gereguleerde financiële systeem. Bitcoin is transparant: transacties zijn voor iedereen zichtbaar. Bovendien kunnen transacties niet gewijzigd worden. Aan de andere kant is cryptocurrency anoniem. Er hangt geen naam of adres achter.

Dit maakt dat bitcoin buiten het normale systeem valt. Een overheid heeft hier absoluut geen invloed op. Gebruikers bepalen de koers en wat er met de munten gebeurt.

Geschiedenis en toekomst

De geschiedenis van bitcoin gaat terug tot 3 januari 2009. De oprichter van deze munt gebruikte zijn computer om nieuwe munten te minen. Omdat hij toen nog alleen was waren er ook geen transacties. Later werd de eerste bitcoin ontvangen door de Amerikaanse programmeur Hal Finney.

In 2010 vond de eerste betaling met bitcoin plaats. Laszlo Hanyecz bood 10.000 bitcoins aan in ruil voor de levering van twee pizza’s. Dat gebeurde en zo was de eerste transactie een feit.

In 2010 verscheen de eerste handelsbeurs waar je bitcoin kon aan- en verkopen. Toch duurde het nog tot 2013 voordat ook Nederlanders interesse kregen. Had je toen maar wat bitcoin voor $ 30 gekocht, hij is inmiddels een stuk meer waard.

Overigens werden er ook andere cryptomunten gemaakt. De tweede munt werd in 2013 geboren en heet Ethereum. Dat was ook het jaar waarin er steeds meer nieuwe cryptomunten bijkwamen. In 2017 waren dat er nog 1000, in 2023 al meer dan 5.000. Dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.

Waarom heeft crypto de toekomst?

Met een ruime keuze aan cryptocurrency is het lastig om goed te investeren. Meer dan 90% van de cryptomunten is waardeloos en zal dat altijd blijven. Toch heeft crypto de toekomst. Simpelweg omdat we de macht van banken meer dan moe zijn. Al helemaal nu overheden zich met cryptocurrency beginnen te bemoeien.

In 2021 gaf China aan om cryptocurrency geheel te verbieden. Amerika heeft laten weten dat het dit niet gaat verbieden maar wel meer toezicht wil houden. Europa heeft ook al wat regeltjes doorgevoerd. Zijn we blij met al die bemoeienissen? Nee want na elk negatief nieuwsbericht dalen de koersen. Aan de andere kant komt er ook steeds meer verzet tegen deze regulering. En dat is precies waarom mensen altijd in crypto blijven geloven.

Doe zelf onderzoek

Moet je investeren in cryptocurrency of toch liever niet? Op de Cryptomarkt wordt altijd gezegd “do your own search’ oftewel ‘doe zelf onderzoek’. Een ander kan jou niet adviseren wat je moet doen. De waarde van cryptocurrency wordt namelijk door vraag en aanbod bepaald. Er is geen fysieke onderliggende waarde. Je kunt een cryptomunt namelijk niet bij een bank inleveren.

Waar moet je in investeren, ook weer zo een vraag. Met meer dan 4000 munten heb je het voor het uitkiezen. Zie het als een casino vol met gokkasten. Op de een zal je winnen, op de ander verliezen. Terwijl je met de grote gokkasten zoals bitcoin of ethereum redelijk op safe speelt.

Iedereen kan investeren

Je weet nu waarom crypto de toekomst heeft. Wist je dat tegenwoordig iedereen hierin kan investeren? Vroeger moest je echt wat technische kennis hebben, crypto is nu voor iedereen toegankelijk. Via een Nederlands platform koop je ze en betaal je gewoon met iDEAL. Een aparte digitale portemonnee voor elke cryptomunt? Niet nodig, bij het Nederlandse Litebit maak je gebruik van de interne wallets. Gratis en voor niets.

Wil je actief handelen en hiermee dus de prijs bepalen, dan ga je voor het Nederlandse handelsplatform Bitvavo.

Natuurlijk zijn er ook een hoop buitenlandse handelsbeurzen en brokers. Maar let op want deze vallen buiten het toezicht van de AFM. Je weet niet wat er gebeurt wanneer er bij dit soort bedrijven digitaal wordt ingebroken of wanneer ze failliet gaan. Even goed opletten dus.

Stijgende interesse vanuit Nederland

In 2021 zijn zichtbaar meer Nederlanders in crypto gaan investeren. Dit heeft enerzijds met de crisis te maken: veel mensen zaten thuis. Aan de andere kant zorgen stijgende koersen voor interesse. Inmiddels weet bijna elke Nederlander wat bitcoin of crypto is. Meer dan een kwart van de Nederlanders investeert hier in.

Kun je nog rijk worden met crypto? Vaak wordt gedacht van niet maar niets is minder waar. Zo kochten twee Amerikaanse broers begin 2021 voor $ 6000 een betrekkelijk nieuwe cryptomunt. Enkele maanden later hadden ze een vermogen van 9 miljoen dollar opgebouwd. Enkel en alleen met die nieuwe cryptomunt.

Dus ja, je kunt er nog steeds rijk mee worden. Dan moet je wel de juiste cryptomunt te pakken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.