,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wanneer je social media mag geloven dan is Shiba Inu groots. En dan hebben we het hier over de cryptocurrency. Moet je nou wel of niet in deze coin investeren? Er zijn een aantal signalen die zeggen dat je beter niet in Shiba Inu Coin investeert.

Het ontstaan van Shiba Inu Coin

Allereerst is het goed om te kijken wat Shiba Inu Coin precies is. Dat het een cryptocurrency is, dat was al duidelijk. Maar wist je dat deze munt tot de zogenaamde memecoins behoort? Dit betekent dat hij een beetje voor de grap is ontstaan, net als dogecoin.

Shiba Inu begon als grap maar wordt door velen nu een stuk serieuzer genomen. Zo heeft het team achter de munt wel een aantal interessante toekomstplannen. Ook de community groeit, er komen steeds meer investeerders bij.

Shiba inu to the moon T-Shirt
>> Check de prijs <<

5 redenen om niet te investeren en Shiba Inu Coin

In een jaar tijd (2020/2021) steeg de koers van Shiba Inu met maar liefst 28 miljoen procent. Er zijn maar weinig munten die dat voor elkaar hebben gekregen. Had je eerder € 50 in deze munt gestoken, dan was je een jaar later met 14 miljoen een gelukkige miljonair.

Het is logisch dat veel gelukzoekers op deze munt afkomen. Twijfel je nog? In andere artikelen las je waarom Shiba Inu Coin zo geweldig is. Nu krijg je 5 redenen waarom je niet in Shiba Inu Coin investeert.

1. Een enorme hoeveelheid munten

Bitcoin kent een maximale uitgifte van 21 miljoen munten. Hierdoor ontstaat er op de lange duur schaarste, dit drijft de prijs op. Van Dogecoin circuleren er begin 2022 ongeveer 132 miljard munten rond. Hier komt een onbeperkt aantal munten bij.

Van Shiba Inu Coin zijn er ontzettend veel in circulatie. Om precies te zijn: 1 biljard stuks. Dat is een 1 met 15 nullen oftewel ontelbaar veel. Met zoveel munten in omloop zal de koers nooit hoog uitkomen, dit kan gewoon niet.

Tegenargument: Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin kreeg bij de oprichting 50% van Shiba Inu Coin toegespeeld. Hij vernietigde hier 90% van. Dit betekent dat er toen nog maar 60% overbleef. Daarnaast worden er dagelijks enkele miljoenen Shiba Inu Coins vernietigd (verbrand). Hierdoor loopt de voorraad terug. Bovendien komen er nooit meer nieuwe munten bij.

2. Een aantal grote whales

Opvallend is dat Shiba Inu Coin een aantal grote whales heeft. Dit komt erop neer dat sommigen ontzettend veel van deze munten in bezit hebben. Dit maakt ze een soort grootaandeelhouder. Zo is er een whale met maar liefst 171 biljoen coins, waardoor hij een vijfde van de huidige voorraad in bezit heeft. Ook een aantal andere whales beschikken over een vergelijkbaar percentage.

Deze whales kunnen, door te verkopen, de prijs flink onder druk zetten. Dat maakt het misschien wel een beetje eng.

Tegenargument: dat whales bij blijven kopen, moet een achterliggende reden hebben. Waarschijnlijk weten ze iets wat de normale belegger niet weet. Mogelijk gaat er in de toekomst iets groots gebeuren.

3. Een crypto hype

Eind 2021 is er een hele hype rondom Shiba Inu Coin ontstaan. Dit heeft vooral te maken met de vele berichten die op social media worden gedeeld. Een hype zorgt ervoor dat iedereen de munt wil hebben, waardoor de koers stijgt. Uiteindelijk zwakt die hype weer af en zit je mogelijk met financieel verlies.

Tegenargument: pas als de hype voorbij is blijven de echte liefhebbers over. Dan pas is ook duidelijk welke koers Shiba Inu gaat varen. Waarschijnlijk belandt hij dan in rustig vaarwater en wordt stabieler, dat alles ook wat veiliger maakt.

4. Nauwelijks een betaalmiddel

Zoek je een cryptomunt waar je ook mee in winkels of bij bedrijven kunnen betalen? Dan moet je voor bitcoin kiezen. Deze munt wordt bij duizenden bedrijven als betaalmiddel geaccepteerd. Er zelfs een land (El Salvador) die van dit Coin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Dat is iets wat met Shiba Inu niet gaat gebeuren.

Tegenargument: een paar honderd (toch al) bedrijven heeft Shiba Inu Coin wel als betaalmiddel toegevoegd. Bijvoorbeeld de grootste bioscoopketen ter wereld.

5. Nog niet overal verhandelbaar

In 2021 was Shiba Inu Coin nog niet overal verhandelbaar. De community van deze munt probeert verschillende handelsbeurzen over te halen om Shiba Inu Coin toe te voegen. Dat is niet overal gelukt. Bijvoorbeeld de bekende Robin Hood app, die weigert nog steeds. Hierdoor is het even zoeken waar je op een veilige manier Shiba Inu aankoopt.

Tegenargument: steeds meer handelsbeurzen voegen Shiba Inu Coin toe, waaronder het bekende Binance, OKEx, Coinbase en KuCoin. Wil je Shiba Inu Coin kopen en met iDEAL betalen, dan doe je dit via een van Nederlandse aanbieders:

Optie 1

Optie 2

Optie 3

Conclusie: Shiba Inu Coin is vooral een gok

Vooralsnog lijkt Shiba Inu vooral een gok te zijn. Zonder grote aanpassingen is en blijft het een memecoin en heel speculatief. Dit geldt overigens voor alle cryptomunten maar de koers van Shiba schommelt soms erg hard. Aan de andere kant kun je hier ook je voordeel uithalen. Bovendien weet niemand wat de toekomst in petto heeft. Het zou zomaar een zeer grote munt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.