Bijgewerkt: 27 maart 2023

6 problemen met Bitvavo

Bitvavo is een snelgroeiend en populair crypto handelsplatform. Ondanks die populariteit wil de website of de app soms niet werken. Je kunt niet inloggen, handel is niet mogelijk of er zijn andere problemen. Wat is er aan de hand met Bitvavo? Misschien een storing, maar er kan ook sprake zijn van een ander probleem.

Heb je nog geen account bij Bitvavo? Maak er nu een aan en handel de eerste € 1000 gratis. Slechts één week geldig dus zorg dat je gebruik maakt van deze bonus.

Een storing bij Bitvavo

Wanneer de website of de app van dit platform niet goed werkt, is het altijd goed om te kijken of er een storing gaande is. Meestal vind je informatie over de storing op het Twitteraccount van Bitvavo. Je kunt ook kijken op de website allestoringen.nl. Voer de URL van de website in en bekijk of er meer klachten zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van storingen aan wanneer het is opgelost? Volg het Twitteraccount van Bitvavo.

Teveel verzoeken (drukte) op de website

Het gebeurt vooral bij de lancering van een nieuwe munt of wanneer er plots veel handel is: de website ligt eruit. Je merkt dat het handelen nagenoeg onmogelijk is, je kunt niet inloggen of je order wordt niet geplaatst.

Dit heeft met een te grote drukte en veel verzoeken te maken. Heel vervelend want al die verzoeken zorgen ervoor dat de website plat wordt gegooid. Bitvavo probeert het probleem altijd zo snel mogelijk op te lossen. Vaak is het ook een kwestie van wachten totdat de drukte minder wordt.

Wil je dit soort problemen voorzijn? Wanneer je grote drukte verwacht is het aan te raden om via meerdere apparaten op Bitvavo in te loggen. Mocht je via het ene apparaat niet meer kunnen handelen, dan lukt het vaak wel nog via het andere apparaat. Deze methode biedt geen garantie tot succes maar het werkt vaak wel.

Het vastlopen van de website

Soms loopt de website in zijn geheel vast. Het is dan aan te raden om het scherm te verversen en opnieuw in te loggen. Controleer ook je internetverbinding. Het probleem hoeft dus niet altijd bij Bitvavo te liggen, maar kan ook aan je internetverbinding of de processor van je computer liggen.

Kan Bitvavo niet openen

Kun je niet inloggen bij Bitvavo of kun je de website openen? Kijk of je de juiste website hebt geopend. Wees voorzichtig met nepwebsites. Controleer daarom altijd de URL in de browser. Log met de juiste gegevens in. Wanneer het inloggen niet lukt dan is het beter om contact op te nemen met de klantenservice.

Handel in bepaalde munten niet mogelijk

Het is al een paar keer voorgekomen dat de handel in een populaire munt tijdelijk niet mogelijk was. Dit gebeurt bijvoorbeeld met Luna Terra, die later veranderde in Luna Classic. Begin september 2022 werd de handel in Luna Classic tijdelijk stilgelegd. Iedereen vroeg zich af wat er aan de hand was met Bitvavo.

Helaas is hier nooit een antwoord op gekomen. Waarschijnlijk had dit te maken met teveel verzoeken. Bitvavo werd beschuldigd van het opzettelijk stopzetten van de handel, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Het platform heeft er namelijk geen profijt van om de handel stil te leggen. Juist een actieve handel levert commissie op.

Het is jammer dat Bitvavo niet altijd antwoord geeft bij storingen of problemen met het platform. Wat dat betreft kan de communicatie wel wat transparanter en beter.

Bescherm je cryptocurrency middels een hardware wallet. Niemand kan aan je crypto komen, behalve jezelf.

Kan niet storten

Om te handelen in cryptocurrency moet je geld storten, of cryptocurrency overmaken naar je account. Om dit te doen is ID verificatie nodig. Dit geldt niet alleen voor het storten maar ook voor opnames, de handel en staking. Zonder deze verificatie kun je niet storten.

Bitvavo geld opnemen: mogelijke problemen

Heb je goed gehandeld en wil je geld of misschien alleen de winst naar je rekening overmaken? Geld opnemen kan alleen via een geverifieerd bankrekeningnummer. Vooraf voeg je een bankrekeningnummer toe. Wanneer Bitvavo dit rekeningnummer goedkeurt worden opnames automatisch hierop gestort.

Soms word je rekeningnummer afgekeurd. Dit gebeurt wanneer de tenaamstelling niet gelijk is aan de naam op je Bitvavo account. Bij een en/of rekening komt dit vaker voor. Het kan ook dat je het rekeningnummer al in een ander account hebt gebruikt.

Blijf je problemen houden met geld opnemen bij Bitvavo, dan is het verstandig om contact met de klantenservice op te nemen. Je hoeft je geen zorgen te maken over limieten, je kunt vrij veel geld opnemen. Voor geld storten gelden er wel bepaalde limieten. Voor het storten van meer geld is er een extra verificatie of controle nodig. Bitvavo moet immers controleren waar al dat geld vandaan komt. Dit is om het witwassen van geld tegen te gaan.

Zo lang duurt het voordat Bitvavo het geld naar je rekening stort

Over het algemeen duurt het een tot twee werkdagen voordat het geld op je rekening staat. Soms kan dit langer duren, met name rondom de feestdagen. Ook bij grote drukte kan het wat langer duren voordat de opname verwerkt is.

Heb je geld naar je account gestort en wordt dit door Bitvavo geweigerd, bijvoorbeeld omdat je bankrekening niet is geverifieerd? Bitvavo stort het geld automatisch naar je rekening terug. Dit gebeurt binnen 1-3 werkdagen.

Beschermd tegen faillissement

Cryptovaluta van gebruikers wordt opgeslagen bij een speciale stichting. Wanneer Bitvavo failliet gaat dan zijn cryptomunten niet verloren. Alle rekeningen van gebruikers zijn verzekerd tegen diefstal. De verzekering bedraagt in totaal 225 miljoen euro. Dit is niet per gebruiker maar in zijn totaliteit.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.