Bijgewerkt: 13 december 2023

Hier geven rijke mensen hun geld aan uit

Vroeger droomde iedereen ervan om miljonair te worden. Tegenwoordig kom je met 1 miljoen niet meer zo ver. Je kan er een ruime woning van kopen maar van echte rijkdom is geen sprake. Je bent pas rijk wanneer je minimaal 5 miljoen op je bankrekening hebt staan. Dan kun je leven op een manier die jou aanspreekt. Benieuwd waar rijke mensen hun geld aan uitgeven? Ik laat het je zien.

Hoeveel mensen zijn er miljonair?

Wereldwijd zijn er ongeveer 56,1 miljoen miljonairs. Hierbij wordt wel in Amerikaanse dollars gerekend. In Nederland zijn er ongeveer 208.000 huishoudens die een vermogen van 1 miljoen euro of meer hebben.

Wat je met 1 miljoen kunt doen

Stel dat het je lukt om 1 miljoen euro bij elkaar te verdienen. Met mijn vele tips en de kwalitatieve cursussen moet dit haalbaar zijn. Ik kan natuurlijk geen garanties geven maar wanneer je het juiste doorzettingsvermogen hebt dan zie ik mogelijkheden.

Tot zover de opties om aan rijkdom te werken. Oké, je hebt uiteindelijk € 1.000.000 op je bankrekening staan. Zie je hoeveel nullen dat zijn? Dan is het de vraag wat je met dat geld gaat doen.

Het is niet verstandig om het in één keer op te maken. Toch zijn er miljonairs die al hun geld verbrassen. Ik ken iemand die vroeger ruim 3 miljoen euro won. In 10 maanden tijd was het op. Hij kocht allerlei nutteloze dingen. Zoals een geweldig groot jacht (een boot) en hij gaf hele dure feestjes. Uiteindelijk bleef hij met helemaal niks achter.

Mijn advies is om je geld verstandig uit te geven. Maar stel nu dat je zoveel geld hebt dat je het niet eens op krijgt. Laten we eens gaan kijken waar rijke mensen hun geld aan uitgeven.

Dit kopen rijke mensen

Je bent miljonair of miljardair en je hebt al een riante villa en een mooie auto. Wat kopen mensen nog meer? Hieronder zie je waar miljonairs hun geld aan besteden. En dat zijn niet alleen maar verstandige investeringen.

Liefdadigheid (56%)

Veel rijken geven geld aan goede doelen. Liefdadigheid staat toch wel in de absolute top van uitbesteding. De bekendste die dit doet is Bill Gates. Ook Warren Buffet geeft jaarlijks een groot deel van zijn vermogen aan goede doelen weg. Dat is in ieder geval mooi om te horen.

Reizen (31%)

Ruim 31% van de rijken geeft het geld aan reizen uit. Het gaat dan niet alleen om vakanties maar ook middelen om te reizen. Denk hierbij aan boten of privéjets. Veel miljonairs reizen graag de wereld rond. Geef ze eens ongelijk want er valt heel wat te ontdekken.

Kunst (28%)

Weet je wat rijke mensen nog meer kopen? Kunst. Sommige kunstwerken zijn onbetaalbaar maar miljonairs hebben hier het geld voor. Ze kopen zeker geen schilderijen van onbekende kunstenaars. Nee, de focus ligt op de grote werken van beroemde schilders en kunstenaars, zoals Rembrandt van Rijn. Het duurste schilderij ter wereld werd verdreven op 383 miljoen euro verkocht. Dat was een schilderij van Leonardo da Vinci.

Mode (25%)

Het is niet zomaar dat in grote en bekende steden exclusieve modezaken gevestigd zijn. Zo heb je in Parijs een zeer luxegedeelte, maar ook in Londen en veel andere grote steden. Louis Vuitton of Coco Chanel, het zijn voor miljardairs. In de kledingkast van rijke mensen kom je deze grote merken dan ook zeker tegen.

Politiek (22%)

Het lijkt een beetje vreemd om je geld aan politiek uit te geven. Toch zijn er rijke mensen die dit doen. Het gaat dan om mensen die aan de macht willen komen. Denk maar eens aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Hij was een rijke zakenman en gebruikte zijn geld om macht te vergaren. Ook de burgemeester van New York is een miljardair. Ja, voor aanzien moet je wel wat over hebben.

Wijn (17%)

Ruim 17% van de rijke mensen koopt wijn. Het is vaak een verzamelobject. Maar sommigen vinden het ook geweldig om van een fles dure wijn te genieten. Trek je op een zaterdagavond even een fles wijn ter waarde van € 200.000 open. Daar moet je geen emoties bijhebben.

Zeilen (15%)

Ondanks dat een groot deel van de rijke mensen het geld in vakanties of reizen investeert, doet een veel kleiner gedeelte dit in zeilen. Ongeveer 15% van de rijke mensen heeft een eigen zeilboot en geeft hier extravagante feestjes op. Sommige miljonairs vinden het leuk om de wereld rond te zeilen.

Sporten (14%)

Wil je als miljonair zo lang mogelijk van je geld genieten dan is het belangrijk dat je gezond blijft. Dan moet je ook in sporten investeren. Ruim 14% van de miljonairs geeft hun geld aan personal training uit. Of ze kopen dure sportapparatuur.

Auto’s (14%)

Je ziet een miljonair zelden in een Fiat Panda rijden. Of hij moet er heel erg van houden. Dure wagens zijn populair onder miljonairs en miljardairs. Vaak gaat het om luxe sportauto’s of Tesla’s.

Verzamelingen (13%)

Veel rijkelui verzamelen bijzondere objecten. Dat kan van alles zijn, van kunst tot wijn en van horloges tot andere juwelen. Maar het kan ook om hele bijzondere verzamelingen zijn, zoals oude en zeer zeldzame barbiepoppen. Vergeet de oldtimers niet want die komen vaak bij miljonairs terecht.

Voetbal (12%)

Gewoon je favoriete voetbalclub open en exclusieve toegang hebben. Sommige rijkelui geven hun geld aan voetbal uit.

Boeken (12%)

Sommige miljonairs zijn zo rijk geworden door de juiste boeken te lezen. Bijvoorbeeld Bill Gates, hij las jaarlijks tussen de 40 en 60 boeken. Ook Warren Buffet las ontzettend veel. Vooral in de beginperiode kwam hij op meer dan 500 bladzijden per dag uit. Dit heeft hem veel kennis bezorgt waardoor hij een succesvolle onderneming kon opzetten.

Golf (11%)

Een andere favoriete bezigheid van rijkelui is golfen. Het is echt een elitesport. Niet alleen omdat je veel mee kan verdienen, ook omdat het op zich al een dure sport is.

Uit eten (10%)

Opvallend is dat rijke mensen niet zo snel gaan uiteten. Soms hebben ze wel een thuiskok maar ze vinden het net zo leuk om hun eigen gerechten te bereiden. Wanneer ze toch gaan uit eten dan doen ze dit in een luxe en duur restaurant. Een gerecht van enkele honderden euro’s, heb jij het ervoor over?

De jacht (8%)

Misschien vind je het niet zo leuk om te lezen maar een aantal rijke mensen geeft veel geld aan de jacht uit. Ze betalen voor het mogen jagen op leeuwen of tijgers. Ook binnen de koninklijke familie gebeurt dit veel, alhoewel ze in Nederland niet zo snel op leeuwen en tijgers zullen jagen.

Juwelen (8%)

Het zijn vooral de vrouwelijke rijke mensen die hun geld aan juwelen besteden. Natuurlijk, ze moeten er wel perfect en glansrijk uitzien.

Horloges (7%)

Datzelfde geldt voor de mannelijke miljonairs. Die geven hun geld graag aan horloges uit. Maar niet zoveel als gedacht, ongeveer 7% van de rijke mensen doet dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.