Je bent op zoek naar een blogger voor je website of webshop. Wat kost een blogger? Het probleem is dat de tarieven van bloggers niet (wettelijk) vaststaan. Hierdoor lopen de prijzen enorm uiteen. Geldkip bekijkt wat een goede blogger in 2020 kost.

Bloggen is populair!

Iedereen doet het: bloggen. Ben jij zo iemand die op dit gebied achterloopt of blog je te weinig? Waarschijnlijk loop je dan ook een hoop websitebezoekers mis. Het is namelijk een feit dat Google en andere zoekmachines van (veel) blogposts houden. Wanneer deze blogs ook nog eens van uitstekende kwaliteit zijn verschijnen ze vanzelf hoger in Google.

Dit klinkt natuurlijk kinderlijk eenvoudig en dat is het in beginsel ook. Het is alleen de kunst om een goede blogger te vinden. Eentje die jouw website een boost geeft en ook nog eens betaalbaar is.

Wat kost een blogger? De vanaf prijzen

Tja, wat kost een blogger met een beetje goede kwaliteit? Je hebt studentbloggers, beginnende bloggers maar ook professionele schrijvers. Wil je een beetje goede kwaliteit dan betaal je natuurlijk wat meer dan wanneer je voor de student gaat.

De vanaf prijzen starten bij € 10 per blog. Veel beginnende bloggers of studenten hanteren een woordtarief. Dit betekent dat je vanaf 1 cent per woord betaalt. Dit zou bij een blog van 500 woorden uitkomen op een bedrag van € 5. En bij een tarief van 2 cent per woord betaal je voor diezelfde blog € 10.

Kun je hier kwaliteit verwachten? Nee! De blog kan best aardig geschreven zijn maar voor een zakelijke website is dit drie keer niks.

Dit betaal je voor een professionele blogger

Ik heb heel wat bloggertarieven met elkaar vergeleken. Wat direct opvalt zijn de uiteenlopende prijzen maar ook de kwaliteit. Voor een zakelijke website of webshop is het belangrijk dat deze goed vindbaar is in zoekmachines. Een blogger moet hier in mee kunnen gaan middels SEO blogs. Dit zijn blogs die niet alleen goed geschreven zijn maar ook belangrijke zoektermen bevatten.

Begin maar eens te zoeken naar een professionele blogger die niet de hoofdprijs vraagt. Want dat is helaas wat veel bloggers wel doen. Eigenlijk niet zo vreemd. Er is veel vraag naar bloggers en dit zorgt ervoor dat de markt hiervoor steeds duurder wordt.

Wat kost een blogger die professioneel is? De prijzen starten vanaf € 40 en lopen makkelijk op tot € 250. Laat ik je uitleggen waarom je niet meer dan € 80 voor een blog van 500 woorden moet betalen.

Niet elke blogger is goed

Een blogger is een blogger dus het maakt niet uit waar je voor gaat. Fout gedacht! Kijk, als je voor het duurste colamerk gaat dan weet je dat je de beste smaak krijgt. Zo werkt het helaas niet met bloggers. Deze bepalen hun prijs aan de hand van hun werksnelheid. Maar het is ook een kwestie van vraag en aanbod.

Wanneer een blogger weinig werk heeft en toch rond wil komen van € 2000 per maand dan moet deze gewoon een hoog tarief vragen. Eigenlijk betaal jij die dure blogger voor de klanten die hij niet heeft. Dit heeft dus niks met kwaliteit te maken.

Ik ben dus gaan kijken welke tarieven bloggers hanteren en hoe goed ze zelf in zoekmachines scoren. Dat vind ik namelijk belangrijk. Een blogger die niet bovenaan in Google staat is niet goed genoeg om jouw website ook hoger in Google te krijgen. Simpel toch?

Wat kost een blogger nu echt?

Wanneer je voor een goede blogger gaat die ook nog eens hoog in zoekmachines staat (dat rijmt), dan is tussen de € 40 en € 80 per blog een reële prijs. Je moet echt niet meer dan € 100 per blog betalen. Deze dure blogs leveren je namelijk niet meer op dan wanneer je een reëel bedrag betaalt.

Maar ja, waar vind je een blogger die voor een reële prijs SEO proof blogs schrijft? Dit is zoeken naar een speld in een hooiberg. En als je er al een gevonden hebt dan zit deze waarschijnlijk ook nog eens helemaal volgeboekt. Want een goede kwaliteit tegen een reële prijs, daar loopt iedereen vol warm.

Tip: deze SEO tekstschrijver valt onder de uitstekende bloggers tegen een goede prijs (€ 45 tot € 55 per blog van 500 woorden). Top!

Wat je nog moet weten over bloggers

Een blogger schrijft specifiek alleen blogs. Een (SEO) tekstschrijver kan zowel bloggen als informatieve artikelen, een over ons pagina of een homepage schrijven. Maar let op, er zijn ook tekstschrijvers of copywriters die helemaal niet kunnen bloggen. Maar het wel proberen, want er is tenslotte vraag naar. Bovenstaande SEO tekstschrijver is ook een van de betere bloggers, wat terug te zien is aan de hoge positie in zoekmachines.

Succes met het inschakelen van een blogger en vergeet niet regelmatig een nieuwe blog op je website te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.