Grote kans dat je teveel voor een tekstschrijver betaalt. Wat kost een tekstschrijver? Uit onderzoek blijkt dat huis niet altijd afhankelijk is van de kwaliteit. Laten we eens gaan kijken wat tekstschrijvers kosten en wat een redelijk tarief is.

Waarom je een tekstschrijver inhuurt

Je wil goed vindbaar zijn in zoekmachines. Een beetje zoals deze website: je hebt ons bovenaan in de zoekmachine gevonden. Om dit te realiseren heb je goede SEO teksten nodig. Je kunt natuurlijk zelf een poging wagen, maar de kans is groot dat je niet de juiste tekst schrijft.

Een ervaren tekstschrijver weet waar hij of zij mee bezig is. Tenminste, dat zou je denken. Het blijkt namelijk dat veel tekstschrijvers helemaal niet zo goed zijn als ze zelf denken. Hoe je daar achter komt, laat ik je verderop in dit artikel zien.

Wat kost een tekstschrijver?

Je wil investeren in goed geschreven (SEO) teksten of blogs voor website of webshop. Wat kost een tekstschrijver? De meeste tekstschrijvers hanteren een woordprijs. Dan zijn er ook nog schrijvers met een projectprijs of een uurprijs.

Een groot gedeelte van de tekstschrijvers verdient tussen de € 50 en € 80 per uur. Een iets kleiner percentage zit hier iets boven of onder. Een handjevol tekstschrijvers vraagt meer dan € 100 per uur. Stel dat je een blog of tekst van 500-600 woorden nodig hebt. Wat kost een tekstschrijver dan? Antwoord: je betaalt tussen de € 30 en € 60 voor deze tekst.

Maar: bekijk ook waarom je beter niet voor de duurste of goedkoopste gaat.

Is een duurdere tekstschrijver beter?

Je hebt Adidas of Primark. Welk trainingspak is beter? Natuurlijk zeg je Adidas! Dit komt omdat het merk bekend staat om zijn hoge kwaliteit. Maar je weet ook dat het merk een stuk duurder is. Geldt dit ook voor tekstschrijvers: duurder is beter?

Niet dus. Het probleem met tekstschrijven is dat iedereen een tekstschrijver kan worden, zonder kennis, ervaring of opleiding. Daarnaast bepaalt de schrijver zijn tarief en is het een kwestie van vraag en aanbod. Hierdoor zie je grote verschillen: goedkope tekstschrijvers die bovenaan in Google verschijnen en dure tekstschrijvers die onderaan blijven hangen. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding.

Onderzoek tarief versus kwaliteit

De beste tekstschrijver mag van ome Google bovenaan staan. De slechtsten (volgens Google) staan verder dan de eerste pagina. Laten we eens gaan kijken wat je bij de nummer 1 tot en met 4 voor een tekst van 600 woorden betaalt:

  1. € 35 tot € 45
  2. vanaf € 60*
  3. € 16,50
  4. N.v.t**

Nummer twee betreft een offertesite. Je krijgt dan offertes van verschillende tekstschrijvers die vaak een tarief vanaf € 60 hanteren. De nummer vier schrijft zelf geen teksten maar geeft trainingen. Goed, we hebben dus drie bedragen. Nummer drie is de goedkoopste en hierdoor ben je geneigd om voor deze te gaan.

Verstandig? Wel wanneer je voor de laagste prijs gaat. Niet wanneer je voor een hoge positie in zoekmachines gaat. De nummer één weet namelijk bovenaan te scoren, iets dat je natuurlijk zelf ook wil. Al is de nummer 1 wat duurder, het verdient zich wel sneller terug.

Bekijk de nummer 1 tekstschrijver

Onderzoek twee met andere zoekwoorden

Raar maar waar: duur is niet altijd beter. Zo blijkt dat dure tekstschrijvers echt niet beter in zoekmachines scoren. Er zijn schrijvers die meer dan € 100 per blog of tekst vragen,

Wat moet je hiermee? Tja, je kunt natuurlijk blijven denken dat duur gelijk staat aan kwaliteit, maar bovenstaand voorbeeld heeft laten zien dat dit niet klopt. En ook: goedkoop is niet per definitie beter of slechter. Hoe je dan wel een goede tekstschrijver herkent? Lees snel verder.

Tip: Let op de online vindbaarheidbaar van de schrijver

Het gaat zich niet om de vraag wat kost een tekstschrijver maar meer om wat de tekstschrijver jou oplevert. Let je alleen op de prijs of ga je voor een goede online vindbaarheid? Op de eindstreep is het interessanter om voor dit laatste te gaan. Waarom? Omdat een hoge ranking in zoekmachines jou meer websitebezoekers oplevert.

Met meer websitebezoekers trek je ook meer nieuwe klanten of opdrachtgevers. Of in het geval dat je een affiliate website hebt: je verhoogt je omzet. Linksom of rechtsom, een goede SEO tekstschrijver is waardevoller dan een zeer goedkope schrijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.