Bijgewerkt: 27 maart 2023

Iedere (startende) ondernemer moet er een hebben: een website. Wat kost het laten maken van een website? Natuurlijk wil je op de kosten besparen. Toch is het belangrijk dat je een mooie website van een goede kwaliteit krijgt.

Een website laten maken

Typin Google website laten maken in, en de aanbieders vliegen je om de oren. Aan websitebouwers geen gebrek, dat is in ieder geval fijn om te weten. Velen hebben ook nog eens tijd om op korte termijn een website voor jou te maken.

Start je een webshop of bedrijf, dan is een website echt onmisbaar. Ik kan weinig bedrijven bedenken die geen bedrijfswebsite hebben. Misschien de bakker of schoenmaker, die hebben niet altijd een website nodig. In alle andere gevallen is een website wél zo handig, vooral wanneer je een dienst aanbiedt.  En een online winkel zonder webshop is natuurlijk geen webwinkel. Goede redenen om een website te laten maken.

Wat kost het laten maken van een website?

Natuurlijk wil je als geldkip zoveel mogelijk op de kosten besparen. Daarom is het verstandig om zelf een website te maken. Zelfs wanneer je dit nog nooit gedaan hebt lukt dit aardig. Je maakt namelijk een website in WordPress. Dit is een CMS systeem dat hartstikke gebruiksvriendelijk is.

Wanneer je zelf een website maakt dan betaal je alleen voor de domeinnaam en hosting. Dit ligt ergens op € 40-€ 100 per jaar. Dan heb ik het ook echt over een basis website waarmee je voorlopig vooruit kunt.

Website laten maken: de goedkoopste opties

Vind je het lastig om zelf een website te maken of ga je voor een professionele uitstraling? Dan is het misschien verstandig om de website door iemand te laten maken. Hiervoor ga je naar een websitebouwer, deze vind je ook wel onder de naam webdesign of webdesigner.

Een student webdesigner knutselt een leuke website voor een bedrag van € 100-€ 200 in elkaar. Daar krijg je ook nog eens een leuk premium thema bij en vast nog wel wat handige plug-ins. Garantie krijg je bij een student webdesigner niet altijd, maar je kunt tegen een lage prijs voorlopig wel vooruit.

Dit kost een premium website

Ga je niet voor een basic maar premium website dan ben je ook wat duurder uit. Voor een premium website kom je bij een ervaren webdesigner terecht. Nu heb je de keuze uit twee mogelijkheden: een template website of een website op maat.

Een template website betekent dat de webdesigner gebruik maakt van een bestaand thema. Met betrekking tot WordPress zijn veel thema’s gratis, voor een aantal moet je betalen. De webdesigner zal bij een template website gebruik maken van een betaalde versie. Voordeel is dat een template website goedkoper is dan een website op maat en een bijna uniek design heeft. Ik zeg bijna, want iedereen die dit thema koopt heeft natuurlijk hetzelfde design. Voor dit soort websites ben je tussen de € 2200 en € 2500 kwijt.

Een website op maat is een heel ander verhaal. Hierbij krijg je geen bestaand thema maar maakt de websitebouwer er een voor jou. Je weet in ieder geval wel dat deze voor 100% uniek is. Je bent uiteraard ook wat duurder uit. Reken op een prijs tussen de € 2500 en € 4500. De website kan overigens nog duurder zijn, afhankelijk van je wensen.

De duurste website ter wereld

Wat kost het laten maken van een website? Heb je veel pagina’s, een uniek design en speciale scripts en dergelijke nodig, dan kan de prijs makkelijk oplopen tot € 7000 of meer. Het is eigenlijk niet het laten ontwerpen van een website wat het zo duur maakt. Nee, de prijs zit hem vaak in de domeinnamen. Er is namelijk veel handel in populaire domeinnamen of websites, waarbij het voornamelijk om de naam van de website en de hoeveelheid websitebezoekers draait.

De duurste website ter wereld is die van insurance.com, die over de toonbank ging tegen een prijs van € 30 miljoen.

Door wie laat ik de teksten schrijven?

Heb je net een nieuwe website laten ontwerpen, kom je erachter dat er geen teksten op staan. Ging je ervan uit dat de websitebouwer deze schrijft? Dat kan, maar er zullen weinig websitebouwers zijn die leuk kunnen schrijven. Vaak moeten ze hier toch een tekstschrijver voor inhuren.

Nu kun je natuurlijk ook zelf een tekstschrijver inhuren. Dit bespaart je in ieder geval op de kosten. Je hoeft namelijk niet de ingehuurde tekst door de websitebouwer te betalen, die hier zelf ook nog eens winst overmaakt. Bovendien zoek je zelf uit wie jouw teksten gaat schrijven.

Natuurlijk ga je voor een goede SEO tekstschrijver. Eentje die weet hoe je in Google, Bing en andere zoekmachines verschijnt. Deze SEO tekstschrijver weet er alles van en is ook nog eens voordelig. In ieder geval goedkoper dan veel schrijvers die helemaal niet bovenaan in Google staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.