Websites kopen en hier grof geld mee verdienen, het kan! Je hebt de keuze tussen websites kopen en verkopen of een pareltje vinden en deze verder uitbreiden. Hoe dan ook, online ondernemen is ontzettend leuk en ook nog eens lucratief. Er zijn mensen die hier duizenden euro’s per maand mee verdienen.

Waarom websites kopen?

Met meer dan 2 miljoen Nederlandse websites kun jij je wel voorstellen hoe populair online ondernemen is. Steeds meer mensen kiezen hier dan ook voor. Dit zijn de voordelen van je eigen website of webshop:

  • 24/7 toegankelijk
  • veel vrijheid
  • eigen tijd indelen
  • uitbreidingsmogelijkheden

Zzp’ers, uitkeringsgerechtigden, studenten en moeders, ze storten zich allemaal op het online ondernemen. Dat is waarom websites kopen een goed idee is.

Websites kopen en verkopen

De eerste methode om online geld te verdienen is websites kopen en verkopen. Je koopt een bestaande website of webshop aan, verbetert deze op een aantal punten en verkoopt deze weer door. Overigens is dit verbeteren geen must: sommige websites zijn al goed van zichzelf.

Waar kun je websites kopen en verkopen? Dit kan op Sitedeals, Marktplaats en speciale websites die zich helemaal richten op de handel in domeinnamen en bestaande websites/webshops.

Het gaat bij websites kopen en verkopen niet zozeer om de snelheid waarmee je dit doet maar wel wat je hier uiteindelijk mee verdient. De kunst is om de leukste websites eruit te pikken en deze op de juiste manier aan de man te brengen. Een goede verkoper krijgt zelfs de slechtste website nog verkocht.

Websites kopen voor eigen gebruik

Wil je echt aan de slag als online ondernemer, dan heb je natuurlijk een website of website nodig. Veel digitale ondernemers kopen meerdere websites aan. Dit is handig, want zo spreid je jouw kansen. Je weet immers nooit van tevoren of jouw aankoop wel iets gaat opleveren. Voordat je een website koopt, is het wel belangrijk om onderstaande checklist mee te nemen.

Investeren in een website kost geld:

geld lenen vanaf € 5000 (normale lening)

Geld lenen tot € 1500 (minikrediet)

1. Koop een website die bij het doel past

Koopt niet zomaar de eerste de beste website omdat deze er leuk uitziet. Jouw aankoop moet goed bij jouw doel passen. Wil je bijvoorbeeld smartphones gaan verkopen, dan is het niet zo handig om een webshop in dierenartikelen aan te schaffen. Ga je bloggen over tuinieren, dan heb je niets aan een website die over fietsen gaat (tenzij je altijd in de tuin fietst). Kies dus een website die goed bij jouw doel aansluit.

2. Een professionele website of een hobbywebsite

Websites kopen? Kijk dan of het om een professionele website of een hobbywebsite gaat. Deze laatste ziet er wat eenvoudig uit, is niet altijd voorzien van SSL-certificaat en de teksten kunnen taalfouten bevatten. Een hobby website is wel goedkoper dan een professionele site. Ben je een handige Henkie, dan kun je met de aanschaf van een hobby website veel geld sparen. In alle andere gevallen Kies je voor een kant-en-klare professionele site.

3. Controleer op duplicate content

Dit is misschien wel iets waar je nog nooit van gehoord hebt. Duplicate content is dubbele content (teksten). Dit betekent dat de teksten op de website ook al ergens anders op het internet staan. Je zou denken dat dit niet veel uitmaakt, maar duplicate content is echt een no-go. Zoekmachines zijn er namelijk niet blij mee en straffen je website met een lagere ranking af. Bovendien kan duplicate content je duur komen te staan wanneer deze teksten van iemand anders zijn gejat. Voordat je het weet heb je een boete aan je broek hangen. Controleer daarom altijd de inhoud van de website.

4. Vraag naar de statistieken

Websites kopen doe je niet zomaar, vraag altijd naar de statistieken. Hoeveel websitebezoekers (verkeer of trafic) komt er maandelijks binnen? Je kunt de populariteit van de website ook met verschillende tools testen. Als het goed is geeft de website-eigenaar jouw inzicht in Google Analytics, dit is de meest toegepaste methode om het verkeer naar en op de website bij te houden. Ontvang je geen gegevens, dan moet je je afvragen of deze website wel een goede keuze is.

Websites kopen: wat moet dat kosten?

 De vraagprijs zegt vaak niets over de populariteit of potentie van een website/webshop. Websites kopen is vooral nattevingerwerk. Het is wat de gek ervoor geeft maar ook een kwestie van vraag en aanbod. Gemiddeld moet je rekenen op een aanschafprijs tussen € 500 en € 5000. Hiervoor krijg je een kant-en-klare website inclusief design en content.

Soms worden er losse domeinnamen aangeboden. Het is de bedoeling dat je bij deze domeinnaam zelf een hostingpakket neemt en de website vanaf de grond opbouwt. Ook de prijzen voor domeinnamen lopen erg uiteen. Zo heb je domeinnamen voor € 5 maar populaire domeinnamen kunnen al snel oplopen tot meer dan € 1000. Je zult zien dat een aantal van deze dure domeinnamen nooit verkocht wordt. De eigenaar heeft waarschijnlijk meerdere domeinnamen in bezit en schiet deze lukraak de verkoop in.

Houd rekening met kosten voor uitbreiding van de website. Huur hiervoor bij voorkeur een professionele tekstschrijver in.

Gemaakte kosten aftrekbaar

Met websites kopen krijg je altijd te maken met kosten. Dit zijn kosten voor de aanschaf van de website of webshop maar mogelijk ook administratiekosten. Afhankelijk van de verkoper krijg je ook met btw te maken. Het hangt er namelijk vanaf of je een website van een ondernemer of particulier overneemt.

Ben je online ondernemer en sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan mag je betaalde btw als voorbelasting aftrekken. Overige gemaakte kosten zijn aftrekbaar van de winst. Sta je niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan zijn gemaakte kosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het is wel belangrijk dat je deze gemaakte kosten aan kunt tonen. Vraag bij websites kopen daarom altijd om een factuur.


? Website kopen, waar op te letten?

Let vooral op de inhoud van de website, maar ook de prijs. Meer tips in het artikel hierboven.

? Waar een website laten maken?

Koop je een bestaande website, dan hoef je deze alleen maar uit te breiden. Wil je er een laten maken, ga dan naar een webdesigner.

? Wat kost een SEO tekstschrijver?

Een website moet regelmatig voorzien worden van nieuwe teksten. Wat een goede SEO tekstschrijver kost, lees je hier: SEO tekstschrijver inclusief tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.