Bijgewerkt: 27 maart 2023

De Geldkip beleggingsstrategie

Er zijn van die cryptocurrency die in de toekomst een boost kunnen verwachten. Experts houden deze crypto in de gaten. Een koersstijging van 25% of meer is (op korte termijn) zeker mogelijk. Wel is het belangrijk om tijdig je winst te nemen. Geldkip belegt al sinds 2011 in crypto. Ondanks die ruime ervaring blijft het altijd zoeken naar de pareltjes onder de crypto. Ik laat je een aantal crypto zien die je zeker in de gaten moet houden.

Handelen in cryptocurrency

Ben je nieuw of al ervaren in de wereld van cryptocurrency? Met een goede strategie ga je voor de maximale winst. Soms behaal je winsten van wel 100% per dag. Maar je kunt net zo hard op verlies staan. Het is de truc om op de eindstreep meer over te houden dan je investeert.

Open allereerst een handelsaccount. Doe dit op het Nederlandstalige Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten (voor 1 week geldig).

Welke crypto in de gaten houden: tips voor 2023 & 2024

2023 belooft een mooi jaar te worden. Inmiddels is iedereen wel bekend met cryptocurrency. Van de grootste cryptomunt, bitcoin, verwacht ik dat deze in het jaar 2023 eerst nog de 13.000 euro aantikt. Om dan toch weer tot boven de 25.000 euro te stijgen. Mogelijk nog wel hoger maar het is altijd goed om hier een beetje voorzichtig mee om te gaan.

Dat was bitcoin. Welke crypto je nog meer in de gaten moet houden? Onderstaande cryptocurrency vind ik ook de moeite waard. Deze zijn gebaseerd op de Geldkip beleggingsstrategie. Wat deze beleggingsstrategie is lees je hier.

Shiba Inu Coin (SHIB)

Als eerste een zogenaamde memecoin. Deze munt is net als dogecoin voor de grap bedacht. In 2021 is deze munt met miljoenen procenten gestegen. De community, ook wel shibarmy genoemd, heeft als koersdoel 1 cent en daarna 1 euro in gedachten. Hij lijkt in 2023 een beetje vergeten te zijn en dat biedt kansen.

Je hebt de absolute believers maar ook de haters. Die laatste groep is misschien wel groter en dat is nu juist het mooie aan deze munt. Er wordt namelijk beweerd dat deze munt ineen gaat storten. Juist wanneer mensen ergens angst voor hebben, moet jij het aandurven om erin te investeren. Zo is Warren Buffet ook ontzettend rijk geworden. Ik heb hem opgepakt op een koers van € 0,0000098. Voor 2023 verwacht ik een winst van 25%. Wat hij in 2024 gaat doen kan ik nog niet zeggen, maar ik denk dat de koers dan weer lager staat.

Koop shiba inu op Litebit

Terra Classic (LUNC)

Ja ik weet het, deze mens heeft een berg stront over zich heen gekregen. Niet zo gek wanneer je de koers van meer dan $ 100 zo ongeveer 100% ziet dalen. Een mislukt project. Maar de community heeft het opnieuw opgepakt. De ontwikkelaars zijn met van alles bezig. Ze zijn nog een beetje zoekende wat de juiste weg is. Dit maakt het vooralsnog vooral een risicovolle investering. Maar juist daar hou ik van: risicovolle beleggingen hebben meer potentie op een grote uitbraak.

Het is vooral belangrijk dat er een methode komt om meer en sneller LUNC-munten te verbranden. Met de juiste aanpak zou de koers willen drie jaar op 1 cent kunnen staan. Dat is vanaf maart 2023 een toename van factor 84. Naar mijn idee zeer haalbaar, gezien andere munten die in drie jaar tijd een stijging met factor 1000 hebben behaald.

Cardano (ADA)

In 2021 steeg cryptomunt Cardano (ADA) met maar liefst 1000% in waarde. Dit had allemaal met het Cardano netwerk en smartcontracts te maken. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in deze cryptocurrency. De verwachting is dat Cardano ook iets met NFT’s gaat doen. Misschien wel in 2023. Weet je niet welke cryptomunt je aan moet schaffen, houd Cardano dan goed in de gaten.

In ajgustus 2021 kocht je hem nog voor €2,41 aan. In maart 2023 voor €0,30. Gezien de toekomstige ontwikkelingen en de huidige lage koers zie ik hier potentie in. Maar alleen wanneer de markt weer positief gestemd raakt en ik verwacht dat dit in de zomer van 2023 zeker het geval zal zijn.

Dogecoin (DOGE)

De memecoin Dogecoin concurreert sterk met Shiba Inu. Hij is in de eerste drie kwartaal van 2021 met ruim 4000% gestegen. 2022 was een slecht jaar, net als voor veel andere munten. Hoewel 2023 niet sterk begint verwacht ik dat hier verandering in gaat komen.

Het bijzondere aan deze munt is dat er eigenlijk geen idee achter zit. Maar het is wel dat de baas van Tesla, Elon Musk, helemaal wild is van Dogecoin. Telkens wanneer hij hier iets over twittert dan zie je weer een koersbeweging. Dat is dus waar je op moet spelen.

Of Dogecoin het ooit gaat maken? Niet als serieuze cryptomunt, wel als speculatieve belegging. Wanneer je voor mooie winsten gaat dan zou je eens aan deze cryptomunt moeten denken, uiteraard naast Shiba Inu. Overigens lijkt het me niet verstandig om Dogecoin voor de lange termijn aan te houden, probeer er op korte termijn mee te beleggen en hier winst uit te halen.

Crypto van handelsplatformen

Een bankencrisis is de best mogelijke reclame voor crypto. Dat heb je onlangs kunnen zien, toen de Amerikaanse Silicon Valley Bank failliet ging. Hij verspreidde zich een angst voor een nieuwe bankencrisis zoals in 2008 het geval was. Mensen kunnen dan nog maar één kant op: investeren in crypto. Meestal wordt hierbij voor bitcoin gekozen want dat is wat ze kennen.

Cryptobeurzen doen goed zaken wanneer er angst is voor een bankencrisis. Je zou denken dat je mee moet gaan met de trends en bitcoin aankopen. Dat kun je zeker doen maar investeer ook een gedeelte en crypto dat onderdeel uitmaakt van een handelsplaform. Dat zijn tokens waarmee gebruikers op een platform hun transactiekosten voldoen.

Denk hierbij aan de Binance Coin of Crypto.com Coin. Niet elk platform heeft zijn eigen coinontwikkeld. Maar wanneer dit wel zo is er heerst veel angst op de financiële markt dan moet je zeker in dit soort tokens investeren. Ze zullen namelijk meer waard worden.

Het gevecht tussen shiba inu coin en dogecoin

Tja, welke crypto in de gaten houden voor een mooie winst? Ik wil er nog even over Shiba inu coin en dogecoin hebben. In november 2021 bekeken drie experts of shiba inu het van dogecoin kan winnen. En wat bleek? Ze maken beiden evenveel kans. Maar juist omdat er een gevecht tussen deze twee is zul je zien dat ze afzonderlijk van elkaar in prijs stijgen en dalen. Wanneer de één stijgt zal de ander vaak niks doen, en andersom. Het is dus zeker interessant om deze twee naast elkaar in de gaten te houden.

Laat ik even uitleggen wat het verschil is tussen deze twee en in hoeverre ze de potentie hebben om te groeien. Je hebt ShibaSwap, de gedecentraliseerde uitwisseling van SHIB. Dit maakt dat Shiba Inu een streepje voor heeft. Daarnaast kun je SHIB ook vastzetten en op deze manier rente verdienen.

Dogecoin heeft geen gedecentraliseerde uitwisseling en je kunt ze ook niet vastzetten. Aan de andere kant zijn er wel meer bedrijven die dogecoin als betaalmiddel accepteren. Moet er wel bij gezegd worden dat dogecoin al heel wat jaren bestaat en shiba inu nog een puppy is.

Nadeel van shiba inu is dat 80% van de munten in handen is van 100 grote accounts. 60% behoort tot de top 10 grote bezitters. Bij dogecoin is dit veel meer verdeeld. Als investeerder van shiba inu drijf je dus mee op de acties die de ‘walvissen’ uitvoeren. Maar goed, wanneer je op korte termijn hier veel geld mee kunt verdienen dan is het helemaal niet verkeerd om op andermans succes mee te liften. Houd deze twee dus goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.