Bijgewerkt: 27 maart 2023

Iedereen heeft wel van bitcoin gehoord, de grootste cryptocurrency. Maar als beginner kom je vaak niet verder dan het benoemen van deze munt. Welke crypto kopen als beginner? Een goede vraag want je hebt keuze uit meer dan 12.000 verschillende cryptocurrency. Een hoop van deze crypto’s zijn niet geschikt voor beginners. Welke dat wél zijn, lees je in dit artikel.

Cryptocurrency voor beginners

Als beginner is het belangrijk dat je voor een redelijk veilige investering gaat. Nu is crypto erg volatiel, hier moet je zeker rekening mee houden. Volatiel betekent dat de koers enorm kan wisselen. Koersverschillen van 5% of meer op een dag zijn zeker niet vreemd. In sommige gevallen kan de koers tot wel 50% verspringen.

Tip: lees je altijd in met betrekking tot de werking van cryptocurrency en het handelen hierin. Onderstaande boeken kunnen je hierbij helpen.

Naar boeken crypto voor beginners/ dummies

Welke crypto kopen als beginner

Houd je als beginner niet bezig met onbekende munten. Vermijd ICO’s, dit is de promotie een uitgifte van nieuwe crypto’s. Het probleem hiermee is dat je van tevoren niet weet of de munt ook aanslaat. Bovendien vindt er ook wel wat oplichting rondom ICO’s plaats.

Welke crypto kopen als beginner? Hieronder vind je enkele goede voorbeelden.

Bitcoin – vrij stabiel

Wanneer je bitcoin tegenover andere cryptomunten zet dan valt op dat de koers van bitcoin niet zo sterk schommelt. Natuurlijk kan de prijs per dag 5% of meer wisselen, maar over het algemeen valt dit wel mee. Dit heeft ten eerste met het grote handelsvolume te maken. Maar ook vanwege de prijs, want bitcoin is duurder dan veel andere crypto’s.

Er is altijd vraag naar bitcoin. Dus ook wanneer het marktsegment negatief is raak je bitcoin makkelijk kwijt. Dit is voor beginners wel prettig, want je wil niet met onverkoopbare munten in je maag blijven zitten.

Handel in bitcoin en andere cryptocurrency en betaal de eerste week geen kosten. De perfecte manier om crypto eerst uit te proberen. De bonus is alleen geldig via onderstaande link (Nederlands platform).

Meld je aan bij Bitvavo

Ethereum – de nummer twee

Bovenstaand verhaal geldt ook voor de crypto ethereum. Dit is de op twee na grootste cryptocurrency. Ethereum werkt op een geheel andere blockchain en biedt de mogelijkheid tot smart contracten. Hierdoor is deze munt bij sommige veel populairder.

Het voordeel van ethereum is dat hij niet zo duur is. Dit biedt je de mogelijkheid om misschien wel een hele munt aan te kopen (of meerdere). De koers van ethereum is op korte termijn harder gestegen dan bitcoin. Hierdoor denken velen dat ethereum ooit marktleider wordt en dit is in theorie zeker mogelijk.

Stable coins

De stabiele munten oftewel stable coins zijn zeker aan te raden voor beginners. Dit soort munten kun je één op één inwisselen tegen fiat valuta zoals de dollar of de euro. De koers van stable coins schommelt niet al te veel. Investeer hierin wanneer je geïnteresseerd bent in de achterliggende valuta. Veel van deze munten dienen als betaalmiddel op een handelsplatform. Maar beleggers vinden het ook interessant om ze in hun portfolio te hebben.

Bekende voorbeelden van stable coins zijn Tether, USD coin, Binance USD of Dai. Er bestaan tientallen van dit soort munten. Toch kun je beter voor de meer bekende gaan.

NFT coins

Ook geschikt als beginner om aan te kopen: NFT coins. Die bestaan al langer maar zijn sinds 2021 razend populair. Dit soort munten besteedt je binnen een blockchain game of op een NFT marktplaats. Maar er zijn ook veel beleggers die ze alleen aankopen om vast te houden.

Waarom zou je NFT coins kopen? Omdat NFT zeker de toekomst heeft. Verwacht wordt dat we ons steeds meer gaan richten op digitale producten en diensten. Daar horen NFT coins bij.

NFT coins kopen en gebruik maken van een interne wallet? Dit kan bij de Nederlandse broker Litebit. Ook nog eens gebruiksvriendelijk want je hoeft zelf niet te handelen. Alleen maar aan te geven welke token of munt je wil hebben.

Naar Litebit

Voorbeelden van NFT coins zijn Decentraland, Axie Finity en Sandbox.

Polkadot cryptocurrency

Weet je nog steeds niet welke crypto je moet kopen als beginner? Kijk dan ook eens naar polkadot cryptocurrency. Polkadot zelf werd gemaakt als beter alternatief van ethereum. Dit gebeurde in 2019. Het gaat hier om een geïsoleerde blockchain die wel samenwerkt met de andere blockchains. Dit maakt het mogelijk om de verschillende blockchain’s zodanig in te richten dat ze één specifiek doel hebben.

Inmiddels bestaan er verschillende polkadot cryptocurrency die op deze blockchain werken. Veel gebruikers vinden ze prettiger dan bitcoin of ethereum. Het is dan ook zeker interessant om je hier op te richten. Enkele voorbeelden zijn polkadot, chainlink, kusama of compound.

Dit waren wat ideeën met betrekking tot welke crypto kopen als beginner. Doe zelf altijd onderzoek en investeer alleen met geld dat je ook echt kunt missen.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.