Do’s en don’ts bij het kiezen van cryptocurrencies op Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform met meer dan 170 verschillende cryptocurrency. Welke crypto kopen op Bitvavo? Met zoveel aanbod is het maken van een keuze lastig. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om te achterhalen welke crypto je moet kopen.

Meld je aan bij Bitvavo

Heb je nog geen account op Bitvavo? Bij deze Nederlandse cryptocurrency exchange vind je een goede ondersteuning. Het handelsplatform is betrouwbaar en veilig. Bovendien betaal je slechts 0,25% handelskosten. Meld je aan en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten (geldend voor de eerste week).

Deze crypto kopen op Bitvavo

Bitvavo voegt regelmatig nieuwe cryptocurrency toe. In november 2020 heb je keuze uit meer dan 150 verschillende cryptomunten. Hier zitten de grote bij zoals bitcoin, ethereum, litecoin en cardano. Maar ook veel kleinere of misschien wel voor jou onbekende munten.

Welke crypto moet je kopen op Bitvavo? Hieronder een duidelijke uitleg.

De grote cryptomunten

Wanneer je voor een van de grote cryptomunten gaat dan speel je in veel gevallen op ‘safe’. Natuurlijk zijn koersen niet te voorspellen, maar er is altijd vraag naar bitcoin of ethereum. Het is niet zomaar dat grote bedrijven hierin investeren. Wil je dus naast speculatie een beetje zekerheid, dan zou je een van deze twee in je portefeuille moeten hebben.

Je koopt bitcoin of ethereum bij Bitvavo voor een bedrag vanaf € 5. Je handelt vanuit de app of via de desktopversie. Wanneer je voor een klein bedrag aankoopt duurt het ook langer voordat je op winst staat. Aan de andere kant is je verlies bij dalende koersen niet zo groot.

Kleinere cryptocurrency

Weet je niet welke crypto te kopen op Bitvavo? Kijk eens naar de meer dan 100 verschillende kleine cryptomunten. Bijvoorbeeld Icon, Ark of Serum. Maar ook Polkadot of Solana. Deze munten kunnen in één dag tijd makkelijk 10% stijgen (of dalen).

Speculatieve cryptocurrency

Dan heb je nog de speculatieve cryptomunten, die zijn ook via Bitvavo verkrijgbaar. Het gaat hier om munten die ontzettend grote koersschommelingen kennen. Een bekend voorbeeld hiervan is Shiba inu coin. Deze steeg in oktober 2021 in slechts één week tijd met maar liefst 400%. Maar een daling van 20% op één dag is voor deze munt ook niet vreemd.

Verder heb je munten die meegaan op een trend of hype. Bijvoorbeeld The Sandbox en Decentraland. Deze twee munten explodeerden in koers toen Facebook zijn bedrijfsnaam naar Meta veranderde.

Munten als Smooth Love Potion, Axie Infinity, Holo en Aragaon hebben laten zien dat ze 15% of meer per dag stijgen of dalen. Hier kun je op korte termijn veel geld mee verdienen. Je moet wel opletten dat je tijdig verkoopt of bijkoopt, laat eventueel verlies niet te hoog oplopen.

Welke crypto kopen op een Bitvavo voor de lange termijn?

Je kunt ook voor de lange termijn investeren. Hierbij laat je de cryptomunten een tijdje ongemoeid. Het is gebruikelijk om minimaal drie maanden lang niet naar de cryptomunten om te kijken. Sommigen houden ze zelfs enkele jaren vast.

Koop je crypto aan en handel je hier niet verder in? Verplaats ze dan naar een eigen wallet. Laat ze zeker niet op een handelsbeurs staan, dit is voor de lange termijn riskant.

Zoveel geld op Bitvavo zetten

Standaard kun je maximaal € 100.000 op Bitvavo storten. Zit je hierboven dan vraagt het platform om extra verificatie. Ze willen weten waar het geld vandaan komt, bijvoorbeeld uit een erfenis, inkomen of iets anders.

Is Bitvavo verzekerd?

Het crypto handelsblad voor Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Dit is gedaan conform de cryptowet.

Cryptomunten die je aankoopt op Bitvavo worden opgeslagen in cold wallets. Hierdoor staan ze veilig maar 100 procent veiligheid kan niemand garanderen. De wallets zijn verzekerd tot ongeveer € 255 miljoen. Bij een hack krijg je (een gedeelte) van je geld terug. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk ook een gedeelte kwijtraakt. Dit is een risico dat je op elk cryptocurrency platform loopt.

Is een wallet nodig?

Wanneer je crypto koopt dan moet je dit ergens opslaan (bewaren). Dit gebeurt in een digitale portemonnee oftewel wallet. Het is niet nodig om voor elke cryptocurrency een aparte externe wallet aan te maken, maar het mag natuurlijk wel. Bitvavo biedt namelijk hosted wallets aan. Dit betekent dat je cryptocurrency via Bitvavo bewaard wordt.

Dus: een wallet is niet nodig bij Bitvavo. Maar voor de veiligheid is dit wel aan te raden. Je kunt cryptocurrency ook op een hardware wallet zetten. Dit is een USB-stick waar verder niemand bij kan. Zo zijn je cryptomunten veilig opgeslagen.

Het is aan te raden om een (groot) gedeelte van je cryptocurrency veilig te stellen, tenzij je hier dagelijks mee handelt. In dit geval kun je de cryptocurrency beter op het platform laten staan. Je betaalt namelijk altijd een klein gedeelte transactiekosten (fee) wanneer je cryptocurrency verplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.