Bijgewerkt: 27 maart 2023

Cryptocurrency was in 2021 zo populair dat bitcoin boven de € 56.000 stond. Hierna ging het snel bergafwaarts en sins eind 2022 wordt er gesproken van een cryptowinter. Durf je het aan om in crypto te beleggen? Ontdek welke cryptomunten het meest winstgevend zijn.

Bitcoin blijft populair

Laten we er niet omheen draaien: bitcoin is al jarenlang de meest populaire cryptomunt. Bovendien is het ook nog eens de oudste crypto en werd lange tijd als meest verhandeld. Hier is de laatste tijd wel wat verandering in gekomen. Op sommige dagen worden andere munten meer verhandeld dan bitcoin.

Betekent dit dat bitcoin niet meer winstgevend is? Nee, het betekent alleen dat er steeds meer vraag naar altcoins komt. Niet omdat je investering dan veiliger is, want die garantie heb je met crypto nooit. Maar wel omdat sommige altcoins enorme winsten laten zien.

Duizenden altcoins om in te investeren

In het jaar 2015 kon je investeren in een handjevol altcoins. Vooral tussen 2017 en 2020 zijn hier ontzettend veel nieuwe munten bijgekomen. Nog steeds worden er dagelijks altcoins geboren. Inmiddels heb je keuze uit duizenden en nog eens duizenden altcoins. Velen zijn gestopt met ze te tellen.

De vraag is welke altcoins het meest winstgevend zijn. Lastig om te zeggen want niemand weet van tevoren wat een cryptomunt gaat doen. Zou iemand dat wel beter dan was hij nu al lang multimiljardair. Investeren in crypto is en blijft een gok.

Vaak is het zo dat onbekende altcoins plots in populariteit kunnen stijgen. En dus ook in koers. Terwijl bestaande crypto’s vaak een stabiele of langzame stijging laten zien, gelijk blijven of misschien wat dalen.

Handelen in altcoins? Bij Bitvavo handel je de eerste € 1000 gratis. Tijdelijke bonus, meld je aan via de speciale link.

Deze cryptomunten waren het meest winstgevend

In het verleden is al vaker voorgekomen dat cryptomunten met duizenden procenten stegen. Dit gebeurde met Shiba Inu Coin, Axie Infinity en Polygon. Ook BNB deed het goed. Maar wanneer je naar de periode 2021-2022 kijkt dan zijn er maar weinig winstgevende munten te vinden.

Cryptomunten met potentie

Er zijn altijd cryptomunten met potentie. Maar wat de een potentie vindt zal voor de ander juist waardeloos zijn. Neem nou bijvoorbeeld Luna Classic. Deze munt werd in 2022 ontzettend veel besproken. Van een koers van meer dan € 100 daalde hij naar een fractie van een cent. Duizenden mensen verloren veel geld.

Toch zien velen dit als een cryptomunt met potentie. De munt is door de officiële oprichter losgelaten, waardoor de community er grip op heeft gekregen. Het gaat allemaal moeizaam en de ontwikkelingen van deze munt lopen niet zoals gewenst. Maar het is wel opvallend dat er steeds meer Luna Classic wordt vastgezet (gestaakt), wat zeker een signaal is dat deze munt in de toekomst weer kan exploderen.

Of dit echt gaat gebeuren? Dat kan niemand met zekerheid zeggen, maar dat de wens en hoop er is dat mag wel duidelijk zijn.

Lijst van beste crypto om in te investeren

Jaarlijks komen er lijstjes voorbij van de beste cryptomunten die het meest winstgevend zullen zijn. Vertrouw niet zomaar op dit soort lijstjes. Vaak zijn ze samengesteld aan de hand van munten die momenteel populair zijn.

Wanneer je kijkt naar lijstjes die in het verleden zijn uitgegeven dan kloppen de voorspellingen voor minder dan 50%. Het is dus helemaal niet interessant om naar lijstjes zoals ‘beste crypto voor 2023’ te kijken. Kom op zeg!

Hierboven de voorspelling voor 2022, uitgegeven door btcdirect.eu. Volgens deze website zou bitcoin in december 2022 op € 85.000 staan. De waarheid is dat de koers op dat moment op slechts € 15.000 uitkomt.

Cardano zou een koers van € 4,93 moeten hebben. De waarheid? € 5,62 (en dat is juist positief). Maar de koersvoorspelling voor Uniswap van € 25 is juist weer helemaal uit de richting, want de koers staat op € 4,98. Je ziet dat deze lijstjes niet echt betrouwbaar zijn en vaak totaal uit de lucht gegrepen.

Spreid je inleg

Waar je ook voor kiest, spreid je inleg altijd goed. Op één paard wedden is het slechtste dat je kunt doen. Mocht de munt van je keuze fors dalen dan ben je de gehele inleg kwijt, of je maakt flink verlies. Dankzij een gespreide inleg verminder je het financieel risico.

Hoeveel zou je moeten investeren? In ieder geval nooit meer dan je kunt missen. In het slechtste geval raak je alles kwijt, dit is een goed uitgangspunt om je budget te bepalen.

Vertrouw op je eigen gevoel

Welke cryptomunten zijn het meest winstgevend? Ja hoor, waarschijnlijk zie je tientallen van dit soort artikelen voorbijkomen. Het is niet verstandig om hierop te vertrouwen. Ga ook niet uit van wat anderen je vertellen, ook al is het een collega of je beste vriend. Zolang niemand in de toekomst kan kijken (en dat gaat ook niet gebeuren) is het onzin om af te gaan op wat anderen zeggen.

Vertrouw altijd op je eigen gevoel. Heb je het idee dat een cryptomunt winstgevend zou kunnen zijn, investeer hier dan wat in. Niet omdat anderen je dit zeggen.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.