Op zoek naar een baan? Werk zoeken via Facebook is redelijk populair. Helaas zitten hier heel wat valse beloftes tussen. Ik besloot om op drie vacatures voor thuiswerk te reageren. De uitslag is schokkend.

Gebruik Facebook om een baan te vinden

Facebook is geen vacature website. Toch kun je hier wel degelijk leuke baantjes vinden. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die via social media op zoek gaan naar personeel. Volg bedrijvenpagina’s in jouw buurt en let ook eens op speciale Facebook groepen. Gebruik ook de zoekfunctie vacature/ vacatures (eventueel met provincie of plaatsnaam).

[do_widget id=custom_html-2]

Thuiswerk via Facebook

Opvallend is dat er heel veel thuiswerk via Facebook wordt aangeboden. Dit soort vacatures vind je in de vele thuiswerk groepen. Thuiswerk is heel leuk, je deelt je eigen tijd in en je verdient er ook nog eens een mooi inkomen mee. Jammer dat niet alle thuiswerk vacatures even betrouwbaar zijn. Dit zie je vooral op Facebook terug.

Het viel mij direct op dat het vaak om vage oproepjes of vacatures gaat. In de tekst is niet duidelijk wat je moet doen, maar wel dat je veel geld kunt verdienen. Pas wanneer je om meer info vraagt, krijg je een uitgebreid e-mail/ Messenger bericht. Hieronder 3x werk zoeken via Facebook en de verbazende reacties.

1. Thuiswerk in de gaming industry

Natuurlijk wil ik ook €350 in minder dan een week verdienen. Nieuwsgierig als ik ben, reageer ik op dit bericht. Het moet gezegd worden: je krijgt zeer snel een reactie terug. Dit zogenaamde thuiswerk mag van mij onder de noemer hoog risico. Het gaat hier om een financieel platform (gaming/ gokken). Je moet een educatiepakket vanaf €99 kopen. Het tweede pakket kost je €299. Met deze pakketten beloven ze dat je inzet maandelijks met minimaal 5% groeit. De reviews over dit bedrijf zijn niet al te positief. Een aantal websites spreekt over een MLM/ ponzi.

Mijn advies: blijf ver weg van zogenaamd thuiswerk waarbij je moet investeren.

2. Hetzelfde thuiswerk

Kijk, dat ziet er al een stuk aantrekkelijker uit dan de eerste oproep. Tot €3000 verdienen binnen 14 dagen oftewel €1500 per week. Hier moet ik natuurlijk ook op reageren! Binnen een halfuur krijg ik reactie. En wat denk je? Het gaat om exact hetzelfde bedrijf als de eerste. Doei.

3. En alweer…

Het is gewoon niet te geloven, maar ook bij de derde oproep waar ik op reageer, gaat het om hetzelfde bedrijf. Ik heb dan ook direct mijn conclusie getrokken: deze lees je hieronder.

Conclusie thuiswerk via Facebook

Regelmatig duiken er nieuwe MLM bedrijven op. Wat is dit? MLM staat voor Multi Level Marketing. Dit is een bedrijfsmodel met een piramide achtige constructie. Zelfstandige verkopers krijgen inkomsten door nieuwe verkopers te werven of door direct producten te verkopen. Multi Level Marketing waarbij je zelf investeert is altijd risicovol. MLM kan zich namelijk tot piramidespel ontwikkelen. De laatst geworven verkopers draaien gegarandeerd verlies.

Sommige van dit soort bedrijven verdwijnt na een aantal maanden tot jaren van de bodem. Jij blijft dan met je investering achter, die je uiteraard nooit meer terugziet.

Hoe herken je een MLM bedrijf? Het verdienmodel is gebaseerd op investeringen van anderen. Je moet €50 of meer betalen voordat je kunt gaan verdienen. Vervolgens moet je andere mensen aanbrengen die hetzelfde doen. Nu moet er een heel groot rood licht gaan branden: je bevindt je in de gevarenzone.

Even kort op een rij hoe je slecht thuiswerk herkent:

  • In de oproep staat dat je in korte tijd veel geld kunt verdienen
  • Een omschrijving van het geboden werk ontbreekt
  • Je moet om informatie vragen
  • Er wordt een investering van jou gevraagd

Dat zijn de 4 hoofdpunten waar je ‘fout’ thuiswerkt aan herkent. Blijf hier alsjeblieft van weg, tenzij je zelf het risico aan wilt gaan.

Werk zoeken via Facebook: dit doe je juist wel

Of je nu gewoon werk of thuiswerk via Facebook zoekt: het is zeker mogelijk. Let altijd goed op de vacature. Hierin staat een functieomschrijving, de functie eisen en vaak ook iets over het salaris. Trap niet in beloftes van snel geld of veel geld verdienen.

Controleer altijd het bedrijf of de persoon achter de vacature. Blijft dit allemaal vaag, laat deze vacature dan liever links liggen. De kans is namelijk groot dat het hier niet om een echte vacature maar een verkapte oproep gaat.

Mocht je op zoek zijn naar een goede ideeën om geld te verdienen: deze vind je in de categorie goed idee of werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.