Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bitcoins zijn zo populair en schaars, dat je er tegenwoordig al bij hoort als je meer dan anderhalve Bitcoin in bezit hebt. Met ruim 18 miljoen stuks in omloop is het de vraag wie de meeste Bitcoins heeft.

Van de meer dan 17 miljoenen Nederlanders heeft ruim 1,2 miljoen één of meerdere cryptomunten in bezit. Meer dan de helft hiervan heeft minder dan €1000 geïnvesteerd. Er is één Nederlander die voor ongeveer 25 miljoen euro’s aan Bitcoins heeft. Wie dit is wordt niet bekendgemaakt. Logisch, het is niet altijd verstandig om te laten weten dat je zoveel Bitcoins in bezit hebt. En: het gaat anderen ook niks aan waar jij je huur van betaalt.

Er wordt al jarenlang gezocht naar wie de meeste Bitcoins heeft. Dit is te achterhalen aan de hand van het Bitcoinadres, hierop staat de balans. Deze balans is gewoon openbaar, dat was ook het hele idee achter de cryptomunt. Gelukkig staat er nooit een naam of adres gelinkt aan het Bitcoinadres. Hierdoor kan de Bitcoinbezitter anoniem blijven.

De vijf grootste Bitcoinbezitters

Ruim 20 procent van alle Bitcoins is in bezit van 112 verschillende personen. Van een aantal personen is bekend hoeveel Bitcoins ze bezitten. Hieronder volgt een lijstje van 5 mensen die er toch wel heel veel hebben.

Satoshi Nakamoto

Niemand weet wie het brein achter Bitcoin is, daarom is het pseudoniem Satoshi Nakamoto in het leven geroepen. De oprichter heeft ruim 1 miljoen Bitcoins op zijn (of haar) naam staan. Met een koers van €25000 heeft dit een waarde van ruim 25 miljard euro. Wanneer Satoshi Nakamoto zijn voorraad zou verkopen, zou de koers totaal instorten. De macht ligt dus bij de oprichter.

De Winklevoss tweeling

Deze twee heren klaagden jaren geleden Facebookoprichter Mark Zuckerberg aan. Ze konden ‘bewijzen’ dat Facebook eigenlijk hun idee was. Hiervoor kregen ze een forse schadevergoeding, waarvan een gedeelte geïnvesteerd werd in Bitcoins. Vermoedt wordt dat ze ruim 1% van de gehele in omloop zijnde Bitcoins in bezit hebben.

Barry Silbert

Silbert is een durfkapitalist en heeft de Digital Currency Group opgericht. Volgens bronnen heeft deze man ruim 48.000 Bitcoins in bezit.

Tim Draper

Ook deze durfkapitalist heeft flink geïnvesteerd in Bitcoin. Naar verluidt mag hij zich eigenaar noemen van ruim 30.000 van deze cryptomunten.

Charlie Shrem

De heer Shrem is geen lieverdje, voor het witwassen van geld liep hij een gevangenisstraf van 2 jaar op. Na zijn vrijlating kocht hij een paar duizend Bitcoins. Hoeveel dit er precies zijn, is onbekend.

Er is ook nog een opmerkelijke Bitcoin bezitter. De FBI heeft in 2013 ruim 144.000 Bitcoins buitgemaakt. Deze heeft de regering uiteindelijk geruild tegen een bedrag van 48 miljoen dollar. Had de overheid even gewacht met verkopen, dan hadden ze er 7,2 miljard dollar bij kunnen schrijven. Overigens heeft ook de Nederlandse regering regelmatig Bitcoins in bezit. Deze worden ingenomen bij invallen en arrestaties. De overheid tracht deze munten zo snel mogelijk weer te verkopen, om het geld veilig te stellen.

Handel zelf in Bitcoin bij Bitvavo – over de eerste € 1000 geen transactiekosten

Wie heeft de minste Bitcoins?

Vreemd dat iedereen wil weten wie de meeste Bitcoins heeft, maar niet wie de minste heeft. Natuurlijk: mensen die niet investeren in Bitcoin hebben 0,0 van deze cryptomunten in bezit. Bitcoins zijn verhandelbaar per hele cryptomunten of een gedeelte hiervan.

In 2017 probeerde ik bij een aantal Bitcoin handelaren om voor 1 cent aan te kopen. Dit was nergens mogelijk. Het laagste bedrag dat geaccepteerd werd bedroeg €1. Hier kreeg ik we0.000069 Bitcoin voor (dat zou in 2023 ongeveer 0,000021 bitcoin zijn). Er kwam voor 0.42 aan transactiekosten bij. Dat zou uiteindelijk een hele dure Bitcoin zijn geworden. In 2023 kon ik nergens meer voor 1 euro bitcoin kopen.

Toekomstverwachting Bitcoin

Wat is de toekomstverwachting voor Bitcoin? Dit kan niemand zeggen. Het is wel duidelijk dat steeds meer mensen niet langer alleen maar in Bitcoin investeren. Andere cryptomunten groeien soms in populariteit. Over een tijdje is het niet meer de vraag wie heeft de meeste Bitcoins, maar wie de meeste cryptomunten heeft. Uiteindelijk doet het er niet toe welke naam de cryptomunt draagt, belangrijker is de koersontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.