Bijgewerkt: 27 maart 2023

Heb je een YouTube-kanaal, dan kun je hier aardig wat aan verdienen. Vooral wanneer je flink wat volgers (abonnees) hebt. De meest bekende YouTubers verdienen niet alleen met views maar ook met influencerdeals en merchandise. YouTube geld berekenen? In dit artikel kom je erachter hoeveel jouw video’s opleveren.

Views en abonnees verzamelen

Voordat je kunt beginnen met geld verdienen, moet jouw YouTube kanaal een aantal views en abonnees hebben. Open je een kanaal, dan krijg je precies 1 jaar de tijd om ervoor te zorgen dat jouw video’s 4000 uur bekeken zijn. Wanneer je dit niet redt, dan kun je ook geen geld verdienen met YouTube video’s. Daarnaast moet het kanaal minimaal 1000 abonnees hebben. Deze regels bestaan sinds begin 2018. Voor beginnende YouTubers kan het dus moeilijk zijn om aan deze eisen te voldoen.

Is het gelukt om binnen een jaar 1000 abonnees en 4000 bekeken uren te scoren? Dan kun jij je aanmelden bij het advertentieprogramma van YouTube.

Inkomsten per 1000 views

De YouTube inkomsten worden vaak per 1000 views berekend. Nu is het niet zo dat je ook exact per 1000 views betaald krijgt, maar het is een rekenmodel. Hoe werkt geld verdienen met YouTube? Ben jij aangemeld bij het advertentie programma (YouTube Creators), dan plaatst YouTube banners of reclamefilmpjes rondom jouw video’s. In ruil hiervoor ontvang je een vergoeding.

YouTube geld berekenen: de inkomsten

Weten wat je met YouTube video’s verdient? Per 1000 views ligt dit tussen de €0,20 en €5. Gemiddeld verdien je €1 per 1000 views. Hoe kun je YouTube geld berekenen? Ga naar het rapport opbrengst en bekijk de inkomsten. Vergelijk dit met het aantal views. Heb je op een dag €3,40 met 2500 views verdiend? Deel het aantal views door 1000 (2500:1000=2,5). Deel vervolgens de inkomsten door 2,5 (€3,40: 2,5= €1,36). Je verdient in dit voorbeeld per 1000 views €1,36.

Het is altijd handig om dit te weten. Hiermee kun je namelijk vergelijken of je meer of minder dan andere YouTubers verdient.

Hoeveel verdien je per maand?

Het is erg wisselend wat je met YouTube video’s verdient. Het belangrijkste is dat je voldoende abonnees hebt, of dat er geïnteresseerden op jouw video’s uitkomen. Wat verdient de gemiddelde YouTuber? Er zijn YouTubers die er helemaal niks tot enkele euro’s per maand mee verdienen. Er zijn ook mensen die maandelijks duizenden euro’s binnenharken Dat zijn de echte GeldKippen!

Met 10000 volgers verdien je maandelijks tussen de €200 en €400. Met 100.000 volgers ligt het bedrag tussen de €2000 en €4000. Heb je 1 miljoen volgers? Dan is je YouTube kanaal erg populair en verdien je hier maandelijks tussen de €25.000 en €65.000 mee. Jordi van den Bussche (Kwebbelkop) wist in 2015 maandelijks €65.000 binnen te halen. Het is onbekend wat hij tegenwoordig verdient.

Een volwaardig inkomen dankzij YouTube video’s

Met YouTube geld berekenen weet je of je hier een volwaardig inkomen uithaalt. Je hebt ongeveer 100.000 volgers nodig. Dit lijkt veel, maar met populaire video’s haal je dit gemakkelijk. De populaire Enzo Knol heeft in 2019 2,2 miljoen abonnees. Milan Knol heeft 1,3 miljoen abonnees. Absolute topper is Kwebbelkop, die in 2019 maar liefst 10,7 mln abonnees heeft. Een voordeel van Kwebbelkop is dat deze zijn video’s in het Engels vertoont. Hiermee heeft hij een groter bereik, iets dat Enzo en Milan Knol niet doen.

Wil je meer volgers en dus ook meer in komen, zorg er dan voor dat jouw video’s in het Engels zijn (Engels gesproken). Maak je videokanaal bekend: via websites, fora, social media en nog veel meer.

YouTube geld verdienen en Belastingdienst

Verdien je een aardig inkomen met jouw YouTube video’s? Houd er rekening mee dat je hier inkomstenbelasting over betaalt. Ook komt hier nog eens premie zvw bij. De inkomsten geef je op als resultaat uit overige werkzaamheden (box 1). Verdien je nog niet zoveel en is dit je enige inkomstenbron, dan betaal je vaak geen inkomstenbelasting. Dit heet ook wel belastingvrij verdienen. Hoe dit precies zit, lees je in het artikel hoeveel belasting over inkomsten uit overige werkzaamheden.

Wist je dat je gemaakte kosten mag aftrekken van de winst? Denk maar eens een de aanschaf van een nieuwe vlogcamera. Zo betaal je uiteindelijk minder inkomstenbelasting, en dat scheelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.