Geld verdienen met YouTube? Sommige YouTubers zijn hier stinkend rijk mee geworden. Of jou dit ook lukt hangt helemaal van je populariteit af. Lees snel verder en maak kennis met de wereld van de online video’s.

De populariteit van YouTube

YouTube is een online video site en bestaat sinds 2005. Het is de meest populaire website voor het gratis downloaden van video’s. meer dan één miljard gebruikers hebben zich hier geregistreerd. Dagelijks verschijnen er tussen de 250.000 en 350.000 nieuwe video’s. De dienst is een dochteronderneming van Google.

Geld verdienen met YouTube

Of er nu oude of nieuwe video’s van jou op YouTube staan: hier valt (veel) geld mee te verdienen. Is dit ook iets voor jou? Wel wanneer je erg actief met het maken van video’s bent. Daarnaast is het ook wel handig wanneer je veel volgers hebt. Dit levert je meer op. Hoe dit werkt, lees je hieronder. Eerst even iets meer over de mogelijke verdiensten.

Hier heb ik de beste YouTube vlogcamera’s geselecteerd

Dit verdien je met YouTube filmpjes

De bekende YouTuber Enzo Knol verdient met zijn video’s ongeveer €45.000 per maand. Dit is omgerekend een half miljoen per jaar. Hiervan moet hij wel een groot deel belasting betalen. De gemiddelde (actieve) YouTuber verdient ongeveer €2500 per maand. Dat is een stuk minder, maar nog steeds een mooi bedrag. Dit haal je binnen met je grootste hobby: video’s maken.

Moet je hard werken om met YouTube geld te verdienen? Wil je hier een volwaardig loon uithalen, dan vraagt dit veel tijd. YouTubers zijn dagelijks met hun video’s bezig. Je moet minimaal eenmaal per dag een nieuwe video uploaden. Doe je dit niet, dan levert dit je veel kritiek op. Bovendien vertrekken je abonnees, waardoor je de inkomsten ziet dalen.

Ben je een doorzetter en klaar om met YouTube veel geld te verdienen? Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

YouTube advertenties

Het internet draait om marketing en advertenties. Juist deze advertenties zijn jouw bron van inkomen. Het is namelijk mogelijk om bij alle video’s een advertentie te plaatsen. Hoe dit precies werkt? Wanneer iemand jouw filmpje bekijkt krijgt deze een advertentie te zien. Voor deze vertoning ontvang je een kleine vergoeding. Het is centenwerk, maar alles bij elkaar opgeteld wordt het bedrag steeds groter.

Geld verdienen met views op YouTube doe je zo:

 • Zorg ervoor dat de video’s voldoen aan de richtlijnen voor content
 • Log in op je YouTube kanaal
 • Ga naar de functies pagina
 • Selecteer inkomsten genereren en klik op inschakelen
 • Ga akkoord met de voorwaarden
 • Meld je aan voor Google Adsense of koppel een bestaand Adsense account
 • Geef door welke type advertenties je wilt tonen
 • Wacht op beoordeling door YouTube

Wanneer is je kanaal geschikt voor het vertonen van advertenties? Hiervoor moet het kanaal minimaal 1000 abonnees hebben. Ook zijn je video’s het afgelopen jaar minimaal 4000 uur bekeken. Ben je een beginner, dan is er nog heel wat werk aan de winkel.

Creator Studio of YouTube studio

Je komt vast de termen Creator studio en YouTube Studio tegen. Wat is het verschil tussen beiden? YouTube oftewel Google maakt langzaam de overgang van het klassieke Creator studio naar het nieuwe YouTube studio. In 2019 is deze nog in de Bèta versie. Uiteindelijk zal iedereen gebruik maken van YouTube Studio. Van hieruit kun je advertenties inschakelen of aanpassen.

Richtlijnen voor het vertonen van advertenties

Wil je advertenties bij je video’s vertonen? Dan moeten de video’s voldoen aan de richtlijnen voor content die geschikt is voor adverteerders. Lees daarom vooraf eerst de richtlijnen en zorg dat geüploade video’s hieraan voldoen. De volgende zaken staat YouTube zeker niet toe:

 • Materiaal dat auteursrechtelijk beschermd is
 • Content voor volwassenen
 • Video’s die aanzetten of dreigen met zelfbeschadiging, haat, discriminatie of het toebrengen van letsel
 • Filmpjes die te maken hebben met drugs, tabak, alcohol of kansspelen
 • Content dat zich richt op verkoop van geneesmiddelen of niet goedgekeurde supplementen
 • Alles dat te maken heeft met hacking
 • Misleidende of schokkende content

Daarnaast is er nog meer content (video’s) dat niet toegestaan is. Denk maar aan illegale producten of wanneer je in video’s uitlegt hoe iemand oneerlijk gedrag kan vertonen (vervalsing of fraude).

Wanneer je hier niet aan voldoet, dan zullen er ook geen advertenties bij je video’s verschijnen. Zonde, want zo loop je natuurlijk mooie inkomsten mis. Twijfel je over de inhoud van je video’s? Kijk dan eens op YouTube rond. Er staan heel veel video’s online die advertenties tonen. Heb jij een soortgelijke video gemaakt, dan zit het vast wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.