Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een zakelijk krediet aanvragen, zo moeilijk kan dat niet zijn. Toch wel, want sommige banken vragen om jaarcijfers en veel papierwerk. Als ondernemer zit je hier niet op te wachten. Daarom zijn er een aantal kredietverstrekkers die ondernemers graag aan een bedrijfslening helpen. Bekijk snel hoe en waar je het gemakkelijkst een zakelijk krediet aanvraagt.

De zakelijke lening nader bekeken

Met een zakelijke lening financier je jouw (startend) bedrijf. Vooral handig wanneer je behoefte hebt aan extra werkkapitaal. Je hebt de keuze uit een bankkrediet of een bedrijfslening bij een andere aanbieder. Bij het aanvragen van een bankkrediet is het belangrijk dat je inzicht geeft in de jaarcijfers. De bank kijkt naar je plannen, de financiële gezondheid van je bedrijf en winstverwachting. Een eerder doorgemaakt faillissement of verlies telt zwaar mee. Je voelt hem al aankomen: voor veel ondernemers is het uitgesloten dat ze een lening krijgen.

Andere kredietverstrekkers kijken minder naar het verleden. Ze kijken alleen naar de huidige situatie: hoe sta je er nu voor? Wat zijn je eventuele plannen?  Een zakelijk krediet aanvragen wordt nu een stuk toegankelijker, ook omdat je vanaf €3000 leent. Dit soort bedrijfsleningen is dan ook zeer geschikt voor de grote én kleine onderneming.

Voor wie is een zakelijk krediet geschikt?

Onderstaande kredietaanbieders zorgen ervoor dat je niet afhankelijk bent van een bankkrediet. Zo kun je zonder stapels documenten je uitbreidingsplannen realiseren of je bedrijf helpen groeien. Het zakelijk krediet is geschikt voor de volgende ondernemingen:

  • Eenmanszaken
  • BV’s en NV’s
  • VoF’s

De kredietverstrekker kijkt niet altijd naar de leeftijd van de onderneming. Wel moet het bedrijf staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bovendien moet de ondernemer (eigenaar van het bedrijf) in Nederland woonachtig zijn. Wie aan bovenstaande voorwaarden voldoet kan in veel gevallen probleemloos een zakelijk krediet afsluiten.

Zakelijke lening en de rente

Elke lening los je af inclusief rente. Dit geldt natuurlijk ook voor een bedrijfslening. Deze rente wordt op een andere manier dan bij een consumentenlening berekend. Je krijgt bij de bedrijfslening te maken met een maandrente in plaats van jaarrente.

De rente op een bedrijfslening kan erg wisselen. Zo is een rente vanaf 0,5% per maand mogelijk. Het gaat hier dan wel om een grote lening. Voor kleinere leningen zal vaak een maandelijkse rente tussen 1% en 3% gelden. Omdat de maandrente per kredietverstrekker verschilt, is het belangrijk om een aantal aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Zakelijk krediet aanvragen: de aanbieders

Laat je het bankkrediet links liggen en kies je voor een andere kredietaanbieder, dan scheelt dit je een hoop papierwerk. De ene kredietverstrekker selecteert wat strenger dan de ander, maar in bijna alle gevallen verloopt het proces wel gemakkelijker dan via een bank. Omdat een zakelijk bankkrediet natuurlijk ook een optie is, vind je hieronder de meest voorkomende aanbieders met hun voorwaarden.

Rabobank, SNS, ABN-AMRO en ING

Allereerst de aanbieders van een zakelijk bankkrediet. Dit zijn de meest bekende banken waaronder Rabobank, ING of ABN-AMRO. Voor het aanvragen van een zakelijk bankkrediet is het nodig om een afspraak te maken. Neem alle gevraagde documenten mee waaronder jaarrekening(en) en vaak ook een bedrijfsplan.

KredietVooruit

Leningen voor het MKB Nederland. Hier leen je een bedrag tussen de €3.000,- en €250.000. De looptijd bedraagt 3 tot 6 maanden. Het gaat dus om een kortlopende lening, daarom is het even bekijken wat je maandelijks kunt missen. Een zakelijke lening aanvragen gaat vrij snel: binnen 24 uur wordt je aanvraag beoordeeld. Bovendien hoef je geen stapels papierwerk in te leveren. Aflossen gaat automatisch, doordat KredietVooruit een gedeelte van de omzet afroomt.

Naar KredietVooruit

Qeld

Heb je een bedrijfslening tot €100.000 nodig? Qeld is vooral in Scandinavië bekend maar verovert steeds meer de Nederlandse markt. Ze geven bedrijfsleningen zonder opstartkosten of verborgen kosten. Wat je maandelijks terugbetaalt is afhankelijk van de Qeld score die je krijgt. Hierbij evalueert Qeld eerst je onderneming. Zelfs wanneer je als bedrijf een betalingsachterstand hebt, is het vaak toch mogelijk om bij deze kredietverstrekker een zakelijk krediet aan te vragen. Oh ja, hier kun je al een bedrag vanaf €1000 lenen. De looptijd varieert van 6 tot 18 maanden.

Naar Qeld

Wanneer een zakelijk krediet aanvragen niet lukt

Lukt het niet om een zakelijke lening aan te vragen? Wanneer het niet bij de bank lukt is het altijd beter om bij één van bovenstaande aanbieders een poging te wagen. Deze zijn een stuk toegankelijker dan een bank. Wanneer het zelfs bij bovenstaande aanbieders niet lukt, kijk dan eens naar een minilening (minikrediet). Je leent maximaal €1500 en betaalt dit binnen 62 dagen terug. Bij het aanvragen van een minilening wordt niet naar je inkomen gevraagd en je wordt niet BKR getoetst. Bij de volgende twee aanbieders vind je de minilening:

Ferratum

Saldodipje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.