Zelfstandige beroepen waarbij je je eigen tijd indeelt. Vrijheid, verantwoordelijkheid en met plezier werken: dat zijn onafhankelijke jobs. Benieuwd welk zelfstandig beroep bij jou past? Bekijk de top 10 meest gekozen (thuiswerk) beroepen met veel vrijheid.

Dit is een zelfstandig beroep

Wat zijn zelfstandige beroepen? Dit is werk waarbij je niet wordt aangestuurd door iemand anders. Je bepaalt zelf hoe je het werk uitvoert, hoe lang je hierover doet en met wie je eventueel samenwerkt. Met zelfstandige beroepen worden vaak de zzp’ers of freelancers bedoeld.

Hoppa, snel naar de top 10 zelfstandige beroepen.

10. Fysiotherapeut/ oefentherapeut

Als fysiotherapeut of oefentherapeut begeleid je mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Voor dit beroep volg je de beroepsopleiding hbo fysiotherapie of hbo oefentherapie. Dit zelfstandig beroep voor je als zzp’er uit, maar je kunt ook werkzaam zijn in een gezondheidscentrum of voor een zorgverlener.

9. Verloskundige en kraamhulp

We blijven met betrekking tot zelfstandige beroepen nog even bij de zorgberoepen. Er is altijd vraag naar een goede verloskundige maar vooral naar kraamhulpen. De verloskundige kan een eigen parktijk opzetten, als kraamhulp werk je vaak vanuit een kraambureau. Ook voor deze beroepen heb je een goede opleiding nodig. Dit is op mbo (kraamhulp) of hbo niveau (verloskundige).

8. Elektricien of elektromonteur

Vaak zijn elektriciens of elektromonteur zzp’ers of werken binnen een bedrijf. Je voert de werkzaamheden geheel zelfstandig uit, daarom behoren deze twee tot zelfstandige beroepen. Om dit werk uit te kunnen voeren volg je een opleiding op mbo- of hbo niveau. De baankansen bij deze zelfstandige beroepen zijn zeer goed.

7. Vrachtwagenchauffeur

Misschien wel een van de meest zelfstandige beroepen, omdat je als vrachtwagenchauffeur ook echt zelfstandig werkt. Je bent vaak alleen en ziet urenlang niks anders dan snelweg om je heen. Onderschat dit werk niet: het is zwaar, vermoeiend en soms eentonig. Je moet je aan bepaalde regels houden, zoals verplichte pauzes. Als vrachtwagenchauffeur rijd je nationaal of internationaal. Je bent soms dagenlang van huis (internationaal).

Even geld tekort? Minilening zonder BKR: Saldodipje

6. Deurwaarder

Bij zelfstandige beroepen denk je misschien niet direct aan deurwaarder, maar je bent wel alleen op pad. Je bezoekt mensen met een (langdurige) betalingsachterstand. Het is niet altijd leuk werk want je komt soms schrijnende situaties tegen. Ook moet jij je mannetje staan: niet iedereen is blij met een bezoek van de deurwaarder.

5. Opvoedcoach

Met de groeiende bevolking is er ook meer behoefte aan opvoedcoaches. Je begeleidt ouders bij de opvoeding van hun zoon of dochter. Je helpt niet alleen met de opvoeding maar beantwoordt ook vragen en verwijst eventueel door naar de juiste instantie. De baankansen voor de opvoedcoach zijn zeer goed en je verdient er ook nog eens goed mee. Als opvoedcoach werk je zelfstandig vanuit je eigen praktijk, maar dit kan natuurlijk ook in loondienst zijn.

4. Influencer

Een van de nieuwste zelfstandige beroepen is die van influencer. Hierbij houd jij je bezig met social media en heb je zelf een groot social media account. Als influencer plaats je gesponsorde posts op je account (tijdlijn). Afhankelijk van het bedrijf krijg je hier tussen de € 50 en meer dan € 2000 per post voor. Je gaat een directe samenwerking met het bedrijf aan, in veel gevallen zal het om een eenmalige samenwerking gaan. Je moet dus echt zelfstandig zijn!

3. Tekstschrijver en vertaler

Het internet blijft maar groeien, daarom is er steeds meer vraag naar goede tekstschrijvers en vertalers. Als tekstschrijver houd je je bezig met het creëren van teksten voor websites en webshops. De vertaler krijgt teksten binnen die naar een andere taal moeten worden omgezet. Het beroep tekstschrijver en vertaler behoort zeker tot de zelfstandige beroepen, omdat je het werk alleen uitvoert. Het gaat hier vaak om zzp’ers of (kleine) tekstbureaus.

2. Accountmanager en boekhouder

Ook de accountmanager en boekhouder werken geheel zelfstandig. Je bent een goed met cijfers en op de hoogte van alle fiscale regels. Vaak werk je voor zzp’ers en grote en kleine bedrijven. De meeste accountmanagers en boekhouders zijn zelfstandigen zonder ergens in loondienst zijn.

1. Advocaat

Het beroep advocaat behoort dat de populairste onder de zelfstandige beroepen. Er zijn niet veel vacatures tot advocaat, maar de meeste advocaten werken zelfstandig. Je kunt je hierbij wel bij een (groot) advocatenkantoor aansluiten. Werk je op een advocatenkantoor dan kun je nog steeds zelfstandige zijn, waarbij jij je eigen cliëntenkring opbouwt.

Dit was de top 10 meest populaire zelfstandige beroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.