Bijgewerkt: 27 maart 2023

Met zelfstandige beroepen heb je veel vrijheid. Toch is het belangrijk om voor zelfstandige beroepen met toekomst te kiezen. Zo weet je vrijwel zeker dat je over 5 of 20 jaar nog steeds een baan hebt. In dit artikel een overzicht van de meest zelfstandige jobs waar toekomst in zit.

Aanrader: de beroepengids, een laagdrempelig boek met nieuwe en oude beroepen.

Bekijk de beroepengids

Data Scientist

De wereld digitaliseert, dit betekent dat er steeds meer data te verwerken is. De Data Scientist vindt moeiteloos zijn weg door grote hoeveelheden data. Hij houdt zich bezig met het analyseren en verwerken hiervan. Dit is een zelfstandig beroep dat je thuis uitvoert, of op locatie.

Omdat digitalisering door blijft gaan, is het een job met toekomst. Bedenk dat er steeds meer data bij gaat komen! Machine learning vormt een belangrijk onderdeel van toekomstige ontwikkelingen.

Growth Hacker

Naast digitalisering komen er ook steeds meer websites en webshops bij. De SEO specialist is, naast de SEO tekstschrijver, al jarenlang populair. Hier is de Growth Hacker bijgekomen. Dit is een online marketing specialist die onderzoek uitvoert naar de snelst mogelijke manier om te groeien. Het onderzoek, de analyse en de bevindingen worden in de praktijk neergezet. Een Growth Hacker helpt zijn of haar klanten om sneller online door te groeien.

Een prachtig zelfstandig beroep met toekomst. Het is een mix van zoekmachine optimalisatie, social media marketing, adverteren in zoekmachines en psychologie.

De ontwikkelingscoach

Er is steeds meer vraag naar coaching van ondernemers, medewerkers of cliënten. Een ontwikkelingscoach ondersteunt mensen bij hun professionele of persoonlijke ontwikkeling. Hierbij worden doelstellingen zo goed mogelijk gerealiseerd.

Dit werk wordt veelal online uitgevoerd, vaak met behulp van videobellen/ ondersteuning. Maar het is ook een job die je op locatie uitvoert, vooral wanneer het om cliënten gaat. Wanneer een groot bedrijf je inhuurt dan heb je kans dat je wat verder moet reizen om intern de medewerkers te coachen.

Logistiek Specialist

Vaak wordt gedacht dat de logistiek in de toekomst af gaat nemen, maar dit valt echt wel mee. Er wordt namelijk steeds meer online besteld en producten moeten uiteindelijk toch op hun eindbestemming aankomen. De logistiek specialist zorgt ervoor dat het gehele logistieke proces probleemloos verloopt. Hierbij heb je voornamelijk administratieve taken.

Brand coach

Bedrijven ervaren steeds meer concurrentie, en voor zzp’ers is het steeds moeilijker om zich in de groeiende markt staande te houden. Een van die zelfstandige beroepen met toekomst is de brand coach. Dit is iemand die zijn klanten leert om zichzelf goed in de markt te zetten waaronder zelfpromotie, marketing maar ook het voeren van een goede administratie en management.

Bejaardenverzorger

De wereld is aan het vergrijzen, dit heeft zijn invloed op de wereldeconomie. Omdat de levensverwachting steeds hoger wordt zullen er ook steeds meer ouderen bijkomen. Hierdoor groeit de behoefte naar ouderenzorg. De bejaardenverzorger is een dankbaar en zwaar beroep, maar wel eentje waar toekomst in zit.

Ethisch Hacker

Google heeft ooit een beloning van $ 75.000 beschikbaar gesteld voor degene die een beveiligingslek in Google Chrome wist te vinden. Dat is het werk van de Ethisch Hacker. Hier is geen specifieke opleiding voor, velen beginnen vanuit kennis, ervaring en interesse. Vaak heeft dit werk ook met een persoonlijke mening te maken.

In sommige landen worden Ethisch Hackers juridisch vervolgd, maar in Nederland bijvoorbeeld zal zo iemand niet vervolgd worden. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar goede Ethisch Hackers om zo risicovolle beveiligingslekken binnen hun bedrijf te onderscheppen en snel op te lossen. In de toekomst wordt dit mogelijk wel een van de beste betaalde banen.

Virtual Assistent

Al enige jaren is de Virtual Assistent in opkomst. Dit is iemand die op afstand voor een opdrachtgever allerlei taken uitvoert. Denk hierbij aan het beantwoorden van mailtjes, telefoontjes afhandelen of een chat bedienen. Maar ook administratieve taken tot het bijhouden van social media kanalen of het schrijven van teksten.

Virtual Assistents zijn vooral populair bij zzp’ers, omdat ze hierdoor geen personeel in dienst hoeven te nemen. Dit beroep is zeer afwisselend maar vraagt hier en daar wel wat bijscholing, al helemaal op het gebied van online marketing, communicatie en automatisering.

Influencer

De influencer promoot producten of diensten via eigen social media kanalen. Deze mensen werken geheel zelfstandig en krijgen dus betaald voor het aanbevelen op social media, soms in een podcast of blog. Vooral influencers met grote kanalen zijn erg populair en verdienen ook het meest. Het is een vrij nieuw beroep, ontstaan vanuit de behoefte aan goedkope promotiekanalen. Bovendien heeft een influencer vaak meer invloed, omdat deze dichterbij de doelgroep staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.