Je bent op zoek naar zelfstandige beroepen van thuis uit. Een goede keuze, want van huis uit werken heeft veel voordelen. De vraag is welke zelfstandige beroepen je uit kunt voeren zonder dat je hiervoor op pad moet. Ik zet de beste beroepen voor je op een rij.

Wat is een zelfstandig beroep?

Een zelfstandig beroep noem je ook wel een vrij beroep. Hierbij wordt je vanwege je specialisme ingehuurd. Je werkt geheel zelfstandig, dit betekent dat de opdrachtgever niet mag bepalen hoe je het werk uitvoert. Wel mag deze uiteraard het eindresultaat bepalen.

Zelfstandige beroepen van thuis uit

Steeds meer mensen werken van huis uit (thuiswerken). Zelfstandige beroepen van thuis uit betekent dat je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. Je bent dus niet in dienst van een bedrijf/werkgever. Een zpp’er is een goed voorbeeld van een zelfstandig beroep. Ook de vof (vennootschap onder firma) valt hieronder.

Bekijk de lijst van de 10 meest populaire zelfstandige beroepen van thuis uit.

1. Tekstschrijver of copywriter

Met duizenden Nederlandse tekstschrijvers is dit zeker een van de bekendste zelfstandige beroepen van thuis uit. Meer dan een computer met internetaansluiting en eventueel een telefoon heb je niet nodig. Je schrijft teksten voor het internet, printmedia, een boek of iets anders.

Een tekstschrijver is voornamelijk voor websites of webshops actief en zorgt voor lekker leesbare teksten. Een copywriter richt zich meer op advertentieteksten.

2. Freelance journalist

Als freelance journalist werk je niet voor een krant of nieuwswebsite maar in opdracht van. Je bepaalt dus zelf welke opdracht je aanneemt en hoe je deze uitvoert. Als journalist ben je vaak wel op pad. Het behoort dus niet direct tot de zelfstandige beroepen van thuis uit. Maar wanneer je het geen probleem vindt of er zelfs plezier in hebt om onder de mensen te komen dan is dit een ideaal thuiswerk beroep.

Naast werken op locatie werk je grotendeels thuis, waar je nieuwsitems geheel uitwerkt.

3. Virtuele assistent

Je ziet ze steeds meer voorbijkomen, de virtuele assistenten. Hierbij ondersteun je ondernemers waardoor deze kunnen groeien. Als virtueel assistent heb je verschillende taken. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten en bijhouden van een klantendatabase, e-mails beantwoorden, informatie verzamelen of het afhandelen van klachten.

Een virtueel assistent moet hierdoor veel kunnen. Vaak gaat het om administratieve taken, deze doe je allemaal van thuis uit.

4. Online makelaar

Met de groei van de digitale wereld behoort ook die van online makelaar tot de zelfstandige beroepen die je van thuis uit doet. Vroeger kwam de makelaar naar de mensen toe. Tegenwoordig hoeft dit niet meer direct. Je kunt namelijk iemand anders op pad sturen of alles online regelen. Hierbij leveren de verkopers zelf de foto’s aan, waarna je online op zoek gaat naar informatie over de woning.

Voor een bezichtiging zul je wel de deur uit moeten, maar je komt tenminste wel in contact met mensen. Verder regel je alles online of telefonisch. Je bent dus redelijk veel thuis.

5. Grafisch designer

Voor dit beroep hoef je de deur niet uit. Als grafisch designer ontwerp je websites, logo’s, afbeeldingen of andere grafische zaken. Het kan dus ook om printmedia of bedrukkingen voor T-shirts gaan. Het hangt er een beetje vanaf waar jouw expertise en interesse ligt.

Ook als grafisch designer heb je een computer nodig. Maar dan wel één die razendsnel werkt. Kijk daarom naar een goede computer uit die aan alle eisen voldoet.

6. Schoonheidsspecialist

Er zijn maar weinig schoonheidsspecialisten die geen praktijk aan huis hebben. Hoe makkelijk is dat: ‘s morgens je bed uit en binnen 2 minuten op je werk zijn. Want die praktijkruimte bouw je in een garage, tuinhuis, aparte ruimte in je woning of ergens anders in of rondom de woning.

Wil je schoonheidsspecialiste worden dan volg je hier een opleiding voor. Natuurlijk heb je ook een praktijkruimte nodig compleet met inrichting. Dit is wel even een flinke investering.

7. Social media manager

Social media is helemaal hot! Iedereen heeft wel minimaal één social media-accounts. Bedrijven gaan hierin mee en laten zich online zien. Hierdoor is al veel vraag naar een social media manager. Je houdt het social media account van het bedrijf bij. Je plaatst met regelmaat een nieuwe post/bericht, reageert op reacties, verwijdert vervelende reacties en onderhoudt interactie met volgers aan geïnteresseerden.

Als social mediamanager maak je vaak gebruik van een contentkalender. Je werkt alleen maar online, een goede computer is dan wel zo handig. Maar de deur uit? Dat hoeft niet!

8. Huiswerkbegeleider

Veel studenten vragen huiswerkbegeleiding aan. Soms kan dit via de school zelf, maar particuliere huiswerkbegeleiding is ook een optie. Vroeger kwam je als huiswerkbegeleiding bij de student thuis. Tegenwoordig hoeft het niet meer, dit werkt online net zo goed.

Je geeft huiswerkbegeleiding via videochat. Zo kan de student jou aankijken aan direct vragen stellen. Soms is het handig om gebruik te maken van teamviewer, dit is een argument reality oplossing waarmee je toegang op afstand krijgt (toegang tot de computer van de student).

9. (Bouwkundig) tekenaar

Of je nu bouwkundig tekenaar of een kunsttekenaar bent: dit kan allebei van thuis uit. Een bouwkundig tekenaar moet soms wel op locatie gaan kijken, maar dit is vaak te verwaarlozen met de tijd die je achter de computer of het tekenscherm doorbrengt.

Het beroep bouwkundig tekenaar is niet zo heel bekend maar het verdient wel goed. Als gewone tekenaar behoor je tot de kunstenaars. Dit is een apart zelfstandig beroep waarvoor andere regels gelden.

10. Boekhouder of accountant

De laatste in het overzicht zelfstandige beroepen van thuis uit. Want ook als boekhouder of accountant werk je voornamelijk thuis. Misschien moet je bij de klant wel papieren ophalen, in andere gevallen laat je dit bezorgen. Je kunt dus zelfs geheel thuiswerken!

Er is altijd veel vraag naar goede boekhouders of accountants. Dit is dan ook zeker een beroep met toekomst, wat ook nog eens goed verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.