Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het inkomen verdubbelen

Besparen is leuk en het kan je gemiddeld € 200 per maand opleveren. Maar je inkomen verhogen is een veel betere methode. Het lukte mij de afgelopen jaren om mijn inkomen te verdubbelen. Meer geld betekent meer kunnen investeren. Dus ook je vermogen laten groeien.

Ik had jarenlang de focus op besparen liggen. Totdat ik erachter kwam dat het heel makkelijk is om meer geld binnen te halen. In deze blog laat ik je zien hoe ik twee keer zoveel ging verdienen.

Van loondienst naar freelance naar ondernemen

Ooit werkte ik in loondienst. Dat is helemaal prima want het biedt je veel zekerheid. Je bent bijvoorbeeld verzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je werkt met een leuk groepje collega’s, krijgt de nodige begeleiding en met kerst ook nog eens een mooi kerstpakket. Hartstikke gezellig maar financieel zat er geen groei in.

Zo ergens in het jaar 2007 zag ik dat een artikelensite op zoek was naar online schrijvers. Ik was een van de eersten die zich hierbij aanmeldde. Wat was ik blij met mijn eerste € 50! Door online te schrijven bleef mijn inkomen groeien. Uiteindelijk zat ik op een modaal inkomen en was de rek er een beetje uit.

Mensen om mij heen zeiden dat ik veel meer in mijn mars had. Dat ik voor opdrachtgevers moest schrijven. Eigenlijk durfde ik dat niet zo goed, ik verschuilde me liever achter een anonieme naam. Maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan: een bedrijf opstarten. Ik begon mijn eigen tekstbureau. In het begin was het zoeken naar opdrachtgevers maar uiteindelijk ging het vanzelf. Hiermee groeide mijn inkomen met meer dan 50%.

Eigen websites opzetten

Ik vond schrijven zo leuk, ik wilde er meer mee doen. Ik had al een website die ik in 2003 had opgezet. Daar verdiende ik een klein beetje geld mee. Maar het was te weinig om echt meer zoveel te verdienen.

Ik besloot om nog wat websites te bouwen. Door de jaren heen heb ik in totaal iets van 30 websites gehad. Sommige werden een succes, zoals geldkip.nl. Andere websites waren een grote flop. Zonde van de geïnvesteerde tijd maar als je niks probeert heb je niks.

Dankzij de succesvolle websites groeiden mijn inkomen nog meer. Ik verdiende geld aan gesponsorde blogs, advertentieweergaven en affiliate marketing. Het mooie hieraan is dat je er een passief inkomen mee creëert. Terwijl ik lig te slapen of op vakantie ben komt er geld binnen. Hartstikke fijn want als ondernemer krijg je niet betaald wanneer je niet werkt. Nu dus wel!

Beleggen in aandelen en crypto

Zo ergens rond het jaar 1995 kocht ik mijn eerste aandelen. Ik ging direct de fout in: al mijn geld op één aandeel zetten. Die daalde direct na aankoop met 4%, en later stond ik zelfs 7% in de min. Het duurde negen maanden voordat ik het aandeel met winst kon verkopen.

Dat moest ik anders doen. Dus verdeelde ik mijn geld over meerdere aandelen. Nu kon ik sneller handelen want er stond altijd wel een aandeel op winst. In 2009 werd bitcoin gelanceerd. In het begin moest ik er niks van hebben maar uiteindelijk kreeg ik er toch interesse in. Zo rond het jaar 2012 begon ik mij erin te verdiepen. Het duurde nog tot het jaar 2014 voordat ik echt actief crypto aan ging kopen.

In die tijd had je nog niet zoveel keuze. Maar vanaf 2017 groeide het aanbod voor. Dankzij beleggen in aandelen en crypto liet ik mijn vermogen jaar in jaar uit groeien. Natuurlijk maakte ik af en toe verlies maar dat hoort erbij. Dat is ook iets dat je aan moet durven.

Wanneer je 100% meer verdient, geef dat geld dan zeker niet aan nutteloze dingen uit. Probeer te sparen of nog beter: te beleggen. Hiermee laat je het geld voor jou werken. Je zal zien dat je na enkele jaren een mooi vermogen hebt opgebouwd.

Gebruik maken van diverse hulpmiddelen

Het bloggen vond ik leuk, niet alleen voor opdrachtgevers maar vooral voor mijn eigen websites. In het begin creëerde ik vier blogs per dag. Dat vond ik op zich al veel. Door veel te oefenen wist ik dit te verhogen naar acht blogs per dag. Twee keer zoveel schrijven betekent ook je inkomen omhoog jagen.

Uiteindelijk begon ik gebruik te maken van allerlei hulpmiddelen. Hierdoor schroefde ik het aantal blogs naar 18 per dag op. Soms waren het er zelfs 20. Tegenwoordig heb ik een stapje teruggedaan, 14 blogs per dag vind ik meer dan voldoende. Ik wil namelijk ook wat vrije tijd overhouden voor leuke dingen in het leven. Maar al die hulpmiddelen hebben me wel geholpen om meer te verdienen.

Welk hulpmiddel voor jou geschikt is kan ik van hieruit niet bepalen. Maar zoek in ieder geval naar middelen waardoor je sneller, effectiever en goedkoper gaat werken.

Niet vies om 14 uur per dag te werken

Er zijn wel eens momenten dat ik 14 uur per dag werk. Dan begin ik om 7:00 uur ‘s morgens en sluit pas om 23:00 uur ‘s avonds de laptop af. Dit betekent dat ik ruim 16 uur met werk bezig ben geweest, maar met de pauzes tussendoor heb ik 14 uur effectief gewerkt.

Het is niet zo dat ik elke dag zoveel werk. Er zijn ook dagen dat ik halve dagen gewerkt. De andere helft van de dag heb ik leuke besprekingen met collega’s of andere ondernemers. Soms onder het genot van een heerlijke lunch. Maar het kan ook dat ik iets leuks met mijn liefde ga doen. Of aandacht aan de huisdieren besteed.

Twee keer meer inkomen realiseren betekent dat je er niet vies van moet zijn om af en toe meer te werken. Als ondernemer kan je niet anders. En wanneer je voor een passief inkomen gaat moet je soms ook veel tijd investeren. Misschien denk je erover om een bijbaan te nemen. Dan kan het ook dat je heel wat meer uren draait. Al die dingen helpen je aan een hoger inkomen.

Elk jaar een inkomstendoel stellen

Ik probeer elk jaar te bepalen wat ik wil verdienen. Dat doe ik altijd in december, waarbij ik een inschatting maken van wat ik dat jaar daarop aan inkomen wil behalen. Ook kijk ik hoeveel geld ik voor investeringen nodig heb. Bijvoorbeeld investeringen voor mijn bedrijf, maar ook wat ik ga investeren in aandelen en crypto.

Door vooraf een financieel plan op te stellen weet ik waar ik aan toe ben. Maar het helpt ook om financiële doelen te bereiken. Je raakt hierdoor gemotiveerd. Wil je je inkomen verdubbelen dan raad ik deze methode zeker aan.

Je ergens in specialiseren

Ik zie sommige mensen 1001 dingen doen om meer te verdienen. Wanneer je alle kanten opschiet heb je geen duidelijk doel. Ook is de kans groot dat je vrij weinig bijverdient. Je moet een specialisme kiezen. Verdiep je in een niche of onderwerp waar je helemaal blij van wordt. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld producten verkopen, in crypto beleggen, ondernemers coachen of iets anders.

Toen ik me ging specialiseren in schrijven merkte ik dat ik steeds meer ervaring opdeed. Uiteindelijk zagen mensen mij als een specialist. Dit maakt het makkelijker om klanten aan te trekken of om meer geld te verdienen. Maar wanneer je van alles tegelijk doet zoals werken in de horeca, bloggen, coachen en klussen dan bouw je geen expertise op.

Met bovenstaande handelingen ging ik twee keer zoveel verdienen. Het is niet dat ik hiermee gestopt ben: mijn volgende doel is het opnieuw toe te passen. Waardoor ik dus uiteindelijk vier keer zoveel verdien als vroeger. Of dat gaat lukken? Ik heb er goede hoop in en werk hard om dit te realiseren. Bedenk dat rijkdom en hard werken samengaan. Dat kan jij ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.