Bijgewerkt: 28 maart 2023

Het geheim onthuld: passief geld verdienen zonder veel moeite

Geld verdienen zonder er actief voor te werken. Dat klinkt voor velen als een droom. Je mag wakker worden want het hoeft helemaal geen droom te zijn. Iedereen kan zijn eigen financiële vrijheid creëren. Hierbij leef je op je eigen voorwaarden. Ik laat je zien hoe ook jij passief geld kunt verdienen. Zonder een investering te doen.

Heb je een leuk huis dat leegstaat? Verhuur het via Airbnb

Passief geld verdienen is heel makkelijk: je doet niks aan toch komt er geld op je rekening binnen. De makkelijkste manier is door je woning te verhuren. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent. Of wanneer je eigenlijk meer bij je latrelatie-liefde dan in je eigen woning verblijft.

Je verhuurt je woning aan reizigers. Hiermee genereer je een passief inkomen. Hartstikke handig want hierdoor levert je huis meer geld op dan dat het kost. Je betaalt een beetje commissie aan Airbnb. Maar het grootste gedeelte van het inkomen is toch voor jou.

Verhuur je auto, als je hem toch niet gebruikt

Je kent het wel: je auto staat al een tijdje werkloos voor de deur. Dit komt omdat je te voet of de fiets naar het werk gaat. Misschien neem je wel het openbaar vervoer. Hoe dan ook, je auto kost meer geld dan dat het oplevert. Daarom is het nu tijd om je auto te verhuren.

Doe dit via een platform zoals Snappcar. Maar je kunt natuurlijk ook je auto zelfstandig verhuren. Voordeel hiervan is dat het meer oplevert, je hoeft immers geen commissie af te staan. Nadeel is dat je goed op de betrouwbaarheid van de huurder moet laten. Je wil niet dat iemand er met je auto vandoor gaat. Vraag daarom om een kopie van het rijbewijs. Maak die kopie bij voorkeur zelf, zodat je zeker weet dat je het origineel hebt.

Stockfoto’s vekopen

Ben je goed in fotografie? Mooi want dan kun je hier passief geld mee verdienen. Dat doe je met de verkoop van je foto’s via websites zoals Shutterstock of iStock. Voor elke verkochte foto ontvang je een vergoeding. Die vergoedingen zijn niet zo hoog maar wanneer je veel foto’s verkoopt verdien je geld terwijl je er niet voor werkt.

Bovendien kun je elke foto tientallen tot honderden keren verkopen. Je voorziet de foto’s van een licentie. Dit geeft de koper het recht om de foto voor zijn website, social media of commerciële doelen te gebruiken.

Het is aan te raden om regelmatig te kijken of er geen misbruik van je foto’s wordt gemaakt. Er zijn namelijk mensen die je foto’s downloaden zonder hiervoor te betalen. Er is speciale software beschikbaar waarmee je dit soort kleine criminelen opspoort. Maar er zijn ook bureaus die dit voor jou doen.

Wordt een affiliate marketeer

Passief geld verdienen en van je schrijvershobby je werk maken? Dan is een job als affiliate marketeer echt iets voor jou. Je promoot producten of diensten voor bedrijven. Dat promoot doe je via je eigen website of social mediakanalen. Het kan bijvoorbeeld ook via e-mailmarketing.

Je ontvangt een unieke link die je achter je promotie-uitingen hangt. Wanneer iemand op die link klikt en iets aankoopt dan ontvang je hier commissie over. De hoogte van de commissie ligt ergens tussen de 2% en 40%. In sommige gevallen loopt dit op tot 50%.

Dit lijkt ontzettend goed te verdienen aan dat kan ook. Er zijn namelijk affiliates die een inkomen van meer dan € 5000 per maand realiseren. Toch lukt dit velen niet. Dit komt omdat er ontzettend veel concurrentie is. In mijn cursus Actieve Affiliates leer je hoe je effectief affiliate marketing inzet en anderen voor jou laten werken. Jij hoeft alleen maar naar je groeiende bankrekening te kijken.

De verkoop van digitale producten

Pak het eens anders aan dan fysieke producten verkopen. Biedt digitale producten aan. Denk hierbij aan online cursussen, printables of eBooks. Maar ook templates of andere digitale producten verdienen goed.

Het voordeel is dat je een digitale product maar één keer hoeft te maken. Vervolgens kun je hem ontelbare keren doorverkopen. Maar let op wanneer je een onlinecursus aanbiedt. De cursus moet actueel blijven dus dit betekent dat je er in de toekomst toch weer werk aan hebt.

Dividend aandelen

Vind je het spannend om te handelen of ergens in te investeren? Richt je dan eens op dividend aandelen. Dat zijn aandelen waarbij je elk jaar een winstuitkering krijgt. Houd er rekening mee dat niet alle aandelen dividend uitkeren.

Met dividend aandelen verdien je passief geld. Je laat immers de aandelen geld uitkeren, bijna elk jaar. Bovendien kan de waarde van de aandelen stijgen. Misschien verkoop je ze ooit met een flinke winst. Denk maar eens wat je met al dat geld gaat doen.

Geld verdienen met Google Adsense

Misschien heb je een goedlopende website. Plaats hier advertenties via Google Adsense op. Dit is misschien wel de meest makkelijke manier om passief geld te verdienen. Je voegt eenmalig een code aan je website toe. Vervolgens kun je achterover en zie je hoe je betaald krijgt.

Maar hoe werkt dit precies? Google zorgt ervoor dat de juiste advertenties op je website getoond worden. Vaak zijn dit advertenties die afgestemd zijn op de voorkeuren of interesses van de gebruiker. Maar het kan ook dat de advertenties aansluiten bij de content die je deelt.

Wanneer iemand op een advertentie klikt dan krijg jij hiervoor betaald. Vaak gaat het om enkele centen. Vorige week had ik een klik met een waarde van € 36. Drie jaar geleden eentje met een waarde van € 200. Maar ik schrok helemaal toen ik in 2022 een enkele klik genereerde die maar liefst € 480 opleverde!

Bedenk wel dat dit meer uitzondering dan regel is. Het komt zelden voor dat een adverteerder zoveel voor een klik wil betalen.

Om nog even op terug te komen: wanneer je website veel bezoekers trekt verdien je tussen de € 200 en soms wel € 3000 per maand. Combineer Google Adsense met affiliate marketing en je verdient nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.