Bijgewerkt: 27 maart 2023

Andere jaren wisten we heel goed waar we naartoe wilden. De zomervakantie werd zo vroeg mogelijk gepland. Voor 2023 zitten we met de handen in het haar: wat gaan we doen op waar ga je naartoe? En wie nemen we mee, want de vakantie moet natuurlijk wel gezellig blijven. En ook nog eens betaalbaar want alles is de laatste tijd duur genoeg geworden.

GeldKip helpt je met het bedenken van een leuke en betaalbare vakantie. In dit artikel vind je 10 goede zomervakantie 2023 ideeën. Plus nog een bonus.

1. Naar de camping

Mag de zomervakantie niet al te veel geld kosten? Ga dan naar de camping. Neem je eigen kampeermiddel zoals een tent of caravan mee. Heb je die niet dan moet je er een huren en dat kost geld. Dan ben je met een tent nog het goedkoopst uit. Een beetje camping is mogelijk vanaf 50 euro, voor een gezin voor vier personen. Houd er wel rekening mee dat de grotere en populaire campings wat duurder zijn.

2. Het bungalowpark

Het is wat duurder maar dan maak je wel gebruik van verschillende faciliteiten: het bungalowpark. Alleen al in Nederland vind je meer dan 30 verschillende bungalowparken. In en buiten Europa heb je nog meer keuze. Een weekje bungalowpark met vier personen kost tussen de 300 en 1500 euro. De prijsverschillen kunnen aardig groot zijn, dit hangt van de locatie en het type huisje af.

3. Een huisje op een camping boeken

Sommige campings hebben ook eigen vakantiehuisjes. Je zou het dan een bungalowpark kunnen noemen maar dat is het niet. De faciliteiten zijn vaak toch wat anders. Door een huisje op een camping te boeken ben je goedkoper uit dan wanneer je naar een Landal- Centerparcs bungalowpark gaat.

4. Sri Lanka

Op zoek naar het goedkoopste vakantieland voor je zomervakantie 2023? Ga dan naar Sri Lanka. Het is net zo mooi als Thailand en Vietnam maar een stuk goedkoper. Dit komt omdat dit land minder populair is. Voor ongeveer 25 euro per nacht verblijf je in een van de betere hotels. Een maaltijd kost ongeveer 3 euro daar is ook niks van te zeggen.

5. Guatemala

Met een dagbudget van 30 euro geniet je van een prachtige vakantie op Guatemala. Wie wat waar? Guatemala is een land in Centraal Amerika en grenst aan Mexico. Het heeft een kleurrijke cultuur en een levendige en prachtige natuur. Hier kom je helemaal tot rust en dat ook nog eens voor heel weinig geld.

6. Een vakantie in de bergen

De bergen is een populaire vakantiebestemming wanneer het op wintersport aankomt. Terwijl het hier in de zomer ook ontzettend mooi is. Vaak ben je in de zomer ook nog eens een stuk voordeliger uit. Een van de leukste zomervakantie 2023 ideeën is dan ook een weekje of misschien wel een maand in de bergen doorbrengen. Denk hierbij aan Oostenrijk of wat dichter bij huis, Duitsland. De hoogste bergen vind je in Rusland.

7. Cambodja

Voor slechts twee euro per nacht in een hostel verblijven? Zoiets vind je alleen in Cambodja. Zowel overnachtingen als maaltijden zijn hier lachwekkend goedkoop. Alleen het vliegticket is wat duurder dan naar andere bestemmingen.

8. Een vakantie in Zuid-Limburg

Het gevoel alsof je in Frankrijk zit maar toch in eigen land verblijven: ga naar Zuid-Limburg. Natuurlijk alleen leuk wanneer je niet zelf uit Limburg komt. Leuke vakantiebestemmingen in Zuid-Limburg zijn Vaals, Valkenburg, Maastricht en Gulpen. Zuid-Limburg is de ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en fietstochten. Daarnaast valt er veel te winkelen, bijvoorbeeld in de oude binnenstad van Maastricht of het Designer Outlet in Roermond.

9. Goedkoopste vakantie Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders, en ook van het Koninklijk Huis. De azuurblauwe zee in combinatie met veel groen en gezellige steden en dorpjes maakt het natuurlijk helemaal af. Daar komt ook nog eens bij dat alles in Griekenland goedkoper is dan in Nederland. Een lekkere goedkope vakantie, alleen de reis erheen is een kostenplaatje.

10. Kamperen in Italië

Je hebt eerder al voorbij zien komen dat een camping betrekkelijk goedkoop is. Combineer dit met Italië en je hebt de perfecte zomervakantie van 2023 te pakken. Je zit in een prachtige omgeving en geniet van het mooie weer. In Italië vind je hele mooie en goedkope campings.

Bonustip: ga buiten de zomervakantie om

Ben je echt gebonden aan de schoolvakanties of kun je op een ander moment vertrekken? Wanneer je een vakantie buiten de reguliere schoolvakanties boekt dan ben je veel goedkoper uit. Ga bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje. In de maanden mei en juli, september en oktober is het hier aangenaam warm. De temperatuur kan makkelijk op 23 graden liggen.

Dit is een zeer goede temperatuur voor een actieve of ontspannen vakantie waarbij je ook nog eens zeer goedkoop uit bent. Neem deze bonustip dan ook zeker mee.

Heb je schoolgaande kinderen maar kun je door je werk geen vrij krijgen tijdens de zomervakantie? Dan is het mogelijk om bijzonder vakantieverlof voor de kinderen aan te vragen. Je kunt hier ook een beetje misbruik van maken, bijvoorbeeld door te verzinnen dat de zomerperiode zeer druk is waardoor je geen vrij kan krijgen. Je moet dit wel aan kunnen tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.