Bijgewerkt: 13 december 2023

Wanneer je op Instagram zit dan weet je hoe lastig het is om je account te laten groeien. Heb je eindelijk 1000 volgers bij elkaar? Sommige websites zeggen dat je met 1000 volgers tussen de 30 en 100 euro per bericht verdient. Laat je hier niet door gek maken! De werkelijkheid is dat de verdiensten veel lager liggen.

Hoe kun je geld verdienen met Instagram?

Er zijn verschillende manieren om middels Instagram geld te verdienen. Eén van die methoden is dat je influencer wordt. Als influencer promoot je producten of diensten voor merken en bedrijven. Dit doe je via je Instagram account, bijvoorbeeld een video of een afbeelding. Per gesponserde post ontvang je een vergoeding.

Hoe hoog die vergoeding is hangt van je populariteit af. Wanneer je veel volgers hebt dan kun je aardig wat verdienen.

Hoeveel verdien je met 1000 volgers op Instagram?

Om eerlijk te zijn, met 1000 volgers verdien je niet zoveel. Je valt met dit volgers nog niet eens onder de micro influencers (die hebben 5000 tot 100.000 volgers). Eigenlijk ben je een nano-influencer (tussen de 1000 en 5000 volgers.

Dit betekent natuurlijk niet dat je oninteressant bent. Nano influencers zijn vooral voor startende of kleine bedrijven erg waardevol. Als nano influencer heb je volgers die geïnteresseerd zijn in je werk of je passie. Mensen volgen je niet omdat je zo populair bent.

Met 1000 volgers op Instagram kun je dus zeker als influencer aan de slag. Je kunt hier maandelijks iets mee verdienen. Maar hoeveel verdien je precies?

Een nano influencer krijgt 10 tot 50 euro per post. En 25 tot 100 euro per video. Bij sommige bureaus zie je dat bedrijven veel meer voor een influencer moeten betalen. Dat klopt maar het bureau strijkt ook een deel van de inkomsten op. De influencer krijgt dus altijd minder dan dat het bedrijf of het merk betaalt.

Wat je maandelijks verdient

Nu lijkt dat leuk, tot € 100 per video verdienen. Wanneer je dit twee keer per dag doet, vijf dagen per week, is dit toch € 4000 per maand. Helaas werkt dit niet zo. Ten eerste is er niet zoveel vraag naar nano influencers. Ten tweede kun je echt niet elke dag een gesponsorde video plaatsen. Je volgers gaan dit vervelend vinden en haken af. Hierdoor wordt je account voor adverteerders steeds minder interessant.

Wanneer je op Instagram erg actief bent en zeker drie keer per dag iets post, dan kun je best twee keer per week een gesponsorde post publiceren. Ben je minder vaak actief dan doe je dit maximaal één keer per week.

Stel dat je het maximale van € 100 per gesponsorde video ontvangt. Met een frequentie van twee keer per week zal dit hooguit € 800 per maand opleveren.

Het aantal volgers uitbreiden

Wil je meer verdienen met Instagram? Dan moet je ervoor zorgen dat je Instagram account groeit. Zorg dat je minimaal 10.000 volgers hebt. Dan behoor je namelijk tot de micro influencers. Je ontvangt dan tot € 250 per post. Dat is al een stuk meer.

Wil je nog meer verdienen dan profileer je jezelf als meso influencer. Je hebt dan tussen de 100.000 en 500.000 volgers. In dit geval verdien je tot € 1000 per post. Dat loopt lekker op!

Macro influencers verdienen meer dan € 1000 per post. Het is wel heel lastig om zoveel volgers bij elkaar te krijgen.

Kan ik niet gewoon volgers kopen?

Veel influencers willen zo snel mogelijk en zoveel mogelijk geld verdienen. Dus kopen ze volgers. Met dit idee dat een account met veel volgers ook veel geld oplevert.

In de basis is dit ook zo. Maar met gekochte volgers heb je geen interactie. De nepaccounts die jou volgen zijn namelijk helemaal niet in je inhoud geïnteresseerd. Bedrijven, merken of adverteerders zien dit. Ze willen geen zaken met je doen!

Volgers kopen zou je eigenlijk niet moeten doen. Niet alleen omdat je onbetrouwbaar overkomt, ook brengt dit je account in gevaar. Wanneer Instagram erachter komt dat je volgers hebt gekocht dan kunnen ze je account sluiten.

Hoe je met 1000 volgers op Instagram toch geld kunt verdienen

Ben je teleurgesteld geraakt? Dat hoeft niet want met 1000 volgers kun je nog steeds leuke bedragen verdienen. Alle kleine beetjes helpen, en wanneer je het verdiende geld herinvesteert laat je het groeien.

Daarnaast kun je ook rechtstreeks zakendoen met bedrijven of merken. Dus niet via een influencer bureau want dan blijft een groot deel van jouw inkomsten aan de strijkstok hangen. Wil je voor bepaalde merken hun producten of diensten promoten? Neem gewoon contact met hen op. Vraag of ze interesse hebben in een samenwerking. Niet geschoten is altijd mis.

Je Instagramaccount verkopen

Doe je niks meer met Instagram account en heb je rond 1000 volgers? Dan kun je het account verkopen. Het is een leuke manier om wat geld aan je inactief account over te houden.

Je vraagt je vast af wie jouw account zou willen kopen. En wat ze ermee gaan doen. Vaak gaat het om kleine bedrijven die moeite hebben om zelf een account op te bouwen. Ze zijn op zoek naar bestaande accounts die niet meer gebruikt worden. Ze kopen die, veranderen de naam van het account en maken het hun eigen.

Je bent vast benieuwd wat je voor een Instagramaccountant met 1000 volgers kunt vragen. Dat hangt een beetje van het type volgers af. Heb je die volgers allemaal gekocht dan is je account nauwelijks iets waard. Maar gaat het om echte volgers die oprecht in jou of je passie geïnteresseerd zijn? Dan levert een account met 1000 volgers tussen de 25 en 100 euro op.

Hier zijn geen vaste richtprijzen voor. Het is uiteindelijk wat de gek ervoor geeft. Met 1000 volgers sleep je dus geen hoofdprijs binnen. Maar goed, wanneer je het account toch niet meer gebruikt is het altijd fijn om wat extra geld te ontvangen.

Nieuwe accounts aanmaken en weer verkopen

Wil je een passief inkomen via Instagram realiseren? Naast het werk als influencer kun je ook continu nieuwe accounts aanmaken. Je laat het aantal volgers tot ongeveer 1000 groeien. Vervolgens verkoop je dit account weer.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.