Bijgewerkt: 27 maart 2023

De echte GeldKip zoekt naar manieren om geld te verdienen. Rij je een auto, dan kun je met je autoverzekering geld (terug) verdienen. Kijk, dat is nog eens leuk autorijden.

Dezelfde premie, andere regels

Iedereen weet hoe het bij een normale autoverzekering werkt. Je betaalt premie. Dit is het bedrag dat je aan de verzekeraar betaalt. In ruil hiervoor is jouw auto verzekerd. Mocht jouw voertuig schade oplopen, dan keert de verzekeraar het schadebedrag uit. Zo werkt het een beetje in de praktijk.

Een autoverzekering kan aardig in de kosten lopen. Je betaalt tussen de € 30 en € 100 premie per maand. Dit is een beetje afhankelijk van het type verzekering. Hoe hoger de premie, hoe minder (eigen) risico je loopt. Een Nederlandse verzekeraar heeft iets op de (hoge) premie gevonden. Met de rijstijlverzekering betaal je de normale premie. Er gelden echter andere regels, waardoor je deze premie terug kunt verdienen.

Geld verdienen met crypto? Meld je aan bij Bitvavo en handelde eerste € 1000 zonder handelskosten.
Meld je aan (met welkomstbonus)

Je rijgedrag bepaalt

De speciale rijstijlverzekering werkt met een slimme app. Deze installeer je op je smartphone. Het is dus wél de bedoeling dat je de smartphone tijdens autoritjes meeneemt. Tijdens het rijden registreert de app het rijgedrag. Aan de hand daarvan ontvang je een rijscore. Bij een slechte rijscore hoef je geen extra premie te betalen. Dat scheelt alweer. Is de rijscore goed, dan verdien je geld. De verzekeraar stort dit geld maandelijks op je rekening. Uiteindelijk betaal je dus minder premie.

Zo verhoog je de rijscore

De slimme app let op een aantal belangrijke zaken. Dit is in ieder geval de maximumsnelheid. Zorg dat je niet harder rijdt dan toegestaan. Verder wordt gekeken naar de manier van optrekken. Het is belangrijk dat je rustig optrekt en niet ineens wegscheurt. Uiteraard rem je rustig en doe je dit ook op tijd. Je zult je ogen dus goed op de weg moeten houden.

Als laatste is het belangrijk om je smartphone tijdens het rijden niet te gebruiken. Mocht je een telefoontje binnenkrijgen, dan doe je dit via Bluetooth/ de carkit. Je verstuurt geen whatsappjes onder het rijden en bekijkt ook niet de nieuwste YouTube video’s. De app registreert automatisch je rijgedrag, je hoeft deze dus niet aan te zetten. Houd jij je aan bovenstaande 4 punten, dan ontvang je een goede rijscore.

De verzekering afsluiten

Het werkt heel eenvoudig: verzekering afsluiten en de app downloaden. De rest gaat helemaal vanzelf. Het is wel belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit. Kiest niet voor de normale autoverzekering maar de aparte rijstijlverzekering. Eerst moet je de app downloaden. Deze app vind je in de Google Play Store of in de Apple store. Vanuit de app sluit je de nieuwe autoverzekering af.

Wat levert het op?

Ben jij een echte GeldKip? Dan let je niet alleen op de kosten maar ook wat het je oplevert. Wie netjes rijdt, kan rekenen op een terugbetaling van 30%. Dit betekent dat je tot 30% van je premie krijgt terugbetaald. Reken zelf je voordeel uit. Op jaarbasis kan de besparing oplopen tot meer dan €100! Daar kun je lekker van uiteten. En een avondje stappen. Whatever, als je het maar nuttig besteedt.

De app uitschakelen wanneer je bijrijder bent

Natuurlijk rijd jij hartstikke perfect. Helaas: je partner of beste vriend rijdt een stuk minder netjes. Ben je bijrijder en rijdt de bestuurder belabberd? Zet dan je smartphone uit. De app zal deze rit niet meenemen in je rijscore. Overigens zal de slimme app in de meeste gevallen jou als bestuurder herkennen. Het blijft echter computerwerk, dus neem het zekere voor het onzekere en schakel je toestel uit wanneer je bijrijder bent.

Slimme kippetjes laten hun smartphone juist aanstaan wanneer de bestuurder beter dan perfect rijdt. Hiermee haal jij je rijscore omhoog.

Andere manieren om geld te verdienen met je autoverzekering

Er is in 2022 één verzekeraar met een dergelijke rijstijlverzekering. Mogelijk volgen er in de toekomst meerdere. Er is nog een andere manier om te verdienen met je autoverzekering. Dit is het aanbevelen van de verzekering bij vrienden of bekenden. Dit is bij een handjevol verzekeraars mogelijk, maar het kost je wel wat inspanning. Per aangemelde vriend levert dit je ongeveer €20 op. Altijd het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.