,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een bijzondere cryptomunt is Binance coin. Dit is een cryptocurrency, uitgegeven door de Binance exchange (handelsplatform). De uitgifte van deze munt gebeurde in 2017. Binance coin is een zogenaamde ERC-20 token. Dit betekent dat hij is gebouwd op de ethereum blockchain. Deze munt is erg populair, mede omdat Binance een van de grootste handelsplatformen wereldwijd is.Gebruik van Binance coin

Belangrijkste doelstelling van Binance coin is het betaalmiddel op de Binance exchange. Met deze munt kun je dus gemaakte kosten betalen. Er zijn naast deze exchange geen andere bedrijven die Binance coin als betaalmiddel accepteren. Dit brengt natuurlijk wel wat beperkingen met zich mee.

Aan de andere kant wordt deze cryptocurrency wel gebruikt om mee te beleggen (lange termijn) of te speculeren (korte termijn). Je kunt deze cryptomunt dan ook als beleggingsobject zien.

Aantal cryptomunten

Sommige cryptocurrency kennen een maximum uitgifte, terwijl andere onbeperkt worden uitgegeven. Van Binance coin zijn er maximaal 170,5 miljoen munten verkrijgbaar of verhandelbaar. Dit wil overigens niet zeggen dat ze ook allemaal actief zijn. Regelmatig gaan er cryptomunten verloren omdat iemand niet meer bij zijn wallet kan. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk minder Binance coins verhandelbaar zijn.

De koers van Binance coin

Over de koers van Binance coin valt wel wat te zeggen. Opvallend is dat het hier een vrij stabiele koers betreft. In de periode augustus 2017 tot februari 2019 is de koers tussen de € 2 en € 8 blijven hangen. Vervolgens bleef de koers jarenlang tussen de € 25 en € 30 steken. Pas vanaf februari 2021 is er een flinke groei te zien.

Een van de hoogtepunten was medio februari 2021 met een koers van € 263. Daarna is de koers weer wat terug gezakt. Het is niet te voorspellen hoe de koers zich in de toekomst gaat ontwikkelen. In maart 2021 staat Binance coin wel op positie 3 met betrekking tot de hoogste totale waarde (marketcap). Dit maakt dat steeds meer investeerders in deze cryptomunt stappen.

Over de voordelen en nadelen

Grootste voordeel van Binance coin is de flinke koersontwikkeling op zeer korte termijn. Dit zou in de toekomst nog wel eens een goed teken kunnen zijn. Omdat deze cryptomunt op het ethereum netwerk werkt is hij ook nog eens veilig. Nadeel van Binance online is dat het geen algemeen betaalmiddel is. Wel kun je hem op de grootste handelsbeurs wereldwijd gebruiken. Maar er niet bij andere bedrijven mee betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.