,

Het Nederlandse handelsplatform Bitvavo is erg populair. Het is veilig, betrouwbaar en hanteert lage transactiekosten. Toch kom je af en toe verhalen rondom Bitvavo opgelicht tegen. Dat ligt niet aan het handelsplatform zelf, maar aan je eigen handelen.

Veiligheid en betrouwbaarheid van Bitvavo

Allereerst iets over Bitvavo zelf. Dit bedrijf biedt cryptodiensten aan en staat geregistreerd bij DNB. Veiligheid heeft voor Bitvavo een hoge prioriteit. Zo zijn ze goed verzekerd, staat het grootste gedeelte van de crypto in cold wallets en controleren ze alle accounts zorgvuldig. Dit laatste heeft ook met de wetgeving rondom crypto te maken.

Met de betrouwbaarheid en veiligheid van dit bedrijf zit het wel goed. Het mooie is dat Bitvavo ook nog eens de laagste transactiekosten van Nederland hanteert. Je betaalt maximaal 0,25%, maar in veel gevallen nog minder.

Over de eerste € 1000 geen handelskosten betalen? Meld je via onderstaande link aan, dan ontvang je die bonus.

Open een account op Bitvavo

Hieronder lees je verschillende situaties waarbij je het gevoel hebt door of via Bitvavo te zijn opgelicht.

Bitvavo opgelicht door advertenties

Er lopen aardig wat oplichters rond. Deze proberen cryptocurrency te stelen. Dit gebeurt op verschillende manieren maar hieronder lees je een veelgebruikte methode.

De oplichter adverteert op het internet. Vaak verschijnt deze advertentie op social media, op een website of in zoekmachines. In deze advertentie staat hoe je hoge rendementen met crypto of bitcoin kunt behalen. Wanneer je op de advertentie klikt kom je op een goed uitziende website terecht. Er wordt je gevraagd om je gegevens in te vullen.

De tweede stap is dat je bitcoin moet aankopen. Er wordt gevraagd om dit via een exchange te doen, en Bitvavo kan als voorbeeld genoemd worden. Vervolgens moet je de aangekochte crypto naar de wallet op de website overmaken. Je wordt nu een beetje voor de gek gehouden want je ziet je balans flink toenemen. Voor een hoger rendement wordt gevraagd om meer te investeren.

De meeste mensen trappen hier in en storten meer bitcoin. Op het moment dat je de winsten wil verzilveren of de crypto naar je eigen wallet wil overmaken, wordt dit geblokkeerd. Je bent alles kwijt.

Hulp met het terughalen van je crypto

Het vervelende is dat je bent opgelicht. Niet door of via Bitvavo maar door je eigen handelen. Dat je eerder bitcoin bij Bitvavo aankocht en overmaakt, dat is je eigen keuze. Probeer je de verloren cryptocurrency of het geld terug te halen? Wanneer je via internet zoekt zie je verschillende bedrijven of mensen die je willen helpen.

Wees hier voorzichtig mee want het kan zomaar om dezelfde oplichters gaan. Of misschien wel andere oplichters. Hoe dan ook, op dit punt kan niemand je helpen. Je kunt hooguit aangifte bij de politie doen. Bij meerdere aangiftes zal de politie hier achteraan gaan.

Bitvavo betaalt geen geld uit

Heb je geld in je Bitvavo account staan? Met een geverifieerde bankrekening kun je een uitbetaling aanvragen. Gemiddeld duurt het een tot twee werkdagen voordat je het geld op je bankrekening hebt staan.

Het komt af en toe voor dat dit wat langer duurt. Je bent dan niet direct door Bitvavo opgelicht, maar er is ergens iets mis gegaan. In plaats van het schrijven van negatieve reviews kun je beter rechtstreeks contact opnemen met het handelsplatform. Blijf netjes en leg je probleem zo goed mogelijk uit. Dan zijn ze ook eerder bereid om je snel en degelijk te helpen.

Je account wordt gehackt

Of je nu bij Bitvavo of ergens anders handelt: je account kan gehackt worden. Dit gebeurde in april 2021 bij vier Haagse handelaars. Ze kochten cryptomunten bij onder andere Bitvavo en Litebit aan. Oplichters verstuurden een phisingmail. Hierin stond dat ze snel hun accountgegevens aan moesten passen, anders zou het account worden geblokkeerd.

Helaas controleerden de slachtoffers de link in de mail niet en klikten deze aan. Na het invoeren van een wachtwoord konden criminelen er met hun gegevens vandoor. Op deze manier werd er voor meer dan € 20.000 aan cryptomunten gestolen.

Kan Bitvavo hier iets aan doen? Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor het controleren van linkjes. Bovendien zal Bitvavo nooit op deze manier handelen. Mocht er al iets mis zijn met je account, dan wordt via een mail echt niet gevraagd om op een linkje te klikken.

Heb je het vermoeden dat de mail wel van Bitvavo afkomstig is? Klik nooit op een link in een e-mail. Bezoek de website van Bitvavo rechtstreeks. Gebruik ook altijd 2FA om in te loggen. Geef je inloggegevens nooit aan anderen door.

Veilig handelen bij Bitcoinmeester? Maak direct een account aan.

Naar Bitcoinmeester

Whitelisten van crypto adressen

Om dit soort situaties tegen te gaan moet je bij Bitvavo tegenwoordig crypto adressen whitelisten. Je moet dus aantonen dat het crypto adres waarnaar je munten wil overmaken ook echt van jou is. Dit maakt het voor hackers lastiger om de cryptocurrency in je account naar zichzelf over te maken.

Geen vreemde Chrome extensies installeren

In 2020 werd een vrouw via Bitvavo opgelicht oftewel gehackt. Er verdween voor ruim € 35.000 aan cryptocurrency nadat ze een malafide Chrome extensie had geïnstalleerd. Die extensie vond ze via een Google advertentie.

Door het installeren van die extensie konden hackers bij haar gegevens. Omdat ze geen 2FA aan had staan ging haar hele balans op Bitvavo verloren. Helaas kon Bitvavo niks voor haar betekenen, ze is zelf verantwoordelijk geweest voor haar onzorgvuldigheid. Conclusie: installeer niet zomaar een Chrome extensie. Kijk vooraf waarvoor hij dient, lees recensies en maak dan pas een beslissing. Enne, zet altijd je 2FA aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.