Altijd lastig: een cadeau voor een jongen van 8 jaar vinden. Het is de leeftijd waarbij ze het echte kinderspeelgoed ontgroeid zijn. Maar ook de leeftijd waarop ze nog niet toe zijn aan ‘puber’ cadeaus. Wat geef je een jongen van 8 jaar? Hieronder enkele verrassend leuke ideeën.

[do_widget id=text-20]

Dit vinden jongens leuk

Een cadeau voor een jongen van 8 jaar bedenken, je kunt hier je hoofd over breken. Want wat vinden jongens van die leeftijd echt leuk? Bedenk dat jongens vooral affiniteit met elektronica en voertuigen hebben. Dit komt omdat jongens zich heel erg richten op de snelle ontwikkelingen en de bijbehorende techniek. Dingen ontdekken, weten hoe alles werkt, dat is een wereld van jongens.

Creativiteit speelt ook een rol. Dit alles zie je dan ook terug in de beste cadeaus voor een jongen van 8 jaar. Om je te helpen vind je hieronder een overzicht van de best verkochte verjaardagscadeaus voor een jongeman die 8 jaar wordt.

1. Lego City

Dit wordt echt veel verkocht als cadeau voor een jongen van 8 jaar. Dit komt omdat Lego de creativiteit maar ook zaken als de motoriek en probleemoplossend vermogen stimuleren. Het kind kan hier zijn fantasie in kwijt en dingen bouwen volgens de aanwijzingen of naar eigen inzicht. Lego city is altijd een goed cadeau, vooral wanneer je voor wat jongensonderwerpen kiest. Denk hierbij aan politie, brandweerkazerne, treinstation of ruimtevaart.

Lego City is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud, sommige pakketten zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Voor een jongen van 8 jaar is alles altijd genoeg keuze.

Bekijk Lego City

2. Wie is het? Gezelschapsspel

Het gezelschapsspel “Wie is het?” is al jarenlang een razend populair spel onder jongens en meisjes, maar ook onder volwassenen. Want iedereen kan dit spel spelen. Door de jaren heen is dit gezelschapsspel wel regelmatig aangepast waardoor het nu een moderne uitstraling heeft. “Wie is het?” speel je met twee personen.

Het ideale cadeau voor een jongen van 8 jaar om samen met ouder(s), broertje of zusje te spelen. Maar uiteraard ook met een vriendje of klasgenootje. Dit gezelschapsspel wordt nog steeds goed verkocht en ontvangt ook hele positieve beoordelingen.

Naar Wie is het

3. NERF producten

Er is geen enkele jongen tussen de 6 en 12 jaar oud die niet van Nerf houdt. Dit is modern schietspeelgoed in verschillende uitvoeringen. Het schietmateriaal bestaat uit darts met een zuignap, zodat deze op het raam of een vlakke ondergrond blijven zitten. Nerf staat altijd voor een uitstekende kwaliteit met een lange levensduur.

Het leuke aan Nerf speelgoed is dat er ontzettend veel verkrijgbaar is. Van een blaster tot een waterpistool of een pijl en boog set, alles is ook nog eens uitbreidbaar. Nerf kan dan ook altijd rekenen op zeer goede beoordelingen. Een perfect cadeau voor een kind van 8 jaar.

Bekijk Nerf

4. Scooter step of space step

Alweer een goed idee  wanneer je een cadeau voor een jongen van acht jaar oud zoekt: de scooter step of space step. Een scooterstep is ongemotoriseerd waardoor kinderen van alle leeftijden ermee de straat op mogen. Bij dit model plaats je één voet op de grond en zet je hiermee af. Een space step werkt met een pedaal waarmee de wielen in werking komen. Je hoeft dus geen voet op de grond te zetten om toch vooruit te komen, maar het mag natuurlijk wel.

Een goede step heeft een in hoogte verstelbaar stuur, zodat het mee kan groeien met het kind. Omdat er zoveel verschillende soorten modellen zijn waaronder ook de scooter met elektrische kick is het belangrijk om eens goed naar de verschillen te kijken.

Naar alle kinder steps

5. LEGO Technic

Dat jongens dol zijn op Lego dat is natuurlijk geen verrassing, maar lego technic brengt het beste van twee werelden samen. Bouwen en de techniek toepassen: hier gaat het jongenshart sneller van kloppen. Er is veel verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bijvoorbeeld de Chevrolet of Landrover maar ook een rupsbaan kraan of helikopter. Allemaal realistische modellen met echt bewegende onderdelen.

Veel LEGO Technic is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar oud, sommige pakketten zijn bedoeld voor kinderen vanaf 10 of 11 jaar oud. Let hier goed op bij aankoop. De leeftijdsaanduiding heeft niet met kleine onderdelen maar met de moeilijkheidsgraad te maken.

Bekijk LEGO Technic

Dat waren best wel wat leuke cadeau ideeën voor een jongen die acht jaar oud wordt. Uiteraard ook geschikt voor kinderen die zeven jaar of negen jaar oud worden, het komt zich echt niet op een jaar meer of minder.

Bestel je cadeau online, vaak heb je dit de volgende dag al in huis. Dit scheelt een hoop gezoek en het heen en weer reizen. Bovendien kun je producten altijd weer terugsturen. Voor het geval het product toch niet is wat je zocht of het kind liever iets anders wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.