,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

De toekomst van cryptocurrency voorspellen is altijd lastig. Gaat bitcoin stijgen of dalen? Wat is de waarde van andere cryptomunten over 5 of 15 jaar? In dit artikel een blik op de crypto toekomst 2025 en 2040. Kijk wat analisten en trendwatchers te zeggen hebben.

Crypto toekomst 2025

Op het moment van schrijven is het eind 2021. Bitcoin staat op een koers van € 50.000. Een hele prestatie want begin 2021 stond de koers nog op € 23.000. Dit betekent dat bitcoin in een jaar tijd een verdubbeling heeft meegemaakt.

Het kan natuurlijk niet elk jaar zo goed gaan. In het verleden zijn er ook jaren geweest waarin de koers van bitcoin of andere cryptocurrency daalde. Toch is de toekomstverwachting positief. Kijk maar eens naar de crypto toekomst 2025.

Betaal geen handelskosten, meld je aan op Bitvavo. Bonus geldt alleen wanneer je via de link aanmeldt.

Meld je aan bij Bitvavo

Vlaamse trendwatcher Tom Palmaerts: 1 miljoen euro voor bitcoin

Tom Palmaerts, futurist en trendwatcher. Hij reist de wereld rond en geeft lezingen over de toekomst. Op Twitter heeft deze man meer dan 10.000 volgers. Niet zo heel veel maar zijn uitspraken zijn wel interessant.

Palmaerts schreef in opdracht van handelsplatform Litebit een rapport over cryptocurrency. Hierin benoemt hij dat bitcoin in 2025 een koers van maar liefst 1 miljoen euro kan bereiken.

Is dit mogelijk? In 2021 groeide bitcoin ruim 160%. Zou dit elk jaar plaatsvinden dan zou bitcoin eind 2025 op een koers van ongeveer € 2,7 miljoen staan. Dus ja, die voorspelling van 1 miljoen euro is helemaal niet zo gek bedacht.

Chamath Palihapitiya

De CEO van Social Capital, Chamath Palihapitiya, doet een zelfde voorspelling. Hij denkt dat bitcoin 1 miljoen dollar (ongeveer € 891.000) waard wordt. Maar hij zegt ook dat het de andere kant op kan gaan waarbij bitcoin en andere crypto helemaal niets meer waard zijn. Die tweede optie lijkt een kleine kans maar zeker niet onmogelijk.

PlanB

Iets waar veel mensen aan vasthouden is PlanB. Het gaat hier om een anonieme cryptoanalist die de koers van bitcoin sinds 2012 analyseert. Volgens PlanB zal de waarde van bitcoin flink stijgen. Dit komt omdat er steeds minder nieuwe bitcoins vrijkomen, dit leidt tot schaarste. Aan de hand hiervan kun je de prijs berekenen.

Opvallend is dat de voorspellingen van deze analist telkens weer kloppen. Hier en daar een uitschieter maar altijd beweegt de koers weer richting het model. Dit zijn de koersvoorspellingen van bitcoin volgens PlanB:

  • 2021/2022: $ 100.000
  • 2024/2025: $ 1.000.000

Met 1,5 miljoen volgers op Twitter is deze Nederlander wereldwijd populair, alleen al omdat zijn voorspellingen tot nu toe uitkwamen. Oftewel: in 2025 zou bitcoin op 1 miljoen dollar staan en dat is toch bijna € 900.000.

Cryptobeleggers van nu zijn de nieuwe miljonairs

Stel je voor dat bitcoin over een paar jaar echt op 1 miljoen euro of misschien wel meer staat. Wie begin 2021 voor € 25.000 een hele bitcoin kocht, kan nog geen vijf jaar later miljonair zijn.

Eén ding is duidelijk: de actieve crypto beleggers van nu zijn over vijf jaar de nieuwe miljonairs. De verwachting is dat crypto enorm groot gaat worden. Dit is allemaal te danken aan generatie Z, die veel in cryptocurrency investeert. Jongeren zetten hun zakgeld of inkomsten liever niet op een spaarrekening maar kopen hier bitcoin en andere cryptocurrency van. Dit zorgt voor een stijgende vraag naar de meest populaire cryptomunten. Als gevolg hiervan zullen koersen flink doorstijgen.

Crypto toekomst 2040

Sommige beleggers kijken liever wat verder, bijvoorbeeld naar de crypto toekomst 2040. Wat kunnen we in dat jaar verwachten? Diverse analisten hebben zich hierover gebogen. Alleen is er niemand die zover vooruit durft te kijken. Zelfs PlanB laat niet zien wat 2040 voor ons in petto heeft.

Aan de hand van schaarste, inflatie en de vraag naar cryptocurrency zou je tot de volgende conclusie kunnen komen:

  • Bitcoin 2030: 2 miljoen euro
  • Bitcoin 2035: 4 miljoen euro
  • Bitcoin 2040: 5 miljoen euro

Dit zou in de meest gunstige gevallen zijn. Het probleem is dat overheden zich steeds meer met cryptocurrency bemoeien. Sommige landen verbieden de handel in of het bezit van cryptocurrency. Wanneer dit een wereldwijd verbod wordt dan heb je pas echt een probleem. Bovenstaande koersen gaan dan nooit bereikt worden.

Cryptocurrency en Europa

Vooralsnog houdt Europa zich op de achtergrond. Ze doen er wel alles aan om witwaspraktijken en criminaliteit met cryptocurrency tegen te gaan. Aan de andere kant zijn ze voorzichtig met het verbieden van bitcoin of andere cryptovaluta. Mocht het al ooit verboden worden dan zou Europa als laatste volgen. Tot die tijd hebben Europeanen voldoende kans om actie te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.