Bijgewerkt: 27 maart 2023

De grootste cryptocurrency is bitcoin. Van minder dan1 cent steeg hij naar een koers tot € 60.000 (2021). Toch is dit niet de duurste cryptomunt. Er zijn namelijk meer dan vijf cryptocurrency’s die veel meer moeten kosten. Wat natuurlijk niet betekent dat je hier ook rijk mee kan worden.

Handelen in cryptomunten zonder handelskosten te betalen? De eerste week is gratis zodat je kennismaakt met de wereld van cryptocurrency. Geldig via onderstaande link.

Open een account (Nederlands)

Verschil tussen koers en marketcap

Wanneer je verschillende websites mag geloven is bitcoin de duurste cryptomunt. In februari 2022 staat hij op een koers van ruim € 37.000. In 2021 wist hij de grens van € 58.000 te overschrijden. Maar bitcoin is niet de duurste crypto. Toch staat hij op nummer één en dat heeft met marketcap oftewel marktwaarde te maken.

De marketcap bereken je door het aantal circulerende munten te vermenigvuldigen met de huidige koers. Zijn er 18 miljoen munten tegen een koers van € 37.000 in omloop dan krijg je de volgende som:

18 miljoen x € 37.000 = 666 miljard euro.

Die 666 miljard euro is dus de totale marktwaarde. Hierdoor denken veel mensen dat bitcoin de duurste cryptocurrency er is, maar dat is hij niet. Hieronder vind je vijfmaal de duurste cryptomunt.

GLYPH Vault (NFTX)

De kans is groot dat bijna niemand van GLYPH Vault heeft gehoord. Er wordt ook nauwelijks in gehandeld want het 24-uurs handelsvolume ligt rond de € 1000 (2022). Deze munt richt zich op de handel van NFT’s in de vorm van digitale kunstwerken.

Deze crypto is in september 2021 uitgebracht, toen nog tegen een koers van 1,2 miljoen euro. In februari 2022 staat de koers rond de € 400.000. Hij is dus flink in waarde gezakt, maar het kan ook weer stijgen.

Het is niet aan te raden om in deze cryptomunt te handelen. Het circulerende aanbod is niet geverifieerd. Dit kan te maken hebben met onderhandse verkoop of activa dat in het bezit is van projectleden. In februari 2022 zijn er 8 van deze munten in omloop. Dat is natuurlijk helemaal niks en hierdoor zeker niet de moeite waard. Maar ja, je weet maar nooit wat de toekomst brengt.

Punk Vault (NFTX)

Deze cryptomunt moet van dezelfde maker zijn. Hij heeft namelijk bijna dezelfde naam en is ook op exact dezelfde datum uitgebracht. Toen tegen een koers van € 411.000, in februari 2022 € 182.000. De maximale uitgifte zou op 110 stuks liggen, maar het is niet bekend hoeveel ervan circuleren.

GreenWhaleS

Met een koers van ongeveer € 159.000 (febr 2022) behoort deze ook tot de duurste cryptomunt. Hij werd voor het eerst op 10 februari 2022 uitgebracht. Dat was tegen een koers van € 366.000 maar hij is direct in waarde gedaald. Het gaat hier om een enkele munt, die waarschijnlijk in het bezit is van de oprichter. Er komen niet meer munten bij dus waarschijnlijk is deze niet verhandelbaar, of de eigenaar moet kleine stukjes vrijgeven.

Hoe kan het dat er slechts één stuk van de duurste cryptomunt bestaat? Dit soort munten wordt vaak als test of voor de grap gemaakt. Maar grapmunten kunnen uiteindelijk ook een serieuze zaak worden.

Koop crypto en betaal met iDEAL

Pulsar Token

Deze duurste cryptomunt is voor sommigen wel interessant. Deze munt garandeert namelijk dat hij altijd de prijs van bitcoin overtreft. Het gaat hier om een zogenaamde elastische rebashing token. Het bestaat sinds november 2021, toen nog tegen een koers van € 57. In februari 2022 is dit gegroeid tot maar liefst € 90.000.

Let wel op voordat je in deze dure cryptomunt gaat handelen. Met een handelsvolume van ongeveer € 30.000 per 24 uur is er niet zoveel animo voor. Iin februari 2022 circuleren er 707.000 munten, dit moet tot een maximum van 21 miljoen worden gebracht (net als bitcoin).

Unisocks

Dit muntje bestaat sinds september 2020 en handelde toen tegen een koers van ongeveer € 5000. In het eerste kwartaal van 2022 staat dit rond de € 84.000. Hiermee behoort hij tot de vijfde duurste cryptomunt. Hij heeft een totale voorraad van 302 munten met een maximum van 315 stuks.

Deze munt heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 25 miljoen euro. Hiermee is het ook een van de weinige duurste cryptomunten met een geverifieerde marktwaarde. Wat kun je met Unisocks? Met deze munt koop en verkoop je echte sokken. Deze munt behoort dus tot de NFT’s.

Vooralsnog lijkt het meer om een grap te gaan maar ook nu weer geldt: een grap kan serieus worden. Het advies kopen of afblijven zul je op deze website dan ook nooit tegen komen. Doe zelf onderzoek en maak aan de hand hiervan een keuze.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.