,

Een winstpercentage van 10% per dag. Geld verdienen met crypto daytraden kan erg lucratief zijn. Je moet wel weten waar je mee bezig bent. Bovendien moet je van de risico’s op de hoogte zijn. Je kunt namelijk altijd geld verliezen. Wil je geld verdienen met crypto daytraden? Ontdek wat je hiermee verdient en hoe dit werkt.

Koop hier crypto en betaal met iDeal

Een waarschuwing vooraf

Alles wat je in dit artikel terugvindt is geen financieel advies. Geld verdienen met crypto daytraden is zeer risicovol. Doe dit alleen met geld dat je kunt missen. Wanneer je de instelling hebt “dit geld kan ik allemaal verliezen en dat deert mij niet” dan is daytraden iets voor jou.

Kan je rijk worden met traden?

Allereerst de vraag of je rijk kunt worden met traden oftewel daytraden. Het antwoord hierop: ja dat kan. Je bent dan wel de hele dag met handelen bezig. Bovendien handel je met grote sommen geld. Doe je dit met kleine bedragen dan schiet het natuurlijk niet op.

Je hebt een aantal dingen nodig:

 • Sterke financiële basis (startbedrag)
 • Computer met internetverbinding
 • Account op een handelsplatform
 • Financieel inzicht
 • Stalen zenuwen

Meld je aan bij het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Wanneer je dit via onderstaande link doet dan betaal je over de eerste € 1000 geen handelskosten (geldend voor de eerste week).

Meld je aan bij Bitvavo

Zoveel verdient een daytrader

De gemiddelde daytrader behaalt een dagelijkse winst van 1% tot 2%. Met een slimme aanpak is het mogelijk om wel 10% per dag binnen te halen. Houd er wel rekening mee dat dit een gemiddelde is, want een andere dag zul je misschien weer op verlies staan.

Hoeveel verdient een daytrader? Dat hangt helemaal van de investering af. Stel dat je dagelijks met € 5000 aan de slag gaat. 1% winst per dag komt dan overeen met € 50. Dat is € 1500 per maand. Wanneer je de winst opnieuw inzet dan loopt dit steeds hoger op. Zo kun je makkelijk uitkomen op € 5000 of meer per maand.

Houd rekening met verlies

Is er een website die jou vertelt dat je veel geld kunt verdienen met crypto daytraden? Trap hier niet zomaar in, want je kunt ook geld verliezen. De crypto koersen zijn onvoorspelbaar. Nieuws vanuit de buitenwereld is van invloed, maar het is ook een kwestie van vraag en aanbod.

Het is helemaal niet vreemd om 5% op een dag te verliezen. Een andere dag maak je dit weer goed. Maar wanneer je te zenuwachtig bent dan loopt het verlies steeds verder op. Dit komt omdat je uit angst te snel verkoopt. Of niet durft bij te kopen.

Zo werkt crypto daytraden

Eigenlijk is crypto daytraden heel eenvoudig. Je koopt een cryptomunt tegen een bepaald bedrag aan. Deze verkoop je tegen een kleine winst, het liefst zo snel mogelijk. Dit herhaal je en doe je met verschillende munten.

Je hebt goede en slechte periodes. Tijdens goede periodes moet je flinke winsten behalen om de slechte periodes recht te trekken.

Kopen, verkopen of vasthouden

Niks zo onvoorspelbaar als de cryptokoersen (en het weer). Veel daytraders verliezen op de lange termijn geld. Het is namelijk zo dat geld verdienen met crypto daytraden alleen voor de volhouders is weggelegd.

Kopen doe je wanneer de koers jouw gevoel laag staat. Kijk hierbij naar de koers van de afgelopen 24 uur, de afgelopen 7 dagen maar ook wat deze de afgelopen 12 maanden heeft gedaan. Vervolgens kijk je naar nieuwsberichten en of dit van invloed is op de koers. Zo bepaal je het perfecte instapmoment.

Bepaal van tevoren hoeveel procent winst je wil behalen. Houd dit realistisch. Een percentage van 1% winst is vrij makkelijk, maar 10% winst betekent langer wachten. Met het risico dat de koers flink daalt.

Soms daalt de koers zo hard dat je twee dingen kunt doen: vasthouden (niet verkopen) of met verlies verkopen. Er is nog een derde optie: bijkopen. Hiermee verlaag je de totale aankoopprijs en kun je toch met winst verkopen.

Is daytraden legaal?

In Europa is het bezit en handelen in cryptocurrency volkomen legaal. Ook daytraden is legaal. Dit betekent dat je het gewoon mag doen, dit heeft verder geen consequenties.

Hoe begin je met day trading?

Volg onderstaande stappen en begin vandaag nog met day trading.

 1. Maak een account op een handelsplatform aan. Bijvoorbeeld het eerder genoemde Bitvavo. Wil je liever cryptomunten kopen en voor de wat langere termijn vastzetten? Waarbij je ook nog eens gebruik maakt van interne wallets? Dan is Litebit meer geschikt voor jou.
 2. Stort een startbedrag. Bedenk van tevoren hoeveel je kunt missen. Hoe hoger je startkapitaal, hoe effectiever het daytraden is.
 3. Verdiep je in de verschillende cryptocurrency. Bekijk het aanbod en kies minimaal vijf munten uit.
 4. Koop minimaal vijf munten van je keuze. Vervolgens stel je direct een verkooporder in op het door jou gewenste winstpercentage.
 5. Houd de koersen dagelijks in de gaten. Wanneer koersen erg dalen kun je de betreffende munt verkopen of juist vasthouden en bijkopen.
 6. Aan de hand van resultaten stel je de strategie bij.

Daytraden crypto forum

Wil je meer tips of misschien wel wat advies over daytraden? Meld je dan aan bij een daytraden crypto forum. Bedenk van tevoren dat er veel verschillende mensen op dit forum aanwezig zijn, dus ook mensen die er wat minder verstand van hebben. Aan de andere kant vind je hier ook ervaren daytraders en daar kun je wat van leren.

Enkele voorbeelden van een bekend daytraden crypto forum:

 • Tweakers
 • Tradingtalk
 • Debeurs.nl
 • Iex.nl

Verder vind je op Telegram verschillende daytrading groepen. Ook hierin zie je soms wat nuttige tips voorbijkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.