Bijgewerkt: 1 december 2023

Wanneer je bij een werkgever in dienst bent dan investeer je alleen tijd, geen geld. Maar wanneer je een eigen bedrijf start of een online inkomen genereert dan vraag dit wel om een investering. In sommige gevallen is dit noodzakelijk. Maar er zijn ook methoden waarbij je geld verdient zonder een investering te doen.

Freelance schrijven voor opdrachtgevers

Een van de makkelijkste methoden om geld te verdienen zonder investeren: blogs en andere teksten schrijven. Veel websites hebben op regelmatige basis behoefte aan nieuwe trends. Dit doen ze om het publiek te boeien en zoekmachines tevreden te stellen. Als freelance schrijver krijg je betaald voor het schrijven van artikelen.

Vaak wordt er om SEO teksten gevraagd. Hierbij moet je enige kennis van zoekmachine optimalisatie hebben. Maar je kunt je ook richten op het creëren van productomschrijvingen, diensten pagina’s of misschien wel social media posts.

Via verschillende platforms kun je aan de slag. Bijvoorbeeld Upwork, Fiverr, Freelancer en Textbroker. Op dit soort platforms kom je met opdrachtgevers in contact. Je kunt natuurlijk ook zelf naar opdrachtgevers op zoek gaan. Promoot jezelf via je website of social media.

Virtuele assistentie

Iedereen kan een virtueel assistent worden, zonder dat je hier een investering voor hoeft te doen. Het is een snelgroeiende vorm van online dienstverlening. Op afstand help je bedrijven en particulieren met administratieve, technische of creatieve taken.

Enkele voorbeelden van de werkzaamheden: boekhouding, e-mail beheer, klantenservice of social media beheer. Maar bijvoorbeeld ook het bewerken van foto’s of een website onderhouden. Als virtuele assistent moet je ervaring hebben met bepaalde software en tools.

Meestal krijg je op uurbasis betaald. Maar het kan ook dat de opdrachtgever een vaste vergoeding per project biedt.

Social media management

Bij deze dienstverlening beheer en onderhoud je de social media-accounts van bedrijven. Je verbetert hun online aanwezigheid. Je maakt content, plaatste dezen en zorgt voor interactie met het publiek. Ook houd je de statistieken goed bij.

Vooral grote bedrijven hebben niet voldoende tijd of kennis om hun social media-account te beheren. Daarom ben jij als social mediamanager onmisbaar.

Je vindt werk via een van de bekende platforms zoals Freelancer of Fiverr. Maar je kunt je diensten ook op social media of middels adverteren aanbieden.

Webdesign

Ook webdesign is een goede manier om zonder investering geld te verdienen. Je hebt alleen maar een goede en snelle computer nodig. Daarnaast moet je verstand hebben van programmeertalen zoals HTML, CSS, PHP en Javascript. Ook moet je op de hoogte blijven van de laatste webdesign trends en technologieën.

Je werkt voornamelijk voor bedrijven die een professionele website willen. Start je eigen webdesignbedrijf of vindt opdrachten via een van de platformen. Je krijgt per uur of per opdracht betaald. Het is belangrijk om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken.

Online les geven

Online tutoring (lesgeven) is een populaire manier van geld verdienen. Hierbij deel je jouw kennis met anderen. Je geeft voornamelijk les in een vakgebied waarin je expertise hebt zoals wiskunde, muziek, kunst of een taal. Er zijn verschillende platformen waar je jezelf als online lesgever aanbiedt. Maar dit kan natuurlijk ook middels adverteren, social media of via een school.

Het is belangrijk dat je de lesstof op een duidelijke en begrijpelijke manier uitlegt. Je moet weten hoe je effectief communiceert. Om online les te geven maak je gebruik van videoconferentie. Hoeveel je hiermee verdient is afhankelijk van het lesvak, je ervaring en kennis.

Foto’s online verkopen

Je foto’s via stockfoto websites verkopen levert je een passief inkomen op. Bekende online platforms zijn Shutterstock, iStock, Adobe Stock en Getty Images. Je maakt hier een account aan en nooit je foto’s. Vervolgens biedt het platform deze te koop aan. Dit gebeurt aan planten van over de hele wereld. Je profiteert is van een groot bereik.

Het is belangrijk dat je foto’s van hoge kwaliteit zijn. Ook moeten ze aan de richtlijnen van de website voldoen.

Meestal krijg je betaald voor elke keer dat jouw foto wordt gedownload. Je ontvangt hier een (kleine) commissie voor. Maar het kan ook dat je een vast bedrag per verkochte foto ontvangt. Houd er rekening mee dat de concurrentie op stockfoto websites erg groot kan zijn. Zorg dus dat je foto’s opvallend genoeg zijn.

YouTube video’s maken en geld verdienen met advertenties

Creëer een YouTube kanaal en plaats regelmatig leuke video’s. Wanneer je voldoende abonnees hebt kun jij je aanmelden voor het YouTube partnerprogramma. Middels dit programma worden er automatische advertenties bij je video’s geplaatst. Je verdient geld wanneer iemand op een advertentie klikt. Maar je krijgt ook betaald voor de vertoning van een advertentie bij je video.

Er zijn verschillende soorten advertenties die YouTube plaatst. Bijvoorbeeld pro-roll advertenties, deze worden afgespeeld nog voordat de video begint. Midd-roll video’s worden halverwege de video getoond.

Het lijkt een makkelijke manier om online geld te verdienen. Toch moet je er rekening mee houden dat het maken van video’s veel tijd en inspanning kost. Ook moet je ervoor zorgen dat mensen naar je video’s blijven kijken of zich op je kanaal abonneren.

Affiliate marketing

Door de jaren heen heb ik heel wat dingen gedaan zonder investering geld te verdienen. Met affiliate marketing heb ik toch redelijk wat binnengehaald. In ieder geval voldoende voor verbouwing van de woning. Wanneer je vooraf weet maakte inkies dan promoot je producten van bedrijven. Dit doe je middels een unieke affiliate link. Wanneer iemand via die link iets koopt dan verdien je commercie.

Het is verstandig om lid te worden van een affiliate netwerk. Hierbij krijg je toegang tot veel producten of diensten om te promoten.

Hoe succesvol affiliate marketing is hangt van je skills af. Je moet in staat zijn om een groot blik op te bouwen. Ook moet het publiek op jouw aanbevelingen vertrouwen. In mijn cursus Actieve Affiliates leer je hier alles over. Maar ook hoe je een succesvolle affiliate marketingbedrijf opzet.

Bekijk de cursus

Start een podcast en verdien geld

Podcasting is een goede manier om online geld te verdienen. Dit doe je door het tonen van advertenties of met sponsordeals. Je plaatst bijvoorbeeld advertenties aan het begin of het midden van de podcast. Hierbij ontvang je een vaste prijs per 1000 downloads of streams.

Een andere methode is het sluiten van sponsordeals. Hierbij ga je een samenwerking met een bedrijf aan. Je promoot producten of diensten in je podcast. Je ontvangt een commissie op basis van de verkoopcijfers óf een vast bedrag.

Vooral in het begin kan het lastig zijn om adverteerders of sponsdeals aan te trekken. Probeer via een platform of social media met adverteerders in contact te komen.

Online verkoop van producten

Passen bovenstaande methode niet bij jou? Gelukkig zijn er nog meer manieren om aan geld te komen. Bijvoorbeeld met de online verkoop van producten. Dit gaat heel makkelijk via een platform zoals Amazon, eBay en Etsy. Op deze platforms tonen je producten aan miljoenen klanten over de hele wereld.

Eerst maak je een account op het gewenste platform aan. Vervolgens upload je productfoto’s en creëer je productomschrijvingen. Verder moet je duidelijk zijn over de prijzen en verzendkosten.

Reageer snel opvragen van klanten en los problemen altijd zo goed mogelijk op. Dit is belangrijk want je ontvangt feedback van klanten. Goede feedback zorgt ervoor dat je hoger in de ranglijsten staat. Hierdoor behaal je een hogere omzet.

Houd er rekening mee dat het platform kosten in rekening brengt. Er gaat dus nog iets van de winst af. Waak ervoor dat je dit soort kosten niet in de verkoopprijzen doorberekent. Wanneer je concurrenten op het platform goedkoper zijn dan heb jij het nakijken.

e-books schrijven en verkopen

Ben je creatief aangelegd en heb je voldoende tijd? Schrijf een of meerdere e-books en bied deze op een online platform te koop aan. Eerst moet je een onderwerp kiezen waar je veel interesse in hebt. Doe onderzoek naar het onderwerp en stel een gestructureerd plan op.

Zodra je klaar bent met het schrijven van het boek upload je dit naar Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) of een ander online platform. Op dit soort platforms krijgt je e-boek vorm. Ook wordt hier je digitaal boek te koop aangeboden. Promoot je e-books ook op social media, via e-mailmarketing, adverteren en natuurlijk op je eigen website.

Online enquêtes invullen

De laatste methode om geld te verdienen zonder ook maar een euro uitgegeven: online enquêtes invullen. Het is wel de slechtste betaalde methode. Maar er zijn mensen die het leuk vinden om te doen.

Veel websites betalen voor het invullen van enquêtes. Je vult vragenlijsten van bedrijven in. Die hebben behoefte aan feedback omtrent hun producten of diensten.

Pas wanneer je bij meer dan 5 van dit soort enquêtesite staat ingeschreven, is het mogelijk om tussen de € 100 en € 250 per maand te verdienen. Ja het verdient slecht maar daar had ik al voor gewaarschuwd.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.