Het Nederlandse Bitvavo is een gebruiksvriendelijk crypto handelsplatform. Je verhandelt hier tegen lage transactiekosten meer dan 150 verschillende cryptomunten. Hoe werkt Bitvavo? Vrij eenvoudig, hieronder lees je hoe je een account opent en je eerste cryptomunten verhandelt.

Het stappenplan

Hoe werkt Bitvavo voor beginners en gevorderden? Voor iedereen werkt dit handelsplatform precies hetzelfde. Wel is het zo dat grote handelaars korting op de transactiekosten krijgen. Hieronder een duidelijk stappenplan met betrekking tot de werking.

Stap 1: dit is Bitvavo

Voordat je crypto bij Bitvavo verhandelt, moet je eerst iets over dit platform weten. Bitvavo is in 2018 opgericht. Inmiddels zijn hier meer dan 150 digitale coins en tokens verhandelbaar. Dit Nederlands bedrijf staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB). Dit betekent dat het aan de wet- en regelgeving op het gebied van cryptocurrency moet voldoen.

Stap 2: open een handelsaccount

Nu begint het echte werk: een handelsaccount op Bitvavo openen. Dit heb je echt nodig, anders kun je hier geen cryptocurrency aankopen of verkopen. Tik op de volgende link en doorloop de onderstaande stappen. Oh ja, je krijgt dan ook nog een bonus waarbij je de eerste € 1000 gratis handelt.

  • Klik eventueel op ‘aanmelden’
  • Vul je voor- en achternaam in
  • Vul je e-mailadres en een wachtwoord in
  • Selecteer het land waar je gevestigd bent
  • Ga akkoord met de algemene voorwaarden, privacy policy en de verklaring omtrent de risico’s
  • Klik op registreren

Stap 3: verificatie van paspoort of ID

Vanwege (nieuwe) wetgeving is het nodig om jezelf te verifiëren. Dit doe je door het uploaden van een paspoort of ID. Let op want een rijbewijs is niet geldig. Bitvavo gaat vertrouwelijk met je gegevens om. Het is nog niet eerder voorgekomen dat dit soort gegevens uitlekt. Het verifiëren middels paspoort of ID is bij alle crypto handels platformen verplicht. Hier ontkom je dus niet aan.

Stap 4: geld of crypto storten

Ben je absolute beginner, dan zal geld storten de volgende stap zijn. Log in op je account. Via het dashboard zie je de optie ‘tegoed storten’. Klik hier op, vul een bedrag in en kies je betaalmethode. Over het algemeen staat het geld binnen 15 minuten op je account. Bij grote drukte kan dit wat langer duren, houd hier rekening mee.

Heb je al crypto in bezit? Dan kun je dit naar je account overmaken. Klik binnen het dashboard op de crypto die je wil storten. Vervolgens klik je bovenaan op het onderdeel ‘storten’.  Bekijk en kopieer het walletadres en maak hier de cryptomunt naar over.

Stap 5: naar de exchange

Het leukste is de crypto exchange van Bitvavo. Binnen het dashboard klik je op het onderdeel ‘geavanceerd’. Je komt nu op het handelsplatform van bitcoin (BTC) terecht. Wil je dit anders, dan kun je linksboven de markt aanpassen.

Stap 6: een aankooporder plaatsen

Hoe werkt Bitvavo wanneer je crypto wil kopen? Het beste kun je dit via de geavanceerdere exchange doen, simpelweg omdat je dan kunt bieden. Ga voor een limit order. Vul de prijs in waarvoor je de munt wil kopen. Vervolgens kun je twee dingen doen:

  • Hoeveelheid munten (Quatity)
  • Totaalbedrag inclusief fee (Total)

Klik op continue en bevestig je order. Zodra de koers de door jou gekozen prijzen bereikt wordt je order uitgevoerd. Verkopen werkt op dezelfde manier.

Wil je direct tegen de geldende koers aankopen of verkopen? Ga dan naar het onderdeel Market en vul de hoeveelheid munten of het totaalbedrag in.

Stap 7: crypto verplaatsen

Koop je cryptocurrency voor de lange termijn aan? Dan kun je dit beter naar een externe wallet verplaatsen. Bijvoorbeeld een hardware wallet, hierop staan al je crypto veilig opgeslagen. Niemand die erbij kan en dat is wel zo prettig.

Crypto verplaatsen doe je door via het dashboard naar de desbetreffende munt te gaan. Klik vervolgens op ‘opnemen’. Je moet eerst aantonen dat de externe wallet tot jouw bezit behoort. Doorloop de stappen, binnen enkele uren wordt je aanvraag goedgekeurd.

Je kunt nu munten naar de externe wallet overmaken. Houd wel rekening met transactiekosten, dit staat altijd duidelijk aangegeven.

Stap 8: geld opnemen

Hoe werkt Bitvavo met betrekking tot het opnemen van geld? Dit doe je via het dashboard, kijk naar je totale tegoed (portfolio). Klik nu op ‘tegoed opnemen’. Let op want er moet wel geld uit je account beschikbaar zijn. Verkoop eventueel crypto zodat dit geld beschikbaar komt.

Zorg dat je bankrekening geverifieerd is, dit betekent dat je hier eerder een storting mee hebt gedaan. Het geld kan alleen naar deze bankrekening worden overgemaakt. Overigens is het ook mogelijk om meerdere bankrekeningen toe te voegen.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Het platform Bitvavo is betrouwbaar en veilig.  Ze voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Bovendien besteedt Bitvavo veel aandacht aan de veiligheid van cryptomunten. Alle crypto die je aankoopt staat opgeslagen in zogenaamde cold wallets.  Het is voor kwaadwillenden heel moeilijk om hier bij te kunnen.

Is Bitvavo een broker?

Soms wordt gedacht dat Bitvavo een broker is maar dit klopt niet. Een broker is namelijk een tussenpersoon. Alles wat je aan- en verkoopt via dit platform is een wisselwerking tussen andere gebruikers. Hier zit Bitvavo niet tussen. De prijs van cryptomunten wordt dan ook niet door Bitvavo maar door gebruikers bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.