Bijgewerkt: 27 maart 2023

Heb je een betaal- én spaarrekening bij de ING dan spaar je automatisch ING punten (rentepunten, spaarpunten). Telkens wanneer je bankzaken doet krijg je een aantal punten bijgeschreven. Deze zijn inwisselbaar in de speciale winkel. Je ontvangt korting op (merk)producten of bij winkels. Helaas kun je met alleen de punten geen producten of uitstapjes aanschaffen.

De voorwaarden met betrekking tot ING punten

Iedereen die alleen een betaalrekening bij ING heeft zal merken dat er geen spaarpunten worden bijgeschreven. Dat kan kloppen want een van de voorwaarden is dat je niet alleen een betaalrekening maar ook een spaarrekening bij de ING moet hebben. Dan pas krijg je spaarpunten.

Dit geldt ook wanneer je een creditcard of een jongeren- of studenten rekening hebt, ook weer bij deze bank.

Een andere voorwaarde is dat je (online) bankzaken moet doen. Dat is niet zo moeilijk want wanneer je de huur of hypotheek van de woning betaalt dan doe je al iets van bankzaken. Telkens wanneer je in een winkel of bij een bedrijf pint, geld naar een vriend overmaakt of een rekening betaalt ben je aan het bankieren. Oftewel: al die zaken leveren spaarpunten op.

Dit is wat je met ING punten kan doen

Wanneer je bij de Albert Heijn koopzegels spaart dan ruil je die uiteindelijk voor geld in. Bij sommige winkels spaar je voor gratis producten. Zo werkt het niet met je ING punten. De punten zijn besteedbaar in de ING-winkel. Hier wissel je ze in voor korting op bekende merken zoals Adidas of Alecto. Of je krijgt korting bij winkels.

Helaas kun je met je ING punten geen producten kopen zonder bij te betalen. Dat bijbetalen is dus altijd nodig.

Krijg je wel echt korting?

Natuurlijk bekeek ik of de ING punten echt wel waarde hebben. Ik vergeleek de actuele verkoopprijs van een Samsonite koffer (€ 209) en hoeveel je er in de ING-winkel met je spaarpunten voor betaalt. Wanneer je 4000 ING punten inlevert dan betaal je voor diezelfde koffer nog maar € 139. Je ontvangt dus wel degelijk korting.

Dan een vergelijking met betrekking tot een dagje uit. Bijvoorbeeld voor Madurodam, tegen inlevering van 250 punten ontvang je een kortingsvoucher van € 8. Ook dit is een daadwerkelijke korting.

De waarde van ING punten

Je wil vast weten wat je ING punten waard zijn. Dat verschilt een beetje per product of kortingsvoucher waar je voor kiest. De waarde van 1 ING punt ligt tussen de 2 en 4 cent. Je punten zijn wat minder waard wanneer je voor korting op een product kiest. De waarde ligt hoger wanneer je voor een kortingsvoucher gaat, bijvoorbeeld op een uitstapje of in een winkel.

Het maakt dus wel degelijk verschil waar je voor kiest, hier hangt de waarde van de punten vanaf. Het vervelende is dat je dit niet in de ING-winkel terugziet. Je moet zelf een beetje terugrekenen. Dat doe je als volgt:

  • Achterhaal het kortingsbedrag in euro’s
  • Deel het kortingsbedrag door het aantal punten dat je in moet leveren
  • De uitkomst is de waarde van één ING punt wanneer je voor dit product gaat

Points Only bij ING

Wanneer je in de ING-winkel kijkt heb je verschillende soorten deals. Bij de gewone deels betaal je met ING punten én betaal je cash bij. Dit betekent dat het je altijd geld kost.

Dan heb je de deals zonder punten. Het gaat om producten die voor een scherpe prijs worden aangeboden, of waarvoor je een kortingscode ontvangt. Voor deze deals hoef je geen punten in te leveren, iedereen kan de korting krijgen. Je ontvangt de kortingscode door in te loggen op je ING account.

Als laatste heb je Points Only deals, iets dat niet bij iedereen bekend is. Points Only bij ING betekent dat je in de ING-winkel een kortingsbon ontvangt tegen inlevering van je rentepunten (spaarpunten). Je hoeft niet bij te betalen. Deze deals zijn alleen beschikbaar voor mensen met ING punten.

ING punten inwisselen voor geld

Het zou mooi zijn wanneer je die punten direct mag inwisselen voor geld. Helaas is dit niet mogelijk. Je kunt de gespaarde punten alleen in de ING-winkel besteden en korting op een product of een uitstapje krijgen.

De ING rentenpunten vervallen na drie jaar

Misschien zie je niets van je gading in de ING-winkel of wil je een hoop punten bij elkaar sparen. Wees hier een beetje voorzichtig mee want de ING rentepunten zijn niet oneindig geldig. Na 3 jaar vervallen ze. Het is niet zo dat al je punten vervallen. Kijk maar hoe dit werkt.

  • In 2022 heb je 500 punten gespaard
  • In 2023 heb je 800 punten gespaard
  • In 2024 heb je 700 punten gespaard

Je hebt nu een totaal van 2000 rentepunten. Het vervallen van de punten gaat als volgt.

In 2025 spaar je nog eens 600 punten waardoor je een totaal 2600 punten hebt. Maar je krijgt te maken met de geldigheidsduur. Dit betekent dat de punten uit 2022 in 2025 komen te vervallen.

  • Eindstand 2025: 2600 rentepunten
  • Af in 2025: 500 rentepunten (die van 2022 komen te vervallen)
  • Nieuw totaal eind 2025: 2100 punten

De oudste punten komen te vervallen. Alles wat je binnen nu en drie jaar gespaard hebt is nog geldig.

Mag dat wel, een geldigheidsduur aan spaarpunten hangen?

Er is door de jaren heen veel discussie geweest over de geldigheidsduur van spaarkaarten, spaarpunten en cadeaubonnen. Een cadeaubon moet minimaal twee jaar geldig zijn. Wanneer er geen vervaldatum of uitgifte op de cadeaubon staat dan is deze onbeperkt geldig.

Gaat het om spaarkaarten of spaarpunten dan bepaalt de uitgever hoe lang de geldigheidsduur hiervan is. Dit moet vooraf duidelijk staan aangegeven. Heeft de uitgever dat niet gedaan? Dan kun je ervan uitgaan dat de punten onbeperkt geldig zijn.

Het vervelende is dat de geldigheidsduur vaak ergens verstopt en in kleine lettertjes staat. Bij de ING vind je die in de algemene voorwaarden ING punten. Een 3 pagina’s tellend document waarin alle voorwaarden staan besproken. Succes met lezen!

Spijt van je aankoop: kun je de punten nog terugkrijgen?

Wanneer je een product met de ING punten aankoopt dan krijg je dit thuisgestuurd. Het kan ook dat je het product in een winkel koopt, bijvoorbeeld middels een kortingscode die je met de punten hebt aangeschaft. Je hebt spijt van je aankoop, kun je dit nog ongedaan maken? Dat hangt een beetje van de situatie af.

Gaat het om een product waarover je niet tevreden bent dan mag je dit binnen 30 dagen na ontvangst retour sturen. Heb je een klacht over het product, bijvoorbeeld omdat het beschadigd is, dan valt dit onder de garantievoorwaarden. Hoe lang de garantie is zal per situatie verschillen, maar je kunt bij veel producten uitgaan van 1 jaar garantie.

Het kan dat je een korting of een waardebon met alleen de ING punten aanschaft. Helaas kun je deze kortingscode niet meer terugsturen of teruggeven.

Wanneer je iets terug mag sturen dan krijg je het aankoopbedrag binnen 14 dagen op je betaalrekening gestort. Dit is inclusief de kosten die je hebt gemaakt om het product terug te sturen. Het kan dat je punten hebt ingeleverd om aan het product te komen. Die punten krijg je ook terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.