Op zoek naar een interessante baan? Veel baantjes zijn saai, eentonig of verdienen niet goed. Een interessante baan is dan wel zo prettig. Maar dan wel een job die alles heeft wat jij ervan verwacht. Bekijk de tips om de meest interessante banen tegen te komen.

Dit is een interessante baan

Je kunt natuurlijk alles wel een interessante baan noemen maar hoe weet je of dit ook interessant voor jou is? Dit zijn de kenmerken van een interessante baan:

  • Afwisselend
  • Uitdagend
  • Goedbetaald
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Een mate van zelfstandigheid

Er zijn verschillende interessante banen te vinden, het moet alleen wel bij jou passen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden en ontdek of dit werkt bij jou past.

Medewerker bij een tankstation

Misschien zie je dit niet direct als interessante baan maar dat is het dus wel! Als medewerker bij een tankstation krijg je namelijk met alle lagen van de bevolking te maken. Maar dat niet alleen, waarschijnlijk komen er ook veel vakantiegangers langs. Ouderen op weg naar familie, jongeren die een festival bezoeken, de alleenstaande man die op weg is naar zijn blind date of misschien wel die gedetineerde die net op weekendverlof is.

Je kent niet alle verhalen achter de mensen maar je ziet heel veel voorbijkomen. Dit is een interessante baan met veel afwisseling. Bovendien sta je bijna nooit alleen. De verdiensten? Reken op een normaal inkomen.

Grafisch vormgever

Voor deze interessante baan heb je wel wat creativiteit en kennis van softwareprogramma’s nodig. Heb je dat allemaal in huis dan biedt het werk als grafisch vormgever je veel vrijheid. Jij bepaalt hoe iets uit komt te zien. Je houdt je bezig met de ontwikkeling van websites, visitekaartjes, posters of andere dingen.

Je hebt niet per se een opleiding nodig maar handig is het wel. Werk je voor jezelf dan kun je hier aardig mee verdienen. Maar ook in loondienst ligt het inkomen vaak boven het gemiddelde.

Inspecteur legionella

Ja, aan deze baan heb jij nog nooit gedacht! Als inspecteur legionella draait jouw hele job om water. Je controleert en adviseert van en over watersystemen, waterveiligheid maar ook wettelijke bepalingen. Je bent heel veel onderweg en komt door het hele land.

Het salaris van de inspecteur legionella bedraagt tussen de € 2000 en € 3000 per maand. Wat op zich helemaal niet slecht is.

Havenmedewerker

Werk je graag buiten en weet je van aanpakken? Dan is dit zeker een interessante baan voor jou. Als havenmedewerker heb je verschillende functies. Zo draag je zorg voor het interne transport, voer je onderhoudswerkzaamheden uit en/of ben je verantwoordelijk voor opslag en overslag van de containers. Het kan ook dat je als hijskraanmachinist aan het werk gaat. Let op: voor deze werkzaamheden heb je wel een VCA-certificaat nodig. Een heftruckcertificaat is ook wel zo handig.

Content specialist

Tegenwoordig speelt alles zich op het internet af. Dit zie je ook terug aan de groei van het aantal internetondernemers. De content specialist houdt zich bezig met het schrijven en optimaliseren van teksten voor websites. Dit werk doe je als zelfstandige of in loondienst.

Dit is een heel interessante baan waarbij je veel vrijheid hebt. Maar ook een baan waarbij je continu keuzes moet maken en over veel creativiteit moet beschikken. Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor de online zichtbaarheid van websites en webshops. In loondienst verdien je bruto tussen de € 2200 en € 3800. Als zelfstandige kan dit best wel oplopen tot € 5000 bruto per maand.

Telefonist (ja ook dat is een interessante baan)

Is het werk als telefonist al lang achterhaald? Nee hoor, deze baan bestaat nog steeds en is helemaal hot. Je bent echt niet de hele dag bezig met het werven van nieuwe klanten. Het beroep telefonist houdt ook in dat je bestaande klanten te woord staat. Of dat je contact houdt met leveranciers of klantenrelaties.

Als telefonist kun je bijna overal aan het werk. Er zijn genoeg grote en kleine bedrijven die op zoek zijn naar een telefonist, soms in combinatie met administratieve werkzaamheden. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk de hele dag op kantoor zet punt dit is dus geen interessante baan voor mensen die graag met hun handen of buiten werken. Maar wel een leuke baan voor kantoormensen of wanneer je een lichamelijke beperking hebt. Je hoeft toch niet aan de wandel.

Fysiotherapeut

De laatste het overzicht interessante banen is die van fysiotherapeut. Dit is namelijk een heel uitdagende maar ook dankbare job. Je helpt mensen van lichamelijke klachten af, daar doe je het toch voor? Als fysiotherapeut moet je wel een opleiding hebben gevolgd. Wat je doet? Masseren, oefentherapie, advies over beweging, shockwavetherapie en nog veel meer.

Vaak mag je intern of extern nog cursussen volgen. Deze baan verdient in ieder geval beter dan vakken vullen en is ook nog eens veel afwisselend. Wat mij betreft een interessante baan wanneer je graag in de zorg werkt.

Overzicht interessante banen

Heb je al een interessante baan kunnen vinden? Bovenstaande banen zijn soms alledaags maar niet direct jobs waar je bij stilstaat. In je zoektocht naar een interessante baan denk je namelijk aan iets heel aparts. Maar aparte banen zijn moeilijk te vinden en de eisen zijn vaak ontzettend hoog. In deze tijd kun je beter voor een baan gaan waar ook veel vraag naar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.