Bijgewerkt: 27 maart 2023

Verkoop oude of ongebruikte kleding, schoenen, boeken of spullen en verdien hier geld mee. Vinted is een online marktplaats waar gebruikers kopen en verkopen. Het is in 2012 uitgebracht en in verschillende landen actief. Vinted opereert hierbij als peer-to-peer platform. Wil je extra geld verdienen? In deze review lees je hoe het platform werkt en wat de inkomsten zijn.

Voor wie is het geschikt?

 • Mensen die geld bij willen verdienen
 • Voor iedereen die van zijn (oude) kleding of spullen af wil
 • Startende ondernemers
 • Webshop eigenaren

De plus- en minpunten op een rij

Pluspunten

 • Makkelijk een account aanmaken
 • Snel kleding en spullen verkopen
 • Geen verkoopkosten
 • Geen verzendkosten (die betaalt de koper)
 • Betrouwbaar

Minpunten

 • Soms vindt er oplichting via dit platform plaats
 • Communicatie niet altijd in het Nederlands

Over Vinted

Vinted is een online marktplaats. Gebruikers kopen en verkopen tweedehands kleding en accessoires. Ook is het mogelijk om producten met elkaar te ruilen. Het platform is in 2012 in Litouwen opgericht. Van hieruit heeft het zich naar verschillende landen uitgebreid. Het is al enkele jaren actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Vinted werkt volgens een peer-to-peer-model. Gebruikers maken een account aan en verkopen in eigen beheer hun artikelen. Vinted biedt veilige betaalopties en bescherming richting kopers en verkopers.

Het platform is vooral populair omdat mensen op zoek zijn naar goedkopere, duurzame of vintage mode. Het is een leuke manier om je kast op te ruimen en extra geld te verdienen. Je kunt er zelfs een volledig inkomen uithalen.

De betrouwbaarheid

Dit platform is een gerenommeerd bedrijf en erg betrouwbaar. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat platform geen verkoper is. Het functioneert als tussenpersoon en biedt kopers- en verkopersbescherming. Ondanks deze bescherming kan het voorkomen dat je wordt opgelicht. Vinted doet er alles aan om dit te voorkomen of het probleem op te lossen maar kan niet alles bepalen.

Over de kosten

Het aanmaken van een account is gratis, of je nu koper of verkoper bent. Met een verkoopaccount heb je ook de mogelijkheid om producten te kopen en visa versa. De koper betaalt de verzendkosten van het product. Hoe hoog die verzendkosten zijn hangt af van de locatie en de grootte van het pakket. Als verkoper betaal je geen verzendkosten.

Hoe werkt het?

Je verdient geld met de verkoop van tweedehands kleding en accessoires. De winst die je behaalt is afhankelijk van de verkoopprijs. Het lijkt interessant om verkoopprijzen te hanteren maar hiermee snijd je jezelf in de vingers. Wanneer een andere verkoper lagere prijzen hanteert dan krijg je weinig klanten.

Om te registreren heb je een geldig e-mailadres nodig. Na registratie bied je je artikelen aan. Doe dit altijd in de juiste categorie en geef informatie over het merk, de kleur, maakt en prijs. Vinted beschikt over een ingebouwde chatfunctie. Op die manier communiceer je met de koper.

Bij verkoop van een product maakt de koper het bedrag naar Vinted over. Dit wordt vastgehouden totdat de koper de ontvangst van het artikel bevestigt. Na de transactie kunnen zowel de koper als verkoper elkaar beoordelen. Dit helpt anderen om te bepalen of ze zaken met jou willen doen.

Hoeveel verdien je?

Kopers verdienen niks aan Vinted, ze betalen immers voor de aankoop van een product. Ook moeten ze de verzendkosten betalen. Wanneer je producten op Vinted verkoopt verdien je hier wel geld mee. Je bepaalt zelf de verkoopprijs. Vervolgens draag je tussen de 5% en 20% van de verkoopprijs aan Vinted af. Verkoop je iets van 100 euro dan sta je dus vijf tot twintig euro af.

Hoe hoog deze kosten zijn hangt af van het land waarin je woont en het verkoopbedrag. Uiteindelijk bepaal je zelf hoeveel je ermee verdient. Populaire items zijn snel weg, je kunt de verkoopprijs dan best wat hoger leggen. Het blijft belangrijk om realistische prijzen te vragen. Dit vergroot de kans op goede verdiensten. Sommigen verdienen hier maandelijks een bedrag van € 1500 mee, anderen zelfs meer dan € 2000.

Wanneer je af en toe de kledingkast opruimt en iets verkoopt dan verdien je tussen de 10 en 100 euro per maand.

Klantenservice en support

Het prettige aan Vinted is dat de klantenservice goed bereikbaar is. Zijn er problemen met kopen of verkopen van ontvang je een uitstekende support. Je hoeft dus niet bang te zijn voor problemen. Heel soms kan Vinted je probleem niet oplossen, dat is het risico dat je als koper of verkoper loopt.

Vinted account verwijderen

Ben je klaar met Vinted? Je account verwijderen is heel eenvoudig. Dit doe je door in te loggen op je account en vervolgens naar Mijn instellingen te gaan. Kies hier voor de optie ‘Account verwijderen’.

Samenvatting Vinted review

Vinted is een betrouwbaar platform waar kopers en verkopers samen komen. Je handelt met gebruikers van over de hele wereld. Het aanbod bestaat uit kleding, schoenen en accessoires. Soms worden er ook andere items aangeboden maar dit is niet het hoofddoel van het platform.

Wanneer je graag gebruikte kopen spullen verkoopt en hier geld mee verdient dan is Vinted een goede keuze. In sommige gevallen betaal je wat meer over de verkoopprijs, het is aan te raden om dit vooraf te controleren. Het is ook belangrijk om de betrouwbaarheid van kopers en verkopers te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.