Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wat verdient een profvoetballer? In ieder geval meer dan een kok of verkoper, en ook meer dan een advocaat. Het is dus nooit verkeerd om een carrière tot profvoetballer te overwegen. Sommige Eredivisie spelers verdienen meer dan 4 miljoen euro per jaar.

Dat zijn bedragen waar velen alleen maar van kunnen dromen. Toch is het niet zo dat elke voetballer binnen de Eredivisie hetzelfde salaris krijgt. Kijk maar eens wat het gemiddelde salaris is en welke Eredevisie speler het meest verdient.

Dit is de Eredivisie

Iedereen heeft weleens van de eredivisie gehoord. Dit is de hoogste voetbalafdeling van de betaalde mannencompetitie (mannenvoetbal). Tijdens de eredivisie strijden voetbalclubs om het landskampioenschap.

De eredivisie vindt jaarlijks plaats. Alleen de beste profvoetballers spelen mee, maar hier en daar kom je ook opkomend talent tegen.

Bekende voetballers

Zowel in het verleden als in het nu kom je aardig wat bekende voetballers binnen de eredivisie tegen. Dit zijn onder andere Johan Cruijff, Daley Blind, Gerard Vanenburg, Eric Addo en Wim Kieft. Dit zijn enkele voorbeelden van zeer succesvolle eredivisie spelers.

Gemiddeld salaris van een Eredivisie speler

Wanneer het om het salaris van eredivisiespelers gaat wordt vaak gekeken naar de salarislijst. Deze lijst bestaat uit het totale salaris dat aan de clubspelers wordt uitgekeerd. De salarislijst eredivisie ziet er als volgt uit:

  1. Ajax – € 94,7 miljoen
  2. PSV – € 47,2 miljoen
  3. Feyenoord – € 37,3 miljoen
  4. AZ – € 21,7 miljoen
  5. FC Utrecht – € 17.000.000
  6. Vitesse – € 13,5 miljoen
  7. FC Twente – € 11,7 miljoen
  8. SC Heerenveen – € 10,9 miljoen
  9. FC Groningen – € 10,7 miljoen
  10. PEC Zwolle – € 10 miljoen

Sommige eredivisie spelers verdienen meer dan 3 miljoen euro per jaar. De meesten komen niet boven de € 500.000 uit.

De vraag is natuurlijk wat het gemiddelde salaris van een eredivisiespeler is. Wanneer je naar het gemiddelde kijkt dan kom je uit op een jaarsalaris van € 220.000. Van de Nederlandse profvoetballers verdient ruim 38% minder dan modaal. Dat kun je je eigenlijk niet voorstellen.

Deze Eredivisie speler verdient het meest

De best betaalde eredivisie speler is de centrale verdediger Jurrien Timber. Zijn marktwaarde wordt in 2022 geschat op 45 miljoen euro. Deze titel deelt hij met linksbuitenspeler Cody Gakpo, die ook een marktwaarde van 45 miljoen euro heeft.

Hieronder komt de defensieve middenvelder Edson Álvarez (Ajax), met een waarde van 35 miljoen euro. Dit deelt hij met Ibrahim Sangaré, ook een zelfde marktwaarde.

Overigens is Justin Bijlow een van de best betaalde eredivisie keepers (marktwaarde 13 miljoen euro). Deze jonge keeper werd in 1998 in Rotterdam geboren en heeft gedurende zijn carrière aardig wat vermogen opgebouwd.

De marktwaarde is echter wat anders dan het salaris dat een eredivisie voetballer krijgt. Sébastian Haller verdiende in 2022 het meest. Zijn jaarsalaris ligt op 5 miljoen euro. Hiermee is hij tevens de best betaalde speler van de eredivisie.

Steven Berghuis staat met een jaarsalaris van 4 miljoen euro op de tweede plaats van bestverdienende eredivisievoetballers. Dit wordt gevolgd door Dusan Tadic, die jaarlijks € 3,8 miljoen binnen mag harken. Mario Götze is goed voor € 3,2 miljoen per jaar.

Als vijfde kom je Ryan Gravenberg tegen, die een jaarsalaris heeft van 3 miljoen euro. Helemaal niet slecht voor een middenvelder.

Rijkste voetballer van Nederland

In het voetbal gaat er aardig wat geld om. Dat je profvoetballer bent wil natuurlijk niet zeggen dat je ook veel verdient. Zoals je hebt gezien verdient ongeveer 38% minder dan modaal. Dat is best iets om over na te denken.

Wie is de rijkste voetballer van Nederland? Die eer is voor Arjen Robben. Hij heeft een geschat vermogen van 67 miljoen euro. Hiermee mag hij zich tot de rijkste voetballer van Nederland rekenen. De tweede plek is voor Virgil van Dijk die een geschat vermogen van 37 miljoen euro heeft.

Op de derde plek kom je Nigel de Jong (33 miljoen) tegen. En op plek vier Klaas-Jan Huntelaar (31 miljoen euro). De vijfde plek wordt ingenomen door Georginio Wijnaldum (30 miljoen euro). Dat zijn de vijf rijkste Nederlandse voetballers.

Dit is de rijkste voetballer ter wereld

Is Arjen Robben tevens de rijkste voetballer ter wereld? Nee, die eer is voor Faiq Bolkiah. Hij heeft een geschat vermogen van, en schrik hier niet van, maar liefst 16 miljard euro. Faiq Bolkiah is de zoon  van een prins van de Aziatische oliestaat. Zijn vermogen heeft hij dus niet alleen met voetballen verdiend.

De op twee na rijkste voetballer ter wereld is Zinédine Zidane. Noem het maar ex profvoetballer, want hij is al een tijd met pensioen. Wel is hij nog actief als voetbaltrainer, waarmee hij ongeveer 12 miljoen euro per jaar verdient. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 70 miljoen dollar. Helemaal niet slecht, daar kunnen we alleen maar van dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.