Bijgewerkt: 27 maart 2023

Stuur een cadeau tijdens een LIVE of een video

TikTok is een platform dat vooral jongeren aantrekt. Het voegt continu nieuwe functies toe. Een van de leukste toevoegingen is het versturen van cadeaus of gifts. Dit is een virtueel cadeau dat je tijdens een live uitzending naar iemand stuurt. Maar je kunt het ook naar een video sturen. Ontdek hoe dit werkt en wat de waarde van deze cadeaus is.

Wat zijn geschenken op TikTok?

Het is heel leuk om video’s van anderen te kijken. Ze hebben er veel moeite voor gedaan. Je mag ze er dus best voor belonen. Dit doe je door het sturen van een virtueel cadeau. Dit soort cadeaus koop je en verstuur je vervolgens naar andere gebruikers.

De geschenken of cadeaus bestaan uit animaties. Je hebt keuze uit verschillende cadeautjes. Bijvoorbeeld een roos, diamant of een mooie sportauto. Gelukkig zijn ze niet echt en kosten ze niet zoveel.

Door een geschenk te sturen toon je waardering voor de video’s die iemand plaatst. Je kunt geschenken aan verschillende gebruikers sturen. Je bepaalt dus zelf wie je beloont.

Waarom je een gift (geschenk) stuurt

Je vindt een bepaalde gebruiker of video geweldig. Het stimuleert je om iets te doen of juist te laten. Het is leuk om een reactie achter te laten en diegene te bedanken. Maar het is nog leuker om een cadeautje te sturen.

Er is nóg een reden waarom gebruikers cadeaus sturen. Dit doen ze om de aandacht te trekken. Stel dat je meer volgers wil. Wanneer je anderen een cadeautjes stuurt dan worden ze nieuwsgierig naar wie dat doet. Grote kans dat ze op je account kijken en je gaan volgen.

Minimumleeftijd om cadeaus te versturen

Op TikTok zitten veel jongeren. Dit betekent niet dat iedereen geschenken kan kopen en versturen. Je moet hier minimaal 18 jaar oud voor zijn. In Europa dan. In sommige landen moet je minimaal 19 jaar oud zijn. Daar hoef jij als Europese gebruiker geen rekening mee te houden.

Hoe het werkt: eerst munten kopen

Je kunt niet zomaar cadeaus kopen en met je bankpas of contant geld betalen. Je moet eerst een TikTok betaalmiddel hebben. Dit zijn speciale munten die je ook wel TikTok coins noemt. Dit is digitaal geld, een beetje vergelijkbaar met crypto. Alleen zijn die coins niet onderling verhandelbaar.

Je koopt de munten binnen de TikTok app. Je betaalt met PayPal, creditcard of via de Google Play Store óf app-in aankopen. Het is helaas niet mogelijk om met iDEAL te betalen.

Je account saldo

Heb je munten gekocht? Dan worden deze op je account bijgeschreven. Het aantal munten bepaalt hoeveel cadeaus je kunt kopen. Natuurlijk speelt de waarde van het cadeau ook een rol. Hoe duurder een cadeau, hoe minder je met je coins kan kopen.

Het saldo controleer je door naar profielinstellingen te gaan. Kijk altijd of het saldo overeenkomt met hetgeen je betaald hebt. Wanneer dit niet het geval is dan is het verstandig om direct met TikTok contact op te nemen.

Hoe wordt de waarde van een cadeau bepaald?

TikTok gifts zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. TikTok bepaalt de waarde van deze cadeaus. Elk cadeau heeft een andere waarde, sommige zijn zeer goedkoop en andere ontzettend duur. De meest populaire geschenken op TikTok zijn de roos en de diamant. Goedkoop en daardoor populair.

Hoeveel is 1 roos waard op TikTok?

Een roos is het goedkoopste geschenk op TikTok. Logisch dat dit zoveel gekocht en verstuurd wordt. Om een roos te kopen moet je vijf munten betalen. Dit komt overeen met 5 cent. Op zich niet zo duur maar let op wanneer je dat vaak naar anderen verstuurt. Doe je dit 20 keer per week dan ben je een euro kwijt. Maar met 200 keer per week kost het je € 10.

Hoeveel is 1 diamant waard?

Een duurder cadeau is de diamant. Het is het op één na goedkoopste TikTok geschenk. Voor een diamant betaal je 50 munten. Dit komt overeen met € 0,50. Ook dit lijkt goedkoop maar voordat je het weet ben je tientallen euro’s kwijt. Ga maar eens 20 keer per week een diamant cadeau geven. Dat kost in totaal € 10. Doe je dat 200 keer dan ben je zelfs € 100 kwijt! Wees dus voorzichtig met het uitdelen van cadeaus.

Wat kost een leeuw op TikTok?

Er zijn nog veel duurdere TikTok cadeaus. De leeuw bijvoorbeeld, hiervoor betaal je 1000 munten. Dit komt neer op € 10. Zo’n cadeau geef je alleen aan iemand die geweldige video’s maakt. Of aan iemand die je kent. Maar niet zomaar aan een willekeurige gebruiker.

Wat is de duurste gift op TikTok?

Je hebt keuze uit verschillende gifts. Van heel goedkoop tot duur, je bepaalt het zelf. Het duurste cadeau is de diamantenregen. Dit is een exclusief geschenk die je niet zomaar aan iedereen kan geven. Alleen gebruikers die een bepaald aantal diamanten tijdens een livestream hebben ontvangen, kunnen de diamantenregen krijgen.

Wil je de diamantenregen kopen? Dat kost je 100.000 munten oftewel € 1000. Er zijn maar weinig mensen die dit geschenk kopen en versturen. Stel je voor dat je dit als TikTok gebruiker zou ontvangen!

Hoeveel gifts er in Nederland worden verstuurd?

Het lijkt raar om geld op TikTok uit te geven. Toch gebeurt het best veel. Volgens mijn onderzoek worden er wekelijks enkele miljoenen TikTok geschenken verstuurd. Dit laat zien hoe populair deze functie is.

TikTok verdient hier veel geld aan

Voor gebruikers is het leuk om TikTok cadeaus te ontvangen. Gebruikers kunnen ontvangen geschenken omzetten in geld. Dit wordt vervolgens via PayPal of Cell verstuurd. Wanneer een maker 100 diamant heeft verdiend, met een waarde van € 5, houdt deze er ongeveer € 2,50 aan over.

Dit betekent dat TikTok ruim de helft voor zichzelf houdt. In sommige gevallen kan dit zelfs 70% zijn. Welk percentage naar TikTok gaat hangt een beetje van de waarde van het cadeau af.

Leuk of verslavend?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om coins te kopen. Toch willen veel kinderen dit. Ze regelen dit door over hun leeftijd te liegen. Vervolgens kopen ze coins via hun PayPal account aan. Want ja, veel jongeren onder de 18 hebben al een PayPal account.

Sommige jongeren geven ontzettend veel geld aan deze cadeaus uit. Meer dan ze zelf zouden willen of dat ouders weten. Het is een soort verslaving, mede omdat jongeren nog niet zoveel besef van geld hebben.

Er wordt massaal aan gift-baiting aan. Dit zijn makers die hun fans bedanken wanneer ze een cadeautje sturen. De fan wordt bedankt doordat de maker zijn of haar accountnaam benoemt en bedankt. Vaak laten ze jongeren tegen elkaar op bieden. Bijvoorbeeld door te zeggen dat ze 1 roos hebben ontvangen maar dat een echte fan veel meer zal sturen. Dat zet kinderen aan om grotere cadeaus te geven.

Op die manier belanden ze in een onderlinge strijd, ook wel de gift-baiting genoemd. De maker richt zich op het ontvangen van zoveel mogelijk gifts om dit in geld om te zetten. Hierbij maakt het de maker niet uit dat gebruikers in financiële problemen raken.

Het is dus even opletten met het versturen van TikTok cadeaus. Niet alleen voor jongeren, ook volwassenen kunnen eraan verslaafd raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.