,

Shiba Inu wordt ook wel de Dogecoin killer genoemd. Deze cryptomunt bestaat sinds augustus 2020. Hij draait op het Ethereum netwerk. Waarom Shiba Inu coin kopen? Het is je vast wel opgevallen dat er in 2021 veel interesse en speculatie rond deze munt was. De SHIBArmy had grootse plannen maar in 2022 is dat wat bekoeld.

Smart contract platform

De allereerste cryptomunt was bitcoin, deze werkt op het Bitcoin netwerk. Een paar jaar later kwam cryptomunt Ethereum met een smartcontract platform. Het was voor ontwikkelaars mogelijk om op dit platform verder te bouwen. Nu lijken smart contracts het helemaal te zijn maar niets is minder waar: cryptomunt Shiba Inu heeft de hele cryptowereld weten te verbazen.

Hondenmunt als meme

Eigenlijk is Shiba Inu Coin niets anders als een verwijzing naar de bekende hondenmunt Dogecoin. Die laatste is ooit ontwikkeld als grap (meme) maar werd steeds populairder. In 2020 besloten een aantal ‘grapjassen’ om Dogecoin te verslaan middels een nieuwe munt. Dat werd Shiba Inu, maar ook deze grap slaat weer in als een bom.

Sterker nog: er zijn een aantal goede redenen waarom je Shiba Inu moet kopen. Welke redenen dat zijn, dat lees je hieronder.

Disclaimer: dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en verwachtingen van de markt. De inhoud geldt niet als advies: doe altijd zelf onderzoek.

Communitieve gedreven project

Wat direct aan Shiba Inu coin opvalt is dat het een community gedreven project is. Sterker nog, de oprichters hebben zich gericht op een 100% community gedreven experiment. Dit betekent dat de achterban en liefhebbers veel invloed hebben op datgeen wat met de cryptomunt gebeurt.

Hoe ziet dit in de praktijk uit? De community kan zelf munten verbranden. Later meer over dit verbranden want dit is iets wat een belangrijke rol bij de koersontwikkeling speelt. Daarnaast gaan de oprichters er vanuit dat de community actief promoot. Dat gebeurt ook want de community is massaal vindbaar op Twitter, Reddit, Telegram en andere social mediakanalen.

Shiba Inu stond een tijd zelfs bovenaan bij de meest populaire Twitter hashtags van Amerika. Dat zegt toch wel wat.

Actief verbranden van munten

Waarom Shiba Inu coin kopen, want er zijn er ontzettend veel van in omloop. Dat klopt, van deze cryptomunt zijn er bij lancering maar liefst 1 biljard stuks uitgegeven. Dat is 47.619.047 keer zoveel als bitcoin dus eigenlijk veel te veel om ooit een fatsoenlijke koers te halen.

Het bijzondere aan Shiba Inu is dat er nooit nieuwe munten bijkomen. Maar dat er wel veel munten weggegaan. Dit gebeurt middels het verbranden van deze cryptomunten. Hoe werkt dit verbranden eigenlijk? Je moet ‘burning’ niet letterlijk nemen want de fik gaat er niet in. Het branden gebeurt door de munten naar een zogenaamde dode wallet te sturen. Niemand heeft toegang tot de privésleutels dus de munten zijn feitelijk uit de circulatie.

Hoe meer munten er verbrand worden, hoe hoger de waarde van de munten die wel nog in circulatie zijn. Websites als coinmarketcap houden bij hoeveel munten er naar dode portemonnees zijn gestuurd en tonen de circulerende voorraad.

Overigens werd bij lancering de helft naar Ethereum oprichter Vitalik Buterin gestuurd. Hij kreeg daarmee 500 biljoen munten in handen. 90% hiervan verbrandde hij door het naar een dode portemonnee te sturen. De rest verkocht hij en schonk hij aan een goed doel.

Begin 2022 bedroeg de circulerende voorraad 585 biljoen Shiba Inu coins. Dat is nog maar 58,5% van het originele aanbod. Maar let op, de circulerende voorraad zal ongeveer 10% van het origineel moeten bedragen, wil het een kans van slagen hebben.

Koers naar $ 1

De shib army, zoals de community zich noemt, heeft als doel om de koers naar $ 1 te pushen. Velen denken dat dit onmogelijk is en ze hebben waarschijnlijk gelijk. Om dit te bewerkstellen zou het circulerende aanbod flink af moeten nemen, en dat gebeurt nog steeds niet.

Het eerste koersdoel ligt op één dollarcent. In euro is dit 0,8 cent. Oftewel 10 stuks voor 8 cent. Die koers van $ 1 willen ze binnen 10 jaar halen. Er loopt een petitie om het brandingsproces sneller te laten verlopen. Maar dan nog gaat het proces vrij traag.

Goed om te weten: in mei 2022 zijn er meer dan 1,1 miljoen Shiba holders (aantal mensen dat hun munten voor lange tijd vasthoudt). Dat aantal blijft maar groeien en dat is goed nieuws want ook hierdoor ontstaat er schaarste en stijgt de koers.

Bijval van Elon Musk

Het is al langer bekend dat Tesla oprichter Elon Musk zich bezighoudt met cryptocurrency en specifiek meme coins. Eerder wist hij met zijn uitspraken de koers van Dogecoin flink te laten stijgen. Dit lukte hem later ook door iets rondom Shiba Inu te tweeten. Met miljoenen volgers heeft Musk zeker veel invloed op de koers.

Op 25 oktober 2021 gaf Elon aan geen Shiba Inu coins te bezitten, waarop de koers kort daalde. Zijn invloed was echter niet zo groot en de koers herstelde snel weer.

Koersontwikkeling in het verleden en de toekomst

Shiba Inu heeft bijzondere koersontwikkelingen doorgemaakt. In een jaar tijd is het met 27.000.000% gestegen. Had je eind 2020 voor € 100 in Shiba Inu coin gestoken, dan was het een jaar later 27 miljoen euro waard geweest. Daar had je een prachtige villa, luxe jacht, vakantiewoning, Ferrari en nog veel meer van kunnen kopen. En dat met € 100, het is om te janken dat je dit niet van te voren wist.

Hoe zit het met de koersontwikkeling in de toekomst? Lastig want niemand heeft een werkende glazen bol wel is duidelijk dat de shib army zich er sterk voor maakt om deze cryptomunt tot een succes te maken.

Waar Shiba Inu kopen?

Deze cryptomunt is niet op alle handelsplatformen verkrijgbaar. Waar kun je Shiba Inu coin kopen? Dit kan onder andere bij:

Binance, Coinbase en een groeiend aantal aanbieders. Hier zitten ook wat kleine handelsplatformen bij. Liever bij een Nederlands platform kopen? Dit kan bij de volgende twee. Klik op de link om je direct aan te melden en Shiba Inu te kopen, waarbij je zelfs kunt betalen met iDEAL.

Bitvavo – handelsplatform

Bitcoinmeester – broker

Zelf handelen is het voordeligst, je moet dan wel verstand hebben van de cryptocurrency exchanges. Aan de andere kant biedt handelsplatform Bitvavo ook de mogelijkheid om heel eenvoudig cryptomunten aan te kopen zonder dat je de beurs op hoeft.

Bij Bitcoinmeester is aankopen en verkopen ook betrekkelijk eenvoudig maar liggen de kosten net wat hoger. Aan de andere kant is juist dit platform heel gebruiksvriendelijk. Het is maar wat je prettiger vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.