Bijgewerkt: 13 december 2023

Ontdek de wereld van affiliate marketing: platforms, verdiensten en succesfactoren

Geld verdienen met affiliate marketing, steeds meer mensen ontdekken deze kans. De kans op succes en een hoog inkomen is afhankelijk van je inspanningen. Bijvoorbeeld hoe populair je jouw website krijgt. Maar ook welk platform je kiest. In dit artikel vind je een overzicht van de best betaalde affiliatieplatforms

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je producten of diensten promoot. Dit doe je niet voor jezelf maar voor andere bedrijven. Je plaatst een unieke affiliate link op je website of social media accounts. Via die link kopen mensen het product of de dienst dat je promoot. Als iemand via jouw link iets koopt, ontvang jij een commissie.

De hoogtes van de commissies

Het meest lucratieve affiliatieplatform is afhankelijk van het type product of dienst dat je promoot en de commissies die je verdient. Over het algemeen zijn er veel platformen die goede inkomsten weerstaat genereren. Maar alleen wanneer op de juiste manier aan affiliate marketing doet.

De commissies variëren van een paar procent tot wel 50% of meer van de verkoopprijs van het product. Het bedrag dat je verdient hangt van verschillende zaken af. Het gaat niet alleen om het soort product dat je promoot maar ook de commissie die je ontvangt en het aantal verkopen dat je genereert.

Niet iedereen is succesvol in affiliate marketing. Dit komt omdat het veel werk en tijd kost om een ​​succesvolle campagne op te zetten en te beheren. Ook moet je weten hoe je jouw publiek het beste bereikt. En natuurlijk welke producten of diensten bij hun interesses en behoeften passen.

8 affiliate platformen in Nederland

Wat is nu het best betaalde affiliatieplatform? Je hebt gezien dat de inkomsten afhangen van verschillende zaken. Maar ook van het platform dat je kiest. Hieronder heb ik de 8 best betaalde affiliate platformen in Nederland op een rij gezet.

Bol.com Partnerprogramma

Bol.com is een van de meest bekende online winkels in Nederland. Het biedt een breed assortiment aan producten, van boeken en elektronica tot mode en woonaccessoires. Het Bol.com Partnerprogramma is een van de grootste Nederlandse affiliate programma’s. Hier verdien je commissies die variëren van 3% tot 8% van de verkoopprijs. Een en ander is weer afhankelijk van het type product dat je promoot.

Als affiliate plaats je links en banners op jouw website of sociale media-accounts. Op die manier leid je verkeer naar Bol.com. Wanneer een bezoeker op jouw link klikt en een aankoop doet op Bol.com, ontvang je een commissie. Het Bol.com Partnerprogramma biedt een aantal handige tools zoals rapportages en tracking om jouw prestaties te monitoren. Ik ben er al jaren fan van.

Voor wie is dit geschikt? Het Bol.com Partnerprogramma is interessant voor affiliates die producten willen promoten die populair zijn onder het Nederlandse publiek.

Daisycon: Verdien commissies tot wel 50%

Daisycon is ook een groot affiliate netwerken in Nederland. Hier vind je verschillende adverteerders om mee samen te werken. Je promoot producten promoten van verschillende adverteerders. Dat verschilt van webshops en reisbureaus tot verzekeringsmaatschappijen en telecombedrijven. De commissies liggen tussen de 3% tot wel 50%. Dat is dus heel wisselend.

Als affiliate plaats je promotiemateriaal zoals banners en links op je website. Wanneer een bezoeker op deze link klikt en een aankoop doet, levert dit geld op.

Daisycon is geschikt voor affiliates die commissies bij verschillende adverteerders willen verdienen. Met een groot en divers publiek is het interessant om kleding, elektronica, reizen en verzekeringen te promoten.

TradeTracker: Een overzicht van het affiliate netwerk in Nederland

TradeTracker is ook hartstikke bekend. De commissies variëren en zijn weer afhankelijk van de adverteerder en het soort producten. Het platform biedt wat handige tools en analyses om de prestaties van jouw campagnes te monitoren en te verbeteren. Het is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren affiliate marketeers.

Zanox: Het internationale affiliate netwerk

Zanox is een internationaal affiliate netwerk dat ook in Nederland actief is. Het platform werkt samen met tientallen adverteerders. Je hebt een ruime keuze uit producten om te promoten. Je verdient commissies van 3% tot wel 50%.

Ook weer een goed platform met tools en analyses. Hierdoor verbeter je de prestaties van je campagnes. Zanox is geschikt voor zowel beginnende als ervaren affiliates. Al helemaal wanneer je op zoek bent naar een internationaal netwerk van adverteerders en producten.

Awin: goed betaald affiliate platform

Awin is een toonaangevend internationaal affiliate netwerk. Het brengt adverteerders en publishers samen. Het netwerk heeft wereldwijd meer dan 15.000 adverteerders en dat zijn er toch wel wat. Het commissiemodel kan oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Ook weer erg lekker om te zien.

Awin biedt uitgebreide rapportage- en trackingtools om de prestaties van je affiliate marketingcampagnes bij te houden. Het netwerk heeft een uitstekende reputatie en is betrouwbaar en transparant. Natuurlijk zijn er altijd mensen die hier klachten over hebben maar dat kun je toch niet voorkomen.

Tradetracker

Op zoek naar een van de grootste affiliate netwerken in Nederland? TradeTracker is dan zeker iets voor jou. Het netwerk biedt commissies die variëren van enkele procenten tot wel 50% van de verkoopprijs. Natuurlijk afhankelijk van de adverteerder en het soort producten.

Tradetracker heeft geavanceerde rapportage- en trackingtools. Het netwerk is betrouwbaar en heeft een goede reputatie. Of je nu beginner of gevorderd bent, het netwerk biedt een uitstekende ondersteuning aan adverteerders en publishers. Tradetracker is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een Nederlandstalig affiliate netwerk.

PayPro

Dit is een Nederlands affiliate netwerk dat zich richt op digitale producten zoals e-books en cursussen. Als affiliate partner verdien je commissies van 10% tot 50% van de verkoopprijs. PayPro biedt veel digitale producten in verschillende categorieën. Dit varieert van marketing tot persoonlijke ontwikkeling. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt diverse promotiemateriaal en statistieken.

Daisycon Health & Beauty

Het gaat hier om een onderdeel van Daisycon. Dit netwerk biedt verschillende programma’s aan, waaronder het Health & Beauty-programma. Dit specifieke programma is gericht op adverteerders in de gezondheids- en schoonheidsbranche. Hier verdien je commissies door producten te promoten zoals vitaminen, supplementen, cosmetica en gezondheidsproducten.

De commissies wisselen ook heel erg. Ze kunnen voor populaire producten hoog oplopen. Daisycon biedt diverse promotiemateriaal en rapportagetools om jouw campagnes te optimaliseren.

Het beste betaalde affiliate platform hangt dus af van de specifieke producten of diensten die je promoot en de commissies die ze bieden. Het is zeker aan te raden om de verschillende opties te vergelijken en te kijken welke het beste bij jouw doelen past.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.