Bijgewerkt: 27 maart 2023

Op zoek naar de best betaalde ongeschoolde banen? Een aantal jobs betaalt zeer goed en het mooie is: je hoeft er niet voor te studeren. Wil jij ook goed verdienen? Bekijk welke banen een absolute aanrader zijn (zonder opleiding).

Ongeschoold en toch aan het werk

Een goede opleiding vergroot je kansen op werk. Vooral populaire baantjes vragen om een goede voorbereiding. Met een opleiding laat je zien welke kennis je in huis hebt. Gelukkig draait het niet altijd om een opleiding. Ook ongeschoolde mensen komen vaak goed aan werk.

Zoek je een goed betaalde baan zonder dat je hier een diploma voor nodig hebt? Laten we eens gaan kijken wat er allemaal mogelijk is.

Overzicht best betaalde ongeschoolde banen

Wist je dat sommige rijke zakenmensen niet eens een opleiding gevolgd hebben? Met lef en veel doorzettingsvermogen zijn ze gekomen waar ze nu staan. Goed verdienen betekent vooral veel investeren. Je hoeft niet altijd met geld te investeren, ook met het investeren van tijd kom je erg ver. deze tijd besteed je namelijk aan het vergroten van je kennis en ervaring en het uitbreiden van je netwerk.

Genoeg gepraat, nu snel door naar het overzicht best betaalde ongeschoolde banen.

1. Influencer (social media)

De betere influencer verdient vanaf €3000 per post. Hoe het werkt? Door een groot en populair social media account op te bouwen. Hierbij is het belangrijk dat je minimaal 25.000 volgers hebt. Je wordt pas echt interessant wanneer je een account met 100.000 volgers of meer hebt. Bedrijven betalen je met zoveel volgers graag voor het plaatsen van een gesponsorde blogpost.

Veel beroemdheden zijn tevens influencer. Deze mensen verdienen €50.000 per post, misschien wel meer. Dat gaat jou niet lukken, maar een bedrag van €100 per gesponsorde post is ook aardig wat. Doe dit 30 keer per maand en je haalt zo een maandbedrag van €3000 binnen.

Tip: lees hoe bedrijven gebruik maken van influencers

2. Blogger/ vlogger

Het draait tegenwoordig allemaal om het internet. Deel je kennis, je skills of grappige weetjes via een website of video. Met bloggen (online dagboek) of vloggen (videodagboek) verdien je tussen de €500 en €5000 per maand. Dit doet je middels affliate marketing (advertenties). Het is in het begin hard werken, totdat je voldoende bezoekers trekt. Daarna begint het geld binnen te stromen.

Tip: bekijk de beste vlogcamera’s

3. Paranormaal medium

Vooral in de jaren ‘90 was dit een ontzettend populair beroep. Het is weer terug van weggeweest: het paranormaal medium. Je geeft spiritueel advies en geeft boodschappen door die je uit andere werelden binnenkrijgt. Voor dit beroep heb je geen opleiding maar vooral spiritualiteit nodig. Niet iedereen kan dit, daarom is dit apart en bijzonder werk. De paragnost of helderziende verdient €50 tot €80 per consult.

4. Loodgieter

Ook voor het werk als loodgieter heb je geen opleiding nodig, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. De meeste loodgieters leren door mee te kijken bij anderen en het zelf te doen. Wat verdien je als loodgieter? Het startsalaris zonder opleiding of ervaring bedraagt €1800 per maand. Het gemiddeld salaris ligt op €2300 per maand.

5. Schoonmaker

Alweer een van de best betaalde ongeschoolde banen: schoonmaker. Het uurloon van een schoonmaker bedraagt tussen de €10 en €15 per maand. Afhankelijk van het aantal gewerkte uren kan het maandsalaris al snel oplopen dat meer dan €2000. Schoonmaakwerk is ook interessant voor (jonge) moeders, studenten en gepensioneerden. Het is immers een baantje met veel flexibiliteit.

6. Werken in de horeca

In de horeca staan ze te springen om personeel. Van barmedewerker tot bediening of casinomedewerker: alles is mogelijk. Het draait binnen de horeca vooral om gastvrijheid en enthousiasme. Natuurlijk is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Omdat de horeca altijd druk is moet je stressbestendig zijn. De horeca is misschien niet het best betaald maar je vindt er wel altijd werk. Voor een fulltime baan kun je rekenen op een salaris tussen de €1800 en €2500.

7. Je eigen webshop

Ook als internetondernemer heb je geen opleiding nodig. Start je eigen webshop en verkoop populaire of zelfgemaakte producten. Je kunt ook producten verkopen via bol.com waardoor je gelijk gebruik maakt van de marketingstrategie van deze grote webshop. De gemiddelde jaarwinst van de middelgrote webwinkel ligt tussen de €10.000 en €100.000.

8. Beleggen in aandelen

Zie het als werk of een hobby, maar beleggen in aandelen kan aardig wat opleveren. Dit vraagt wel om een financiële investering. Wil je als beleggingsadviseur aan de slag? Zorg dan dat je over veel kennis en ervaring beschikt. Voor dit beroep heb je geen opleiding nodig. Sterker nog: er is geen specifieke opleiding tot beleggingsadviseur. Afhankelijk van de beleggingsdienst die je aanbiedt heb je soms wel een vergunning nodig. Meer informatie vind je op de website van de AFM. Dit waren de best betaalde ongeschoolde banen, maar is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Denk maar aan werken in de zorg, SEO specialist, klusjesman of vuilnisman. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een beroep dat bij jou past.

Ads: Krediet Groep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.