Bijgewerkt: 27 maart 2023

Iets waar veel naar gezocht wordt: de best verkochte artikelen op bol.com. Het zijn vooral ondernemers of webshopeigenaren die dit willen weten. Wat verkoopt ontzettend goed op de grootste webshop van Nederland/België? GeldKip dook erin.

Webwinkel bol.com

Dat webwinkel bol.com zo groot is geworden heeft het allemaal aan de unieke verkoopmethode te  danken. Want niet alleen bol.com zelf verkoopt producten, ook andere webshops kunnen zich hierbij aansluiten. De klant betaalt aan bol.com waarna de gekoppelde webshop het artikel verstuurt. Voor deze service betaalt de gekoppelde webshop een percentage en een vast bedrag aan bol.com.

De omzet van webwinkel bol.com bedroeg in 2019 een dikke € 2,8 miljard, zo is terug te lezen op de website van ecommercenews. Dit is een groei van 30%, wat natuurlijk ontzettend veel is. Hiermee laat bol.com zien dat online winkelen steeds meer de overhand neemt.

Best verkochte artikelen op bol.com

Of je nu (online) ondernemer of gewoon een klant bent: je wilt vast weten wat de best verkochte artikelen op bol.com zijn. Hier is niet zomaar een antwoord op te geven. Bij bol.com vind je namelijk een ontzettend breed aanbod. Dit aanbod wisselt regelmatig maar ook het soort aankopen wisselt. Het ene moment gaan consumenten voor de iPhone SE 20 en het andere moment voor de Samsung S 12. Om maar even wat voorbeelden te noemen.

De best verkochte artikelen op bol.com variëren dus enorm. Toch kun je wel een inschatting maken van wat goed verkoopt. Hier is namelijk een handig trucje voor die je uitvoert op de website van bol.com zelf. Maar je kunt ook gebruik maken van een externe dienst. Hieronder leg ik het allemaal uit.

Op zoek naar de best verkochte artikelen

Wanneer je de website bol.com bezoekt dan zie je bovenaan categorieën staan. Per categorie kun je bekijken wat op dat moment de best verkochte artikelen op bol.com zijn. Neem een favoriete categorie en subcategorie. Vervolgens kun je sorteren op relevantie, beoordeling, prijs of populariteit. Wil je weten wat de bestverkochte artikelen op bol.com binnen een categorie/subcategorie zijn, filter dan op populariteit.

[do_widget id=text-20]

De beste zoekopdrachten bekijken

Je kunt natuurlijk ook bekijken welke zoekopdrachten mensen invoeren en dan bij bol.com uitkomen. Bepaalde zoekopdrachten onthullen de best verkochte artikelen op bol.com. In april 2020 zijn dit bijvoorbeeld de PS4 controller, elektrische step, rekenmachine en Nintendo switch.

Er zijn diverse tools om de zoekopdrachten binnen een website te bekijken. Denk maar eens aan het Google ads programma maar ook bijvoorbeeld Ubersuggest. Hierbij moet wel gezegd worden dat het Google ads programma (Google search console) een stuk uitgebreider is.

Productonderzoek op bol.com

Veel startende ondernemers gaan de mist in met hun productonderzoek op bol.com. Vaak wordt gedacht: wat op AliExpress goed verkoopt dat moet op bol.com ook wel goed verkopen. Een beetje een vreemde gedachte want ten eerste is AliExpress een stuk goedkoper. Ten tweede trekt dit ook een hele andere groep kopers aan.

Op AliExpress worden heel veel hebbedingetjes verkocht. Zie het als de Action: je loopt er naar binnen voor een balpen en je komt met een volle kar rommel naar buiten. Zo werkt het ook op AliExpress. Maar klanten op bol.com zijn specifiek en bewust op zoek naar een product. Ze kopen niet zomaar iets omdat het zo grappig is.

Vergelijk een productonderzoek op bol.com dan ook nooit met de best verkochte artikelen op AliExpress. Ook niet wanneer goedlopende artikelen op AliExpress niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Vaak is er een reden waarom dit product in Nederland niet verkrijgbaar is: er is bijna geen vraag naar.

Iets aanbieden waar vraag naar is versus een behoefte kweken

Ben je op zoek naar de best verkochte artikelen op bol.com omdat je hier zelf artikelen wil aanbieden?  De meeste webshopeigenaren spelen op safe en bieden iets aan waar vraag naar is. Dit is een prima strategie waarbij je vrijwel zeker weet dat je omzet genereert.

Maar het kan ook anders: een behoefte kweken aan een product dat er nog niet is. Het kan om een nieuw product gaan maar ook om een product dat wel bestaat maar niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Behoefte kweken bij de consument is veel lastiger dan iets verkopen waar veel vraag naar is. Want bij behoefte kweken moet je consumenten eerst warm maken, overtuigen en dan ook nog eens overhalen om het artikel te kopen.

Spring in op seizoensproducten

De best verkochte artikelen op bol.com zijn vaak seizoensproducten. Denk maar aan zwembaden en buitenspeelgoed in de zomer, regenjassen en paraplu’s in de herfst of kacheltjes en voetenbaden in de winter. Wanneer het eerste lentezonnetje verschijnt dan zijn het de tuinartikelen en het tuinmeubilair dat goed loopt. Maar ook de klusartikelen voor in en rondom het huis.

Kijk niet alleen naar seizoensproducten maar ook naar feestartikelen. Kerstbomen, Valentijnscadeautjes en natuurlijk niet te vergeten Moederdag, Vaderdag en dierendag. Een goed onderzoek is het halve werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.