Bijgewerkt: 27 maart 2023

Sinds 2009 is bitcoin flink in prijs gestegen. De beleggers van het eerste uur moeten nu stinkend rijk zijn. Maar wat is de bitcoin koers verwachting voor de toekomst? Er zijn een aantal belangrijke dingen die je over bitcoin moet weten. Zoals de historie, ontwikkelingen die plaatsvinden en wat de koers verwachting voor volgende week of over vijf jaar is.

€ 1000 gratis handelen. Je betaalt geen handelskosten wanneer je via de aanmeldlink een account bij Bitvavo aanmaakt.

Iedereen werkt aan bitcoin mee

Bitcoin is een decentraal en digitaal betaalmiddel. Beleggers zien het vooral als een mooie investering. Dat heeft natuurlijk met de bitcoin koers verwachting te maken. Zowel beleggers als experts denken dat de koers tot 1miljoen dollar kan gaan.

Of dit realistisch is, dat is weer een ander verhaal. Maar het is wel zo dat de koers theoretisch gezien nog enorm kan stijgen. Dit komt omdat veel mensen aan de ontwikkeling van bitcoin meewerken. De codes voor het netwerk en de munt staan opgeslagen in GitHub. Dit is voor iedereen toegankelijk en alle ontwikkelaars kunnen hun steentje bijdragen.

Continu nieuwe ontwikkelingen

Ontwikkelaars kunnen deelnemen aan het schrijven van nieuwe codes en het verbeteren van het netwerk. Iedereen met een beetje verstand kan dus meehelpen aan bitcoin. Dat is maar goed ook want je ziet dat bitcoin steeds verder doorontwikkeld wordt. Ook nog eens belangrijk want fouten moeten eruit worden gefilterd.

Al die nieuwe ontwikkelingen zorgen voor mooie koersverwachtingen. Want zolang bitcoin zich blijft verbeteren, zal deze meegaan met de toekomst.

Nieuws uit de wereld

In de bitcoin koers verwachting speelt nieuws uit de buitenwereld een grote rol. Bijvoorbeeld toen China een verbod op bitcoin legde, toen daalde de koers. Dit gebeurde ook aan het begin van de oorlog Rusland-Oekraïne. Nieuws kan ook een positieve invloed op de prijs hebben. Toen Tesla liet weten om bitcoin betalingen te accepteren, zag je de prijs stijgen. En ook toen duidelijk werd dat er nog even geen renteverhogingen kwamen.

Het is dus heel belangrijk om het wereldwijde nieuws te blijven volgen. Veel van dit nieuws heeft invloed op de koers, en dat moet je voor zijn.

“Buy the Rumor, Sell the News” is een bekende uitspraak. Bij geruchten zie je vaak dat bitcoin (of een aandeel) ineens zeer gewild is. Maar wanneer het echte nieuws uiteindelijk naar buiten komt, leidt dit tot dalende koersen. Dit komt omdat de markt al rekening hield met dit nieuws. Dus: koop tijdens geruchten en verkoop wanneer het nieuws naar buiten komt.

Bitcoin koers verwachting: 2025, 2030 en 2035

Bitcoin analyses zijn vaak gebaseerd op nieuwsberichten, ontwikkelingen en verwachtingen van beleggers. Ook wordt hierbij gekeken naar het sentiment op de markt. Zijn beleggers nerveus of optimistisch? Aan de hand van deze factoren is het makkelijk om een bitcoin koersverwachting voor de korte termijn te maken.

Het is echter heel lastiger om naar de lange termijn te kijken. Maar wanneer je de historische koersen erbij neemt zou je wel een model kunnen maken. Dit zou er ongeveer zo uit zien:

Bitcoin 2025

Steeds meer landen hebben een verbod op het minen van crypto gelegd. De koers van bitcoin reageert hier wel op, maar blijft op lange termijn toch stijgen. Dit heeft te maken met een steeds grotere vraag. In 2025 kan de koers van bitcoin tussen de € 80.000 en € 150.000 bedragen.

Bitcoin 2030

Om energie te besparen zal bitcoin gebruik moeten maken van een alternatief voor het huidige PoW. Ethereum heeft die overstap in 2022 al gemaakt. Voor bitcoin is dit ook mogelijk, maar daar moet de cryptogemeenschap achterstaan. In 2022 wil de gemeenschap dit nog niet, maar uiteindelijk gebeurt dit toch. Wanneer dit in 2030 al gebeurd is, dan stijgt de koers door naar € 90.000 tot € 250.000.

Maar wat wanneer bitcoin een energievreter blijft? Dat gaat uiteindelijk ten koste van de acceptatie. Steeds meer mensen doen afstand van bitcoin, vooral de grote zakelijke investeerders. De koers zal dan dalen en bereikt een prijsniveau die tussen de € 5000 en € 50.000 ligt. Ethereum groeit juist ontzettend door.

Bitcoin 2035

In 2035 kunnen er twee dingen gebeuren: bitcoin is de grootste munt met een koers die tussen de € 300.000 en € 1.000.000 ligt. Of hij is zo ver weggezakt dat andere munten de markt domineren. Dat hangt er helemaal vanaf hoe milieuvriendelijk bitcoin gaat worden. Maar ook hoe landen tegenover crypto staan.

Dit zeggen de experts

Het is opvallend hoeveel mensen zich expert noemen en pas sinds 2019 of later in crypto handelen. GeldKip doet dit sinds 2013 maar weigert zichzelf een expert te noemen. Die discussie gaan we hier niet aan, maar dit is wat experts vertellen met betrekking tot de bitcoin koers verwachting:

  1. Ethereum zal harder stijgen dan bitcoin
  2. Metaverse munten worden steeds belangrijker
  3. Er vindt een strijd tussen metaverse bedrijven plaats
  4. De marktkapitalisatie stijgt in 2022 boven de $ 7,5 biljoen uit
  5. Eind 2022 gebruiken minimaal 25 landen een digitale munt, uitgegeven door een centrale bank

We gaan het meemaken. Ik kom hier later in het jaar maar ook in 2025 nog eens op terug. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.