Bijgewerkt: 27 maart 2023

Direct geld verdienen online? Zo moeilijk moet dat niet zijn. Dat zul je denken, maar online inkomen creëren vraagt de nodige creativiteit. Ontdek of dit ook iets voor jou is én welk beroep bij jou past.

Internet en geld

Er stroomt heel wat geld door het internet. Alleen al aan digitale advertenties geven bedrijven miljarden dollars uit. Google is goed voor een advertentie omzet van ruim 74 miljard dollar terwijl Facebook ruim 37 miljard dollar ontvangt. Deze cijfers blijven groeien.

Even naar eigen land (Nederland). Nederlandse bedrijven besteden jaarlijks meer dan 1,7 miljoen euro aan adverteren op het internet. In Nederland staan er ruim 6 miljoen domeinnamen geregistreerd, die uiteraard niet allemaal actief zijn. Hoe dan ook: er valt genoeg te verdienen aan het internet.

Direct geld verdienen (online)

Goed, je bent op zoek naar een manier om online geld te verdienen. Is dit voor jou weggelegd? Bedenk dat heel veel beroepen met het internet te maken hebben. Denk maar eens aan één van de volgende jobs:

  • Applicatieontwikkelaar
  • Business analist
  • Content manager
  • Gamedesigner
  • ICT specialist
  • Netwerkmanager
  • Software engineer

Dit zijn beroepen waar je een opleiding (of veel ervaring) voor nodig hebt. Met een van deze beroepen verdien je een inkomen tussen de €1800 en €4000 per maand. Gevraagd wordt om een opleiding op mbo, hbo of wo niveau.

Gemakkelijke manieren om online geld te verdienen

Ben jij geen studiebol of heb jij niet de gewenste opleiding gevolgd? Gelukkig zijn er andere manieren om online je geld te verdienen. Ontdek de 10 beste methoden.

1. Blogger of schrijver

Als blogger schrijf en plaats je artikelen (blogs) voor je eigen website. Verdienmodel: de verkoop van advertentieruimte of aanverwante producten. De schrijver of tekstschrijver doet dit in opdracht, waarbij de tekst bedoeld is voor een andere website.

Verdiensten: €300 – €3000 per maand (afhankelijk van het aantal opdrachtgevers en jouw ervaring).

2. Vertaler

Spreek (en schrijf) je een goed woordje Engels, Duits of Frans? Er is veel vraag naar vertalers. Je vertaalt Nederlandse teksten naar een andere taal. Andersom kan ook: je vertaalt vanuit een vreemde taal naar het Nederlands. Dit laatste is een stuk gemakkelijker, omdat je gebruik kunt maken van Google Translate.

Verdiensten: €300 – €3000 per maand.

3. Game coach

De gamewereld blijft maar groeien. Steeds meer (startende) gamers zijn op zoek naar begeleiding. Als game coach kijk je via het internet met je leerling mee. Je beoordeelt het spel en geeft handige tips.

Verdiensten: €10 – €20 per uur

4. Chatten of cammen

Misschien niet het meest ideale beroep, maar het brengt wel geld in het laatje. Chatten doe je via een speciale site, waarbij je gewoon gebruik maakt van je pc of laptop. De gesprekken die je voert zijn voor 18-plussers. Cammen gaat nog een stapje verder, maar dat moet je wel willen (en durven).

Logitech C920 HD Pro Webcam

Verdiensten: €200 – €1800 per maand

5. Webdesigner

Ben jij goed met WordPress, Joomla, WooCommerce of een ander CMS-systeem? Dan kun je vrij eenvoudig een website bouwen. Ben je wat verder gevorderd, bied at jezelf dan als HTML-specialist aan. Dit werk doe je lekker van huis uit, waarbij je online geld verdient.

Verdiensten: €500 – €2500 per maand

6. Illustrator/ art directory

Als Illustrator of art director lever je het visuele plaatje bij de tekst. Dit kan om een boek, stripboek of folder gaan, maar bijvoorbeeld ook voor een website. De art director werkt meer aan reclamecampagnes. Het meeste werk verricht je online, maar het kan ook dat je op locatie werkt.

Verdiensten: €1800 – €3500 per maand

7. Enquêtes invullen

Direct geld verdienen online zonder kennis of opleiding? Vul dan enquêtes in. Je wordt er geen rijke GeldKip van, maar je houdt er toch een leuke bijverdienste aan over. Meld je aan via betrouwbare aanbieders zoals Opinieland of Opinionbar.

Verdiensten: €5 – €100 per maand

8. Social media specialist

Weet jij alles van social media kanalen zoals Facebook, YouTube en Instagram? Help bedrijven bij het gebruik van social media. Je zorgt voor verspreiding van berichten en brengt belangrijke items onder de aandacht.

Verdiensten: €750 – €2250 per maand

9. Webshop eigenaar/ online verkoper

Start je eigen website en verkoop producten. Heb je al eens gedacht aan AliExpress producten doorverkopen of het aanbieden van merkkleding? Heb je geen eigen webshop of wil je deze niet starten, dan kun je ook verkoopkanalen zoals Marktplaats of eBay gebruiken.

Verdiensten: €500 – €3500 per maand per maand (afhankelijk van hoeveel je verkoopt)

10. SEO specialist

Met de explosieve groei van websites is er ook veel vraag naar SEO specialisten. Je zorgt ervoor dat websites beter gevonden worden in Google of andere zoekmachines (Bing, Yahoo). Je werkt lekker van thuis uit, gewoon vanaf je pc of laptop.

Verdiensten: €1000 – €8000 per maand

Er zijn nog voldoende andere manieren om direct geld online te verdienen. Kijk ook eens bij het onderdeel goed idee, misschien staat hier iets voor jou bij. Let je wel even op eventuele inkomstenbelasting? Werk je niet in loondienst, dan moet je inkomsten altijd zelf opgeven. Dit doe je via de jaarlijkse belastingaangifte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.