Bijgewerkt: 27 maart 2023

Kun je geld verdienen met lopen? Jazeker! Sommigen verdienen hier duizenden euro’s per jaar mee. Je bent gezond bezig én je verdient extra geld. Ontdek of dit ook iets voor jou is.

Hardlopen of wandelen is gezond

Je moet niet gaan hardlopen of wandelen omdat je hier geld mee wilt verdienen Je doet het vooral omdat het gezond is. Artsen adviseren om minimaal een half uur per dag te bewegen Dit hoeft niet per se intensieve beweging te zijn: je mag ook wandelen, fietsen of zwemmen. Hoe leuk is het om hier ook nog eens wat extra geld mee te verdienen?

Sweatcoin en Runister

Er zijn verschillende apps die bij hardlopen of wandelen uitbetalen. De eerste app is Runister. Hoe werkt deze hardloop app (ook voor wandelaars)? Installeer de app op je smartphone. Je moet je eerst kwalificeren. Dit betekent dat je 10 keer moet hardlopen, verspreid over minimaal 5 dagen. Na de kwalificatie start je bij level 1. In dit level ontvang je vier cent per kilometer Dit loopt op naar €1,76 per kilometer in level 7.

De app Sweatcoin werkt op een soortgelijke manier. Sweatcoin registreert het aantal stappen dat je maakt. Hiervoor ontvang je Sweatcoins: digitale munten. Deze kun je inruilen tegen producten. Voor elke 1000 stappen ontvang je 1 sweatcoin.

Er zijn nog een aantal vergelijkbare apps, die op dezelfde manier werken.

Hoe rijk word je ervan?

Helaas, je wordt er niet stinkend rijk van. Zelfs niet een klein beetje. Nee, ook niet een ieniemienie beetje. Wat verdien je er dan wel mee? Met de app Sweatcoin kun je in ongeveer een half jaar tijd een tegoed van ongeveer € 150 – € 300 bij elkaar lopen. Ditzelfde geldt voor Runister, hoewel het bij deze app wat sneller kan gaan. Zit je namelijk in level 7, dat verdien je maar liefst € 1,76 per kilometer. De actieve hardloper rent al snel 25 kilometer per week, dat uitkomt op een verdienste van minimaal € 175 per maand.

Houd er rekening mee dat het best lang duurt voordat je op level 7 zit. Het is dus vooral een kwestie van volhouden.

Tip: installeer verschillende van dit soort applicaties op je smartphone. Al lopend haal je bij elk van deze app een beetje geld binnen.

Garmin Forerunner 245

Onmisbaar bij hardlopen

Geld verdienen met hardlopen: hardloopwedstrijd en prijzengeld

Of je nu beginner of ervaren hardloper bent: iedereen kan meedoen aan een hardloopwedstrijd. Het prijzengeld varieert van een tegoedbon dat meer dan €1000. Helemaal bovenaan de top gaan er prijzengelden van meer dan € 500.000 uit. Dan moet je wel verdomd goed zijn! Over het algemeen bedragen de prijzengelden van atletiekwedstrijden en hardloopwedstrijden tussen de €25 en € 300. De gemiddelde hardloper zal hier niet rijk van worden.

Wandelen: levert dat wat op?

Wandelen kan een echte sport zijn. Dit is terug te zien aan de vele wandelevenementen. Het meest bekende wandelevenement is de Nijmeegse Vierdaagse. Deze wordt elk jaar in de maand juli georganiseerd. Het is de grootste meerdaagse wandeltocht prestatietocht ter wereld. Deelname kost rond de € 104 (2022). Valt hier ook iets mee te verdienen? Nee, de wandelvierdaagse gaat vooral om de eer. Wel ontvang je een beloning, namelijk het Vierdaagse kruisje. Ook kun je een certificaat bestellen. Dit soort beloningen geldt ook voor andere wandelevenementen.

Conclusie: geld verdienen met hardlopen is niet het beste idee

Lopen, wandelen of hardlopen: het kost je vaak meer dan het oplevert. De gemiddelde hardloper geeft jaarlijks tussen de € 25 en € 500 uit (sportschoenen, sportkleding, lidmaatschap). Met een beetje geluk verdien je dit terug middels een loopapp en het winnen van wedstrijden. Alleen wie zeer fanatiek is en zich weet te onderscheiden, kan meer prijzengeld binnenhalen. Dan ben je gelijk een ontzettend sportieve GeldKip.

Wil je op een sportieve manier veel geld verdienen? De best betaalde sporters zijn bokser, voetballer tennisser, basketballer of quarterback (american football).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.